lukassos5 Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Mój praktycznie pierwszy udany woblerek. Poprzednie produkcje moim zdaniem nie wyszły Zakres pracy : do 30 cm, z uniesionym kijem na powierzchni waga : około 3-4g długość : 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sc102 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Kolejne mikrusy.. 2,3cmZmodyfikowana wersja poprzednich, i praca mi pardzo pasuje teraz Obrazek[/quote piękny woblerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukassos5 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 bardzo ładnie się prezentuje właśnie robię coś podobnego, 2,5 cm zobaczymy co z tego wyjdzie jaki lakier bezbarwny stosujesz? i co to za farbki bo ładne kolory wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Poki co to narazie testuje,i bawie sie z róznymi materiałami, i bardziej skupiam sie na pracy,niz wygladzie. Obecnie uzywam bezbarwnego widarona nitro,ale na krótka mete jest bo lakier peka po jakimś czasie. Jedyny jego plus to po pomalowaniu własciwymi lakierami, ww bezbarwny po godzinie jest suchy i dlatego go chwilowo uzywam,bo jestem w stanie zrobic wobka do łowienia w 3h. Czekam teraz na aerograf i farby samochodowe wodne, bo obecnie uzywam samochodowych na bazie nitro(w spray), co niestety czasem potrafi sie zważyć i zniszczyć nasze wysiłki.. Wiekszosc uzywa domaluxa silver classic do parkietów,i to chyba najlepszy bezbarwny do wobków. Teraz robie nowe partie różnych wobków które ostatnio testowałem, i jak bedzie już aero to bedzie malowanie dopiero. Jedno jest pewne jak zaczołem robic woblery, tak pojawiły sie wyniki lepsze i jak kiedyś bałem sie rzucic w jakieś obiecujace miejsce i sprowadzic przynete do dna,to teraz nie mam tego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukassos5 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 jak się ma tego więcej to jest się odważnym i da się rade ponieść tą stratę ale wiadomo boli ja teraz robię całą serię ale to dopiero początek pracy, etap strugania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 jaceen, oczy woblerka spróbuj namalować patyczkiem do uszu mocno nasączonym w farbce.Im większa ma byś srednica oka tym mocniej dociskasz. Najpierw białym a potem czarnym. Jak sie dojdzie do wprawy i np poprawisz te oczka dwa razy dając dużo farby to wychodzą wypukłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Dzięki pagori za podpowiedzi. Taka wersja będzie lepsza? Czasami w robię jakiś szczegół (lub nie) po którym poznaję z jakiej serii są robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 jaceen, - to sie nazywa gotowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukassos5 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 jaceen, co to za farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 co to za farby ? Akryle dekoralu, spray samochodowy, lakiery do paznokci i co wena twórcza mi podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Boleniowe "Basuńskie bezsterowce" wykonane z lipy, coś w czym gustują Wiślane bolki z Lubelszczyzny a niebawem mam nadzieję i z innych rzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Koledzy a jak już zrobicie wobka to jakich firm używacie kotwiczek ? Pytam bo nie było mnie 3 tygodnie w kraju otwieram pudełko a tam prawie wszystkie wobki dorado i salmo mają tak zardzewiałe kotwice, że tylko do wymiany system Flambeau Zerust chyba nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Koledzy a jak już zrobicie wobka to jakich firm używacie kotwiczek Owner dla siebie na handel mustad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 zimowo-wiosenne wypociny na białoryb(leszcz,płoć,jaź,kleń,jelec nawet ukleja) i kilka meppsów po przeróbkach. Obsługiwane kijami 0,8-10g 260cm lub 3-10g 290cm na blankach USA materiał balsa,dental,poliwęglan oraz najwyższej jakości lakiery Wobki bez kotwiczek jeszcze nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigrafi Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Mój ostatni projekt. Oczka zalane żywicą, łącznie 6 warstw domaluxa + pierwsza żywica. 1. Waga - 79gr. długość 15cm - pływający 2. Waga 75gr, długość 15cm - pływający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 bigrafi, kozackie woblery i na konkretne ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Okonie bigrafiego na półce poustawiałbym Od czasu do czasu strugnę jakiegoś wobka. Ostatnie wypociny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Nowy bezsterowiec,oczko z przodu robi tylko jako zderzak i jest przydatne przy lakierowaniu. Długość 7cm, waga 15g,praca drobniutkie lusterkowanie. Coś ze sterem, 7cm,14-15g wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Tomek1988 wystrugałeś już tyle, że niezłą wystawę mógłbyś zrobić . Wyglądają super, oby przyniosły syte połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Zbyszku to co tu wstawiam to tylko część tego co zrobiłem a połowic myślę, że połowią, bezstery latem trochę połowiły nie tylko u mnie na Wiśle ale też na innych rzekach Praca ciągle jest niezmienna, pracuję jedynie cały czas nad "dizajnem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Ostatni wypust z taśmy produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Ładniutkie Chętnie bym potestował, szczegóły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Kolejne wobki już po pozytywnych testach 7cm, 14-18g wagi.Na niektórych woblerach jest nałożona niebieska opalizacja co mam nadzieję widać Bezsterowce od 4.7cm do 5cm waga od 8 do 10g. Również daleko siężne jak i siódemki, 10g w 5cm korpusie lata jak pocisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Kolejne siódemki: 10 sztuk z tej gromadki poleci do kolegi @maniek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Mam jednego Basuńskiego Bezsterowca, bardzo ładne i estetyczne woblery. O pracy będę mógł napisać dopiero po testach a o skuteczności w przyszłym sezonie U mnie powstało ostatnio kilka boleniówek. "Szóstka" i bezsterowa "Ósemka" Obecnie kończę serię pstrągowych kilerów. Niestety prace się trochę przedłużyły ze względu na @#$!^%@ farbę, która się zrobiła tak Ale już jest z górki jeszcze tylko stery i będzie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi