Wito Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Robal, nawierć otwór na oczko równolegle do steru . W ten sposób zrobisz to co Roman chciał i zniwelujesz ryzyko wyrwania tego oczka bo tworzy się z żyłką kąt w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Robal najpierw wiercisz otworek na oczko równo w osi woblera a następnie nacinasz rowek na ster, jeśli nawet drut z oczkiem zajdzie Ci na rowek to nie problem nacinasz nacięcie w steże aby głębiej wszedł w rowek i po problemie. Dociążenie nie nic wspólnego ze źle wklejonym oczkiem, ale rozmieścileś je dobrze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Powiem tak z praw fizyki jestem cienki, ale dzieje się tak że coś tonie do określonej głębokości potem zawisa w bezwładnie, siły ciśnienia wody nie pozwalają mu zejśc głębiej nawet o centymetr, trzeba to wymusić poprzez działanie sił na ster, tak samo jak to dzieje się w woblerach pływających, i po to są takie opisy na wobkach nie tylko tonących. Nie mogę się z tym zgodzić. Na ciało zanurzone w cieczy działa siła wyporu równa iloczynowi gęstości płynu, przyspieszeniu grawitacyjnemu (ziemskiemu) i objętości ciała zanurzonego w płynie. Więc nie zależy od ciśnienia. Jedne co się może się zmienić we wzorze to minimalnie gęstość wody, a największy wpływ ma na to temperatura a nie ciśnienie. A tak mniej naukowo to gdyby tak było jak napisałeś to wody pełne by były pływających na różnych głębokościach śmieci. A jak wiadomo są tylko 3 możliwości: tonie, pływa lub jest neutralne i unosi się swobodnie w toni na dowolnej głębokości. Jeśli chodzi o pływające to jestem przekonany, że jest to tak jak przy trollingu który opisałem. Więc moje pytanie jest wciąż aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Homegeon - rewelacyjne woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 sliczny ciernik ? czym go malowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Użyłem najnowszej technologii NASA . Nie miałem takiego małego pędzelka więc użyłem zaostrzonej zapałki i czarnej plakatówki. Brzuszek i grzbiet aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 A o to moje najnowsze dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Rav91 żuczki są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 rav91, wobki cud miód. To i ja pokaże światu moje nowe połamańce Maluszek sobie nie radzi, wiec potrzebny jest ster. Duży chodzi bez steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 dzienciol, piękne łamańce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Panowie wyhamujcie trochę bo Salmo i Rapala z torbami pójdą-a tak poważnie to dech zapiera piękne dzieła, gratulacje wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghor Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 To i ja dorzucę swoje 5 groszy: mój pierwszy wobler : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 No fajny wobler Ghor, niedługo i ja wstawię fotki swoich oficjalnie 2 pierwszych wobków. Dzisiaj będą testy Dzienciol, Te woblery to nie na wzór Hard Javallona czasem? Bo ten 1 coś taki w budowie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Te woblery to nie na wzór Hard Javallona czasem? Bo ten 1 coś taki w budowie podobny He he he. Byłem ciekawy, czy zrobie coś podobnego tańszym kosztem niż oryginał. Nie jest to wierna kopia, ale podpatrzyłem to i owo. Mały powstał "przy okazji" a teraz męcze sie nad 4-ro częściowym maluchem o długości 3,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 a tu filmik jak plywa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 6,5cm SBO (Francuz) na którym łuska mi nie wyszła. 5cm RHP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalar 3 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Janek, piękne ci wychodzą woblerky malowanie super jak będą się poruszac w wodzie jak są wykonane to okej. pozd.Leszek __________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Wobki już ukończone, 5 warstw lakieru, stery wklejone, poliwęglan 2mm i 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Jak dla mnie mistrzostwo świata pogratulować wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 szkoda ich do wody wrzucać jak bym urwał takiego to bym się chyba zapłakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalar 3 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Woblery zrobione b,dobrze,tylko jeszcze ,żeby jeszcze chodziły w wodzie jak wyglądają to trafiłeś w sedno. pozdrawiam _____________ Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Ile je robiłeś? Są znakomite! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi