jaceen Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Na spotkaniu-warsztatach dostałem do wykończenia od Ventusa korpusy. W mojej wyobraźni widziałem w nich biedronki. Jedna jest ze stelażem wzdłuż, druga na wkrętki. Obydwie różnią się zdecydowanie pracą. Ta ze stelażem ma obciążenie po całym stelażu i trochę wariuje. Robi odskoki na boki:), druga ma balast punktowo i dyga trzymając się toru prowadzenia. Trochę wariacji w poszukiwaniu nowych wzorów;) Coś, co już chyba na stałe będzie u mnie w repertuarze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Nowe pomysły. Może już ktoś takie rozwiązania stosował? Z łamaną osą wiem, że nie byłem pierwszy:) ale z takim mocowaniem kotwic jeszcze się nie spotkałem. Z peekolem kombinujemy, jak przechytrzyć te cwane ryby i wychodzą różne takie tam;) Osa z magnesem. Kotwiczka jest przyciągana przez magnes ukryty w korpusie. Jest na tyle silny, że przy każdym delikatnym odchyleniu klei się do niego. Niewielką siłą można ją odciągnąć. Ważka z budowanym uchwytem do kotwiczki. Zamysł podobny, co z magnesem. Delikatnie wciskamy kotwicę w drucik wklejony w korpus. Są to wersje do spławiania, bez sterów. Podczas sprowadzania wachlarzem delikatnie dygają na boki (delikatne "S"). Zastosowałem kotwiczki dwuramienne nie lutowane. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Super owady!! jak zwykle zresztą, ale osa na lodówce mnie rozwaliła - wcześniej myślałem że żartujesz! W wolnej chwili pokaże moje przynęty z takim rozwiązaniem - w tradycyjnych woblerkach jest trochę problem z uzyskaniem odpowiedniej pracy. Owady też będą, ale później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Szymon, znasz pracę tego banana? To sprawdzona konstrukcja, czy u Ciebie to nowość? Pozostałe znam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 10 minut temu, jaceen napisał: Szymon, znasz pracę tego banana? To sprawdzona konstrukcja, czy u Ciebie to nowość? Pozostałe znam;) jeszcze nie znam jego pracy , może bedzie do wyrzucenia jutro pójde nad wode zobacze czy wogóle bedzie chodzić , tylko nie wiem gdzie zapiąć agrawke a gdzie kotwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Na agrafkę widzę trzy możliwości. Przód, tył i góra. Kotwy dół i tył. Tylko zastanawiam się, gdzie jest tył a gdzie przód. Im bardziej się przyglądam, to mam też wątpliwości, gdzie góra a gdzie dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 z kazdej strony bede próbować podpinać ,,, albo z przodu podczepie kulke ołowiu i bedzie chodzić jak cykada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Nowe pomysły. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Kolorystycznie to taka wersja zimowa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Jaceen Ty to się zbroisz jak na wojnę. Aż, mi się w głowie zakręciło od tych Twoich pomysłów. Ile tego jest!!! Też mi te białe najlepiej się podobają. A co do magnesów w robalach to jeszcze dołożyć haki anty zaczepowe i można ciągać przez ryżowisko Ja teraz pobawiłem się kolorami i wyszło mi coś takiego Wiosna tuż,tuż czas się zbroić: Te powyżej to moje nowe nadzieje Środkowy 3cm. Ostatnie dwa to moje pewniaki. Nie do oddania 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 17 godzin temu, jacolan napisał: Ty to się zbroisz jak na wojnę Niestety, ja nimi nie wojuję, są słabe. Nie łowią:) I coś dla rozluźnienia;) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 21 minut temu, jaceen napisał: ... są słabe. Nie łowią:) Hahaha niezły żart! Super fotki, a smużaki... miazga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 pływak - drobna-szybka akcja , moża też posmuzyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Dzisiaj prawie skończyłem swoje paskudy 😁Miedziana farbka to prezent od mistrza LŚ dzięki Jacolan stawiam na muchę pod spodem 😎Troszkę ją dopracuje i może będzie killer na ślumpe zastanawiałem sie nad bezsterowcem w tym wydaniu a ten jasny wystrugany z egzotycznego drewna MERBAU i pomalowany bezbarwnym lakierem. Na zakończeniu LŚ koledzy otrzymali pare deseczek na próbę zachęcam bo jest fajna faktura drewna bez żadnego malowania te złote kwadraciki to zabrałem żonie ozdoba do paznokci daje bardzo fajny odblask i łamaniec mój pierwszy w życiu około 4 cm na początku miał być cały czarny ale ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Ostro z nimi idziesz @Budek i super! Szczególnie podoba mi sie ten z merbau. 'Kuleczka' ze sterem miodzio, a łamaniec - no no, fachowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 53 minut temu, peekol napisał: Szczególnie podoba mi sie ten z merbau. 'Kuleczka' ze sterem miodzio, .....mi też. Fajnie wygląda. Ten czarny ozdobiony dodatkami do paznokci może być kilerem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Trzymam kciuki aby praca w wodzie była ok bo bez tego ani rusz 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danek. Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 No w końcu budek zacząłeś coś robić z tej lipy:) ten z merbau taki naturalny, robi robotę. Pozdro. PS mam nadzieje, że jakaś przynętę koledze podarujesz na testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 8 minut temu, Danek. napisał: No w końcu budek zacząłeś coś robić z tej lipy:) ten z merbau taki naturalny, robi robotę. Pozdro. PS mam nadzieje, że jakaś przynętę koledze podarujesz na testy. Jak sie nie boisz woblerów z "Czarnobyla" to cos tam Ci skapnie na testy może wkoncu wrzucisz cos do tabeli 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Woblerki które trafiły do kapelusza na zakończenie Ligi Ślęzy. Wszystkie sygnowane LŚ'16 Model sprawdzony w boju. Korpusy z balsy, stelaż przez całość, dekorowane kredkami + perła, złote akcenty itp. Na wierzchu śmierdziuch Domalux . Na warsztacie sporo korpusów w produkcji i pomysły na nowe przynęty, tylko czasu na to wszystko brak... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 3 godziny temu, peekol napisał: Na warsztacie sporo korpusów w produkcji i pomysły na nowe przynęty Jeden z nich z ciekawością oglądałem na spotkaniu. Zresztą woblery peekola, to pierwsza liga.Dopracowane pod każdym względem. Fuszerka tam nie przejdzie. Kilka posiadam i szczególnie sobie je cenię. U mnie też nowe pomysły na stole. Nie wszystko wychodzi. Czasem jakaś koncepcja zostaje odłożona na zaś do lepszych czasów. Tym razem spojrzenie na tworki w innym świetle. I myślę, że niedługo pogoda pozwoli na ustawianie woblerków, bo już się troszeczkę uzbierało. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 18 godzin temu, jaceen napisał: Jeden z nich z ciekawością oglądałem na spotkaniu. Zresztą woblery peekola, to pierwsza liga.Dopracowane pod każdym względem. Fuszerka tam nie przejdzie. Kilka posiadam i szczególnie sobie je cenię. Zawstydzasz mnie Jacku... Dziękuję. Ale aż tak różowo nie jest - czasem coś spartaczę Ta pijawko-kijanka z ogonkiem też świeci w tym 'innym' świetle @szymm - niezły zestaw łamańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi