jaceen Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 U artecha wióry lecą! Ostatnio w wolnych wieczornych chwilach powstało kilka smużaków. Tym razem wszystko pływaki, również do swobodnego wypuszczania z nurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Ostatnio ubyło troszkę woblerków w pudełku, więc trzeba było uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Ładne bolenióweczki kadziul A właśnie, przynęt ubywa i ciągle coś trzeba dorabiać. Nie mogę dojść do momentu, że pudełko zapełni się na "amen";) Gdzieś się te robale ciągle rozłażą. Dopiero co skończyłem nowe, a już mogę oglądać je tylko na zdjęciach:) No, to pooglądajmy razem. Żabki sprawdzają się i skutkiem tego powstają nowe. Wszystkie w przedziale 25-27mm. Zresztą pozostałe robale również w tych rozmiarach. Tak w realu prezentuje się złoty chrabąszcz, który podczas testów o mało przygwoździł potężną kluchę. Żabki, jak wspomniałem, mocno pobudzają nawet młodzież. Osy czasami ratują honor z wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Barawo jaceen, niesamowite są te twoje robale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Jaceen, z czego robisz odnóża? Mam od Ciebie sprezentowanego robaka, ale nie mogę dojść co to za materiał; wygląda jak czarna linka, na żyłkę za miękkie, nie bardzo rozciągliwe.. zgubiłem się Robale tradycyjnie mistrzowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Dziękuję ___ Odnóża robię z żyłki (gumki) silikonowej. Kupuję ją w pasmanterii na metry. ____ A w temacie przynęt powstało ostatnio coś takiego. Na spotkaniu przy Ślęzie, Ventus nauczył nas pleść hydropsyche. Aby nie uleciało, to ostro ćwiczę. Wiele niedoskonałości w tym, ale próbuję. I coś, co mnie bardzo zdenerwowało:) Dlaczego? Bo nie mojego pomysłu:))) Zdjęcie hydropsyche-osy podesłał mi Booryss. Idąc tym tropem zrobiłem podobne. Jeszcze muszę dodać coś, aby były pływalne i sprawdzę nad wodą, jak będą reagować na nie klenie. Nie wiem, czy ktoś już opatentował takiego owada, to na obecną chwilę będę nazywał je "Borysowe-osy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Jacek porównując Twoje obecne prace z tymi z początków strugania widać olbrzymi progres. A muchy rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Dzięki:) Tak, coraz pewniej czuję nożyk i już przestaję zbytnio fantazjować. Oczywiście dalej latają mi po głowie różne robale, ale na dzisiaj pozostanę przy skromnym zestawie. Żabka+osa+żuk (żuki w różnych wersjach:) Poniżej przedstawię, jak taki zestaw będzie wyglądał. Poglądowo, obok mistrzowska przynęta A.L. - chrabąszcz XXL 30mm. i np. To jedziemy z małym pokazem:) Teraz pozostało udać się nad rzekę i je poustawiać. pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Piękne stadko Jacku! Drżyjcie klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Każdą wolną chwilę staram się wykorzystać na wystruganie jakiegoś smużaka. Rozmiar 25-27mm-pływające. Jeszcze źrenice, kotwice i ustawianie w realu. Nie jestem zdecydowany, jakie nóżki pójdą do konika. Koń będzie malowany ciemnozielonym lakierem. Może żółte odnóża będą lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Jacen rewelacja, ja gdybym tylko potrafił zrobił bym zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 No,no jestem pod wrażeniem nowej kolekcji , już sobie wyobrażam wczesnym rankiem jak na napływie próbuje się ratować osa i klenisko ją dopada . Co do konika moja wizja to ciemna zieleń korpus a nóżki żółte . Tylko mogę pozazdrościć Twoim zdolnościom. To musi być fajne uczucie zrobić samemu robala i potem odpinać od niego ryby. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 W dalszym ciągu materiał to lipa i ręczne struganie nożem tapicerskim. Ręczne wiercenie, malowanko akrylami i trochę lakierów z brokatem. Wielkość 25-30mm, pływające, neutralne i delikatnie tonące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 jaceen, przepiękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki Tomku. Są ładniejsze i mniej ciekawe. Jednak jakoś te drugie więcej podgryzają klenie i okonie:) Trochę większa partia tym razem. Zostałem podstępnie wrobiony, ale nie narzekam:) Przed wyjazdem nie udało się skończyć, to dopiero wczoraj zostały sprawdzone w Bystrzycy. To nie są smużaki, które doskonale poradzą sobie w bardzo silnym nurcie. Jednak radzą sobie w większości obławianych miejscówek. Dobrze pracują sprowadzane z nurtem. Wersje pływające i między nimi delikatnie tonące. Rozmiar 25-28-30mm. To teraz przynudzę trochę fotkami. Żukowi pomalowałem pancerzyk lakierem fluoroscencyjnym. Podczas działania światła dziennego widoczny jest inny odcień. To wersja żaby z brylancikami:) Osa-pająk. Staram się urozmaicać zestawy. Żabka+owad+owad. W wyjątkowych sytuacjach zestaw żabkax3 Ostatnio ryby najlepiej reagują na koniki polne. I takie inne wariacje. Wzory brane od żabek drzewołazów. Bardziej na wisiorek się nadają, ale co tam:) Te jeszcze do dokończenia. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Piękna kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pifpaf Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Kto tak podstępnie Cię wrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Skończone już jakiś czas temu, ale jakoś nie było czasu zrobić fotek. Pstrągowych było trochę więcej ale rozeszły się po ludziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 A ja uparcie montuję coś pod klenia:) Rozmiar trochę o szerszym zakresie (20-33mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Jacen Mistrzostwo! koniki polne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Ładne, nie handlujesz tymi cudeńkani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Slav, nie ukrywam, że czasami odstąpię kilka przynęt. Łownością nie przebijają innych, szczególnie renomowanych producentów. Raczej trzeba traktować je, jako ozdoba do pudełka;) Tym czasem ciągle lipa:) Przy okazji uczę się kręcić żuki z pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 jaceen, jak ja nienawidzę wszelkiego robactwa ale Twoje to bym nawet mógł przytulic SUPER! A ja takie oto sumówki ostatnio zmajstrowałem "GLADIATOR 10" 10cm waga w granicach 30g, pływaki rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Coś na jesienne sandokany ale szczupakom też powinny zasmakować 10cm 11g 12cm waga 19g pływające 9cm 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Co tu taka cisza Panowie? Nic nie dłubiecie? Kolejne jerki z drewna lipowego tym razem 12cm 65-70g tonące przy czym pięknie się kolebią z opadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi