buszmen Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 W końcu wiatr zelżał i deszcz się uspokoił można więc było wyskoczyć na rzekę połowić płotki na wypuszczankę , łowiłem na ciasto , było też parę krąpi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztrymyny5 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztrymyny5 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Wczoraj kolejny wieczor na jeziorze karas to jedna z moich rybek. Przepraszam za zdjecia niezgodne z regulaminem odswierzylem jego tresc i bede o nim pamietal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Lipiec Lipiec jak ja kocham Lipiec! 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Hmmm potrafisz zniechęcić do wyjścia nad wodę 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Michał , już ci mówiłem , że teraz moja kolej na potwora , a ty znowu łapiesz . Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Wczoraj rano pływałem za wąsem zaliczyłem jedno branie ale sum zjadł tylko rosówki i się nie zaciął.wieczorem pojechałem z synami na karpie i padł tylko jeden a dwa się spięły.Rano postanowiłem zapolować na amury wziął tylko jeden ale oczywiście jak nie było mnie przy wędce,zeżarł liść sałaty I zwiał. Edytowane 7 Lipca 2017 przez lechur1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 Dziś mały wypad ze spinem nad Wisłę , miałem tylko pojechać i pomacać miejscówki na jutrzejszy wypad na nockę . Pierwsze rzut przed główkę i od razu zaczep i rwanie , montaż drugiego zestawu i przejście dalej miedzy główki , pierwszy rzut , pierwsze podbicie i strzał , na początku trochę zdziczałem ale już po chwili stwierdziłem że capnął wąsaty , po około dziesięciu minutach pierwsza próba podebrania nieudana , następna już się powiodła a cały hol trwał około piętnastu minut . Miarka pokazuje równe 130 cm , jak na złość nikogo w pobliżu aby strzelił fote dla lepszego porównania , mało tego podchodząc do wody wpadłem w poślizg , rybę utrzymałem ale telefon poleciał z impetem na burtę , całe szczęście że nie do wody 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 7 Lipca 2017 Share Napisano 7 Lipca 2017 51 minut temu, zajac222 napisał: Dziś mały wypad ze spinem nad Wisłę , miałem tylko pojechać i pomacać miejscówki na jutrzejszy wypad na nockę . Pierwsze rzut przed główkę i od razu zaczep i rwanie , montaż drugiego zestawu i przejście dalej miedzy główki , pierwszy rzut , pierwsze podbicie i strzał , na początku trochę zdziczałem ale już po chwili stwierdziłem że capnął wąsaty , po około dziesięciu minutach pierwsza próba podebrania nieudana , następna już się powiodła a cały hol trwał około piętnastu minut . Miarka pokazuje równe 130 cm , jak na złość nikogo w pobliżu aby strzelił fote dla lepszego porównania , mało tego podchodząc do wody wpadłem w poślizg , rybę utrzymałem ale telefon poleciał z impetem na burtę , całe szczęście że nie do wody ładny sumek. Bliżej BDG czy Włocławka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 5 godzin temu, Goliat napisał: ładny sumek. Bliżej BDG czy Włocławka? Powyżej Torunia , tak że daleko nie musiałem jechać , dziś czeka mnie posiedzenie do niedzieli , klamoty już spakowane wyjazd o 6 , 00 , zobaczymy co to będzie . Dodam jeszcze że łowiłem wędką Dragon Viper Verso 12-30 gr 2,60 cm kołowrotek Zauber 4000 , sprzęcik spisał się na medal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 Gratki koledzy fajnie łowicie rybek jednak nie wypuszczajcie tylko do mnie kurierem zarybiać moją rzekę bo na pzw nie mam co liczyć u mnie tradycyjnie tylko płotka i czasem krąpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 U mnie nocka minęła bez brania choć wieczór tego nie zapowiadał bo trafiły się dwa karpiki , była też jedna spinka więc sądziłem że nocka będzie z braniami, nawet o świcie nic nie miało ochoty współpracować. Karpiki 61 oraz 62cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 8 Lipca 2017 Share Napisano 8 Lipca 2017 15 godzin temu, zajac222 napisał: Powyżej Torunia , tak że daleko nie musiałem jechać , dziś czeka mnie posiedzenie do niedzieli , klamoty już spakowane wyjazd o 6 , 00 , zobaczymy co to będzie . Dodam jeszcze że łowiłem wędką Dragon Viper Verso 12-30 gr 2,60 cm kołowrotek Zauber 4000 , sprzęcik spisał się na medal oj to kijek trochę lekki jak na suma z Wisły. Hol pewnie emocjonujący dość, ale z takim powyżej 2m by było ciężko na taki zestawie. Czy się mylę? Powodzenia na zasiadce. Ja jutro na łódkę na szczupaki, zobaczymy czy się ruszyło coś na mojej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 A teraz czas do przyznania się do porażki , tak jak pisałem wcześniej wyjazd o 6 rano wczorajszego dnia , 24 godziny posiedzenia na zero . Zestaw ze spławikiem podwodnym z kleniem około 30 cm ustawiony na około pięciu metrach , ZERO ,za dnia razem z kumplem pięć brań na rybkę i niestety nie zacięte , w nocy kilka brań na rosówki po dwie do czterech na haku jeden przycięty sumik około 50 cm , nocka zajefajna ciepła a żarcie z ogniska jeszcze lepsze , nie tym to innym razem może będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 17 godzin temu, Goliat napisał: oj to kijek trochę lekki jak na suma z Wisły. Hol pewnie emocjonujący dość, ale z takim powyżej 2m by było ciężko na taki zestawie. Czy się mylę ? Nie miałem jeszcze do czynienia z tak dużym , może jakiś fart sprawi że się przekonam kiedyś o mocy takiej bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro0000 Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 80 cm z Odry na gumę Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Witam wszystkich.W minionym tygodniu byłem dwa razy na rybkach. Najpierw w środę łowiłem płotki a w piątek łowiłem karasie i karpie.Zapomniałem zrobić im fotkę i musiałem wyciąć klatkę z filmiku jaki nagrałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Przed południem z kajaka ,po południu z brzegu - metoda wypuszczanka , przynęta ciasto ,zanęta pszenica w sumie może z 10 płotek i jeden klenik ale przynajmniej pogoda dopisała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 U mnie szczupaki na 0. Próbowałem wszystkimi metodami. Skończyło się na kilku przyłowionych okoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Dzisiaj udało się troszkę popływać na pontonie po wrocławskiej odrze. Ryb na echo mega dużo lecz na odcinku +\- 2 km. Dziś leniwo troling i 5 brań dwie ryby wylądowały na pontonie. Dużo bolenia było widać i okonia wiec troszkę pomachałem i udało się jeszcze dołowić dwa bolki pod 60cm. Ogólnie dzień bardzo udany a i żona posmakowała brania suma w trollingu 😜Miałem ubaw po pachy 😂 sum 93 a szczupły 80 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Wczoraj cały dzień wysiedziałem na komercji. Słabo się działo, zjadłem 3 paczki słoneczniku "Na metodę" kompletnie nic, pomimo zmieniania różnych kulek, dopiero prawie po zmroku karp 62 cm na małego białego halibuta+dumbells zielone jabłuszko. Na drugiej wędce na haku mielonka i pierwszy siadł karp 61 cm , później długo długo nic i w końcu zameldował się pierwszy jesiotr 96 cm. Miałem jeszcze 2 jesiotry ale spadły w czasie holu. Podczas wyhaczania tego pierwszego wygiąłem trochę hak, widziałem to ale myślałem że nie będzie miało wpływu na nic. Dwa spięcia ryby potwierdziły że jednak takie drobiazgi są istotne. Utworzył się inny kąt pomiędzy haczykiem i plecionką i zadziałało pewnie jak dźwignia. Byłem naocznym świadkiem wyciągnięcia suma na 147 cm i szczupaka na 96. Mocny zestaw spinningowy i spory 90 gramowy jerk. Jesiotra nie fotografowałem bo takich zdjęć mam sporo a skoro nie figuruje w GP to nie ma sensu dłużej stresować ryby Karpie prawie jak bliźniaki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) Kijanka z niedzieli. Edytowane 11 Lipca 2017 przez lechur1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Przed szychta, bardzo ucieszył złocisty kolega. Na groch bo kukurydzy wzdręgi do dna nie dopuszczą. Wygląda na to, że pierwsza partia już po tarle, teraz im nie odpuszcze. Dajcie mi tylko troche wolnego czasu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Ja też cały czas walcze i mimo tego, że u mnie lipiec zawsze był słaby to w tym sezonie nie jest żle. Małe karpie biorą jak w maju i wreszecie obudziły się japońce, których złapałem przez 2dni 5szt w tym 41 i 42 cm. Na kulke też coś się dzieje ale te największe jakoś ciągle spadają wiec zdjęć brak:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Wczoraj kolejny amurek zagościł na kiju, miarka pokazała 77cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi