peekol Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 @PPu88 bardzo fajny wobler! Pływa jak chciałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Dokładnie:) miał schodzić głęboko i agresywnie. Tak też jest. Swoją drogą metoda malowania, którą pokazałeś jest super! Tyle, że nie taka prosta jak to wygląda na zdjęciach jak udaje Ci się pomalować woblery tak żeby nie było widać kierunku kreski(pomarańczowe woblery)? Wychodzi Ci to naprawdę dobrze.. pędzelek z wodą? czy może jakiś inny chwyt? (jeśli podzielisz się taką wiedzą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Ja wiem czy nie widać kierunku kreski? Masz na myśli tego? Trochę widać, ale nie przejmuje się tym - ryba tego nie widzi, tym bardziej jak wobler jest w ruchu. Chyba że najdzie mnie wena to wtedy staram się bardziej Jakieś triki z kredkami oczywiście są Jak każde narzędzie można wykorzystywać w różny sposób Podstawowa sprawa jeśli chcesz mieć delikatny rysunek to nie przyciskaj kredki - delikatnie Spróbuj rysować nie zaostrzonym szpicem, ale bokiem rysika, no i możesz operować kreską pod różnym kątem (np. raz prostopadle do grzbietu, potem pod kątem ~45 w jedną stronę, potem w drugą). Wybór odcieni też pomaga uzyskać delikatny wzór - starałem się to pokazać w moim tutorialu - najpierw używam jaśniejszy odcień nakładam go szeroko, potem ciemniejszy nałożony już węziej, a sam grzbiet jeszcze ciemniej. Przydaje się zestaw z większą ilością odcieni Jak masz mniej to trzeba operować siłą nacisku (delikatniej-mocniej). Mam jeszcze jeden trik ale wymaga dużej ostrożności bo łatwo zepsuć całą pracę - delikatne spryskanie wodą, a właściwie musi to być delikatna mgiełka. Akwarelowa kredka lekko się rozmyje pod jej wpływem, ale jak dasz za dużo - zacznie spływać. Generalnie praca na mokro daje duże możliwości, ale wymaga sporej wprawy. Jak masz ochotę to dawaj na priv zorganizujemy jakieś warsztaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Ośmiornica z tego pająka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 W sezonie słabo z czasem na dłubanie przynęt, ale że ostatnio kontuzja nadgarstka nie pozwoliła mi łowić to zająłem się wykończeniem kilku przynęt Wklejam zdjęcia tych, które przeszły już naukę pływania Sandaczówki DR 7cm, pływające, oklejone srebrną szmatą, kolory fluo (na zdjęciu niestety nie widać) I kilka krąpików, ten pierwszy ciemny 4cm skusił już jakąś kluseczkę Złote pstrążki 5cm. PS. @Gofer poproszę o kontakt na priv. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Owady w przybliżeniu 30mm i pływają. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Ostatnio wydłubane. Próba popracowania z balsą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 9 minut temu, PPu88 napisał: Ostatnio wydłubane. Próba popracowania z balsą. niezłe wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Godzinę temu, PPu88 napisał: Ostatnio wydłubane. Próba popracowania z balsą. fajne ile mają cm. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Po 5,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 @PPu88 świetnie to wygląda! W łamańcach radził bym Ci zmienić proporcje i robić dłuższy pierwszy człon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Przy następnym łamańcu postaram się zwrócić na to uwagę:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Przy następnym łamańcu postaram się zwrócić na to uwagę:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Chłopaki piękna robota! PPu88 masz smykałkę do tej pracy! Peekol jak Ty malujesz te wobki? Ładnie Ci to wychodzi. Jaceen, a Twoje oski przejdą do historii twórców os! Ja ostatnio trochę testowałem: i wyszło takie cuś 40mm: Patrzę na Wasze prace to te moje jakieś brzydkie Nowe kolorki gąsiorek wyszły ale nie chcę jeszcze zdradzić wszystkich Nie które już wyjeżdżają właśnie za kleniami: Tyłem do kierunku jazdy-mam nadzieję, że nie mają choroby lokomocyjnej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Co roku mam problem z sandaczówkami... Zimą/wiosną ich nie strugam bo do sezonu daleko, w sezonie wolny czas wykorzystuje na łowienie a jak przychodzi czas na sandacze to okazuje się że pudełko znów puste Podobnie tym razem - czas płytkich sandaczówki minął a u mnie ciągle w proszku... Może DRy jeszcze zdążą połowić Miały być gotowe na jesienny zlot sandaczowy tym bardziej że ten (tfu! ;)) różowy dla takiego jednego Kolegi ale chyba nie zdążę. Trzeba je jeszcze kilka razy wykąpać w lakierze żeby zedy za łatwo ich nie zdemolowały. Tu czyszczenie oczek przed kąpielą 'w odwrotną stronę' 18 godzin temu, jacolan napisał: Peekol jak Ty malujesz te wobki? Ładnie Ci to wychodzi. Dzięki! Używam kredek lub akryli nanoszonych gąbką. Może będzie okazja pogadać na te tematy, pokazać sobie nawzajem co nieco - jest pomysł na woblerowe warsztaty. Będą chętni? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Kuuurcze Peekol klasa! Ty już sandaczówki a ja jeszcze bombki pod klenia.. Sandacze to raczej moja słaba strona więc i nic pod nie nie robię Mam nadzieje, że jutro to się zmieni . Jacolan. Ten piaskowy wobler w kropki mega! Mi malowanie oczu i innych kropek sprawia trochę problemu.. to wymaga wprawy.. Ostatnio takie dropsy zobiłem Malowane kredkami, oczy "malowane" akrylami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Pekol ten w odcieniach różowego to dla mnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 56 minut temu, PPu88 napisał: Kuuurcze Peekol klasa! Ty już sandaczówki a ja jeszcze bombki pod klenia.. Sandacze to raczej moja słaba strona więc i nic pod nie nie robię Mam nadzieje, że jutro to się zmieni . Dzięki! Bombki bardzo fajne, klenie na Ślęzie lubią takie konstrukcje Jak jeszcze lusterkują to powinieneś na nie połowić. 25 minut temu, Booryss napisał: Pekol ten w odcieniach różowego to dla mnie?? Ano dla Ciebie - 7cm majtkowego różu Zaraz pójdzie w kolejną warstwę lakieru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Moje pierwsze w życiu wobki 😂😂😂😂daleko im do waszych ale z czasem przyjdzie fach w ręku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Godzinę temu, Budek napisał: Moje pierwsze w życiu wobki 😂😂😂😂daleko im do waszych ale z czasem przyjdzie fach w ręku Łowiłem na gorzej wyglądające i łowiły więc mają być skuteczne a nie ładne to przychodzi z czasem:) kurde może i ja przez was zacznę strugać ale kiedy?? wolę łowić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Godzinę temu, Booryss napisał: kurde może i ja przez was zacznę strugać ale kiedy?? wolę łowić Ty lepiej muchy kręć na za tydzień ja już pół pudełka ukręciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi