Sztrymyny5 Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 2 godziny na łódce kilkanaście ładnych okoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Wczoraj odwiedziłem łowisko PZW "Stawy w Weryni". Pierwszy raz tam byłem i wrażenia pozytywne ale odległość 35 km w jedną stronę raczej nie wróży abym był tam częściej niż kilka razy w roku. Wybrałem łowisko "no kill" bo najbardziej rokowało na szanse spotkania rybek. Siedziałem od 13-20 (wędkowanie dozwolone tylko do zmroku) Jedna wędka cały czas z dużą 16 mm kulką zestaw karpiowy a drugą "na metodę " początkowo też z dużą kulką ale nie było brań i zmieniłem na mikro-kulki. Tylko 3 brania na jednej wędce z małymi kulkami. Nie kombinowałem ze smakami, cały czas 12 mm tutti frutti. Wyciągnąłem 2 liny 39 i 38 cm i jedno branie bez wyjętej ryby. Ze 2-3 minuty miałem kontakt na wędce ale nie mogłem podciągnąć pod brzeg. Trzymała się daleko od brzegi i nawet nie wiem co to było bo wypięła się sama. Podejrzewam dużego karpia albo amura. Liny naprawdę mnie ucieszyły bo bardzo ładne i pierwsze w tym roku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Pierwsze wędkowanie od maja... . Wędka i kromka chleba w niedzielne popołudnie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam wszystkich.We wtorek 29.08.na stawie PZW złowiłem 6szt. karasi 27 do32cm.na dendrobenę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Dziś na kukurydzę złapałem swoją pierwszą medalową rybę : Leszcza 65 cm Łowiłem na prosty zestaw spławikowy w Wiśle w Krakowie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Witajcie - niestety już po urlopie jednak mam kilka zdjęć z ostatnich kilku dni do wstawienia . Ryby łowione w morskiej fali , przede wszystkim leszcze w przedziale 40cm - 64cm na fotkach wyłącznie ryby powyżej 50cm , trafiło się również kilka fląder 25-26cm . Udało się zrobić fotki w czapce "firmowej" . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Końcówka sierpnia udana na Wisełce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 wczoraj udało się na chwilę zawitać nad Wisłę i nawet coś złowic 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Czasem jeszcze coś tam zlowie Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztrymyny5 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Kilka godzin na łódce kilka okoni do 30 cm i kilkanaście szczupaków poniżej wymiaru, zębate waliły jak oszalałem ale sporo brań nie zaciętych pomimo że były piekielnie mocne. Coś musiałem robić nie tak ale nie wiem co ;p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi