konanik Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 duncan, ja tam bym się nawet cieszył, że zamknęli łowisko. Nie wiesz jak jest? Spinningować by można było, to wyłowili by te krótkie sznurówki raz, dwa a przy okazji jak nikt by nie widział rzucili sobie gruntówkę na karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 duncan, To takie typowe narzekanie jakie to PZW nie dobre ze zarybili i zamknęli wodę. Jakby rzeczywiście zarybiali to byłoby ok, ale z perspektywy wiem, że i tak nic z tego nie będzie, bo co roku jest to samo. Nie mam nic przeciwko zarybianiu. Pytam czy zarybiają wszystkie stawy naraz? No chyba nie, to może by wszystkich nie zamykać w jednym czasie. Zarybiają wszystkimi gatunkami, że zamykają też dla spiningu? No chyba nie, bo zarybianie jednocześnie biała rybą i drapieżnikiem to poroniony pomysł. Zamknęli łowisko od 19.10, a informacja na stronie 26.10. Tydzień po, a nie powinna być dwa przed. Spinningować by można było, to wyłowili by te krótkie sznurówki raz, dwa a przy okazji jak nikt by nie widział rzucili sobie gruntówkę na karpia. Może i tak, ale wystarczyłoby, żeby na to łowisko ktoś od czasu do czasu zajrzał i skontrolował, co się tam dzieje... Ja nie byłem tam kontrolowany nigdy. A jakby poszła plotka wśród kłusoli, że robią naloty, to by nie kłusowali. A tak pewnie i tak tam trzepią ta rybę równo. Na wielu cywilizowanych łowiskach robi się po prostu zakaz połowu gatunków, którymi zarybili oraz chodzi się i sprawdza, co ludzie łowią. Ale to trzeba chcieć... Tak samo jak trzeba chcieć i pomyśleć, że gdy zamyka się łowisko warto też poprawić drogę dojazdową do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Z drogami dojazdowymi to już tak jest, jak widzisz, że nie należą do PZW. A jeżeli nie należą, to szanowny zarząd przecież nie wyda kasy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 że gdy zamyka się łowisko warto też poprawić drogę dojazdową do niego.Taaa i jeszcze powinni panu wędkarzowi samochód umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Mieszkam w Zgierzu, ale na "Krzywiu" wedkowalem ostatnio .... a z 15lat temu moze Pomyslalem, ze moze w tym roku wybiore sie na to lowisko. Nieraz z pracy mozna sie urwac wczesniej i nad woda moge byc w 10 min. Karte mam wykupiona w Sieradzu, ktory ma z Lodzia porozumienie, ale na stronie lodzkiego PZW sa informacje z ubieglego roku i Krzywie ma doplate 30zl. Moze kots podpowiedziec jak to wyglada w 2010r. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordson Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Witam.W tym roku jest tak samo obowiązuje dopłata na zbiorniki wyłączone z porozumień(lista na stronie łódzkiego PZW) 30pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Panowie jakies wieści z Krzywia? Lód juz zszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Slyszalem plotki, ze sporo ryby poooooooszlo, znaczy sie moze byc "pustynia" rybna. Zaznaczam, ze sa to plotki niesprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Slyszalem plotki, ze sporo ryby poooooooszlo, znaczy sie moze byc "pustynia" rybna. Zaznaczam, ze sa to plotki niesprawdzone. Szkoda by było, ale z drugiej strony podobne przypadki zdarzały sie tam juz kilka razy wczesniej. Wcale by mnie to nie zdziwilo, bo nigdy nikt zimą tam nic nie robił. Nie licząc "brawurowej" akcji sprzed kilkunastu lat kiedy "załatwiono" zimą "szóstkę", gdzie padły prawie wszystkie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Wędkował już ktoś na Krzywiu w tym roku? A informacja, że dużo ryb śniętych po zimie to prawda??? Jutro dzień wolny w pracy więc chyba sie tam wybiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Znow plotki przekaze (sam nie bylem) - podobno karpiki daja sie wyciagac. Prawdopodobnie zarybiali i teraz trzeba je szybko wylapac, zeby latem mozna bylo spokojnie, czyli bez bran, posiedziec nad woda .... Taka polityka PL wedkarza, "dziadki" na rowerkach kursuja z limitem do domu i spowrotem ehhhh Jak bedziesz na Krzywiu, to pochwal sie co polowiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Znow plotki przekaze (sam nie bylem) - podobno karpiki daja sie wyciagac. Prawdopodobnie zarybiali i teraz trzeba je szybko wylapac, zeby latem mozna bylo spokojnie, czyli bez bran, posiedziec nad woda ....Taka polityka PL wedkarza, "dziadki" na rowerkach kursuja z limitem do domu i spowrotem ehhhh Jak bedziesz na Krzywiu, to pochwal sie co polowiles Biorą, ale na razie sporadycznie. Chociaż nawet w tygodniu są tłumy, tak jak to było w zeszłą srodę. Od rana na jedynce ze dwudziestu wedkarzy i padły dwa karpiki. Info z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzisiaj jedynkę zarybiali małym szczupaczkiem po 20-30 cm. Od rana znowu pełno wędkarzy, ale efekty jak na razie słabiutkie. Nawet drobnica nie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzisiaj na około 20 wędkujących na jedynce padł jeden karpik i linek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzisiaj na około 20 wędkujących na jedynce padł jeden karpik i linek.... Praktycznie to samo przekazał mi ojciec, który byl dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Bylem w czwartek po pracy ~3h do zmroku. 2 kije z zywcami, obok wedkarz tak samo. Ja mialem jedno branie, ale pewnie jakis pistolet bo karasek ogon mial poobgryzany, a u sasiada bran zero. Dzien wczesniej brania byly podobno czesciej, ale tylko pistolety. Akcja dziala sie na stawie "1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Sznurówki takie po 30 cm biorą jak głupie na spinning. 2 maja chyba z 15 zaciąłem na może 100 rzutów i dałem sobie spokój. Nic większego nie podchodziło, a tych gówniarzy nie chciałem już okaleczać. Siedział też facet na żywca obok miejsca/miejsc gdzie rzucałem. Rybek miał 7, po godzinie musiał polować na żywca (co zajęło mu jakieś 1,5h), bo każdy rzut po mniej więcej 5 minutach kończył się braniem. Tyle że rozmiar szczupaka też wynosił około 30cm. Pan zniesmaczony udał się do domu. Ja przerzuciłem się na białą rybę. Na kolację jadłem lina 37 cm . Jedno branie, jedna sztuka ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Właśnie wróciłem z Krzywia byłem na 1 i nic nie dało rady złapać było tez około 10 wedkarzy i nie zauważyłem aby ktos coś miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Napisz jeszcze co moczyles w wodzie ehhh coraz trudniej o rybe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Akcja dziala sie na stawie "1" JACooL, a nie orientujesz się czy łowił ktoś szczupłe na dwóch ostatnich stawach (z wyspami)? Kilka lat temu na tych stawach ładnie brały szczupaki i rozmiarowo były przyzwoite chociaż wszyscy oblegali jedynkę i dwójkę Ostatnio nie orientuję się co na Krzywiu słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Próbowałem na białego i czerwonego robaka oraz kuku Widziałem też wędkarza , który coś tam próbował na błystkę ale szybko zrezygnował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 robcio Nie zagladalem na pozostale kaluze, zawsze mam malo czasu - kilka h do zmroku. Pytajac schodzacych do aut wedkarzy, zaden nie chwalil sie Rafał-80- Ja ostatnio tez sprawdzalem czy cos na pinki i ochotke nie bedzie mialo ochoty, ale bez efektow. Jezeli sie nie myle to na "1" spining jest niedozwolony, chyba ze bledne info mam - prosze mnie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Na jedynce nie wolno spinningować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Co słychać na stawikach? Ja spróbuje jutro- zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Pochwal sie jak wrocisz z wedkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi