Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Robal, nawierć otwór na oczko równolegle do steru . W ten sposób zrobisz to co Roman chciał i zniwelujesz ryzyko wyrwania tego oczka bo tworzy się z żyłką kąt w tym miejscu :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Robal najpierw wiercisz otworek na oczko równo w osi woblera a następnie nacinasz rowek na ster, jeśli nawet drut z oczkiem zajdzie Ci na rowek to nie problem nacinasz nacięcie w steże aby głębiej wszedł w rowek i po problemie. Dociążenie nie nic wspólnego ze źle wklejonym oczkiem, ale rozmieścileś je dobrze,

Napisano

Powiem tak z praw fizyki jestem cienki, ale dzieje się tak że coś tonie do określonej głębokości potem zawisa w bezwładnie, siły ciśnienia wody nie pozwalają mu zejśc głębiej nawet o centymetr, trzeba to wymusić poprzez działanie sił na ster, tak samo jak to dzieje się w woblerach pływających, i po to są takie opisy na wobkach nie tylko tonących.

Nie mogę się z tym zgodzić. Na ciało zanurzone w cieczy działa siła wyporu równa iloczynowi gęstości płynu, przyspieszeniu grawitacyjnemu (ziemskiemu) i objętości ciała zanurzonego w płynie. Więc nie zależy od ciśnienia. Jedne co się może się zmienić we wzorze to minimalnie gęstość wody, a największy wpływ ma na to temperatura a nie ciśnienie.

A tak mniej naukowo to gdyby tak było jak napisałeś to wody pełne by były pływających na różnych głębokościach śmieci. A jak wiadomo są tylko 3 możliwości: tonie, pływa lub jest neutralne i unosi się swobodnie w toni na dowolnej głębokości.

Jeśli chodzi o pływające to jestem przekonany, że jest to tak jak przy trollingu który opisałem.

Więc moje pytanie jest wciąż aktualne.

Napisano

Użyłem najnowszej technologii NASA :smile: . Nie miałem takiego małego pędzelka więc użyłem zaostrzonej zapałki i czarnej plakatówki. Brzuszek i grzbiet aerografem.

Napisano

No fajny wobler Ghor, niedługo i ja wstawię fotki swoich oficjalnie 2 pierwszych wobków. Dzisiaj będą testy :mrgreen:Dzienciol, Te woblery to nie na wzór Hard Javallona czasem? Bo ten 1 coś taki w budowie podobny :grin:

Napisano
Te woblery to nie na wzór Hard Javallona czasem? Bo ten 1 coś taki w budowie podobny :grin:

He he he. Byłem ciekawy, czy zrobie coś podobnego tańszym kosztem niż oryginał. Nie jest to wierna kopia, ale podpatrzyłem to i owo. Mały powstał "przy okazji" a teraz męcze sie nad 4-ro częściowym maluchem o długości 3,5cm.

Napisano

Janek, piękne ci wychodzą woblerky malowanie super

jak będą się poruszac w wodzie jak są wykonane to okej. :roll:

pozd.Leszek

Napisano

Woblery zrobione b,dobrze,tylko jeszcze ,żeby jeszcze chodziły w wodzie

jak wyglądają to trafiłeś w sedno. :razz:

pozdrawiam

Leszek