Goliat Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 Trzy pietnastki, mój ulubiony profil jerka. waga koło 75-80 g. Mam nadzieję że nic nie zjedzie jutro na pierwszym nurkowaniu. 4 Cytuj
Goliat Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Hehe ale to jest bardzo łowny kolor na zębacze i do tego córa propsuje Cytuj
zajac222 Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 Maj pokaże , na jesień dałeś popis , miejmy nadzieję że ten sezon nie będzie gorszy Cytuj
peekol Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 @Goliat bardzo fajne te Twoje jerkusie! Jak się obawiasz że Ci lakier spłynie to możesz nałożyć warstwę ochronną - bezbarwny Motip w sprayu robi robotę. 1 Cytuj
Goliat Napisano 26 Lutego 2018 Napisano 26 Lutego 2018 5 minut temu, peekol napisał: @Goliat bardzo fajne te Twoje jerkusie! Jak się obawiasz że Ci lakier spłynie to możesz nałożyć warstwę ochronną - bezbarwny Motip w sprayu robi robotę. Dzięki. O bezbarwnym akrylu czytałem, muszę kupić koniecznie. Cytuj
Goliat Napisano 3 Marca 2018 Napisano 3 Marca 2018 Trochę się u mnie dzieje. Szczupak już potrzebuje tylko delikatnych szlifów. Piętnastka w przygotowaniu formy. Fajnie wyszła. A tu ostatnie 15 w drewnie na gotowo. Pedzio niestety dostał nieplanowanych czarnych płomieni Muszę koniecznie przed żywicą kupić bezbarwnego motipa. Pozdro 6 Cytuj
wasyl1968 Napisano 3 Marca 2018 Napisano 3 Marca 2018 23 minuty temu, Goliat napisał: Trochę się u mnie dzieje. Szczupak już potrzebuje tylko delikatnych szlifów. Piętnastka w przygotowaniu formy. Fajnie wyszła. A tu ostatnie 15 w drewnie na gotowo. Pedzio niestety dostał nieplanowanych czarnych płomieni Muszę koniecznie przed żywicą kupić bezbarwnego motipa. Pozdro oj kolego jesteś nie poprawny politycznie 😉, jeszcze się jakaś fundacja do czepi za język nienawiści 😉 ale błazenek ( kojarzę z filmu " gdzie jest nemo " ) super , drugie zdjęcie wygląda na tort 🍰 aż nabrałem ochoty na torta 😁 super wyroby oby były łowne , pozdrawiam 1 Cytuj
peekol Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 @Goliat to rozmycie na różowym wygląda na futerko... Włochaty taki Fajne te Twoje jerki. Dobrze to wygląda, ciekawe jak Ci pójdzie z odlewami., trzymam kciuki! Cytuj
Goliat Napisano 9 Marca 2018 Napisano 9 Marca 2018 Pierwszy "dziewiczy" odlew piętnastki bez obciążenia, sam stelaż. Jestem zadowolony, spoko wyszła. A proces odlewania prosty jak budowa cepa. Ide lać drugą 3 Cytuj
jaceen Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 Lód jeszcze na rzekach, to nie ma wielkiego parcia na wędkowanie. Wersja na wesoło, czyli Gabi po mojemu:) 30mm Następne czekają w kolejce (30-22mm) Nie wiem, czy pójdę w drzewołazy, czy w nasze klimaty , czyli żaby wodne;) 5 Cytuj
Booryss Napisano 11 Marca 2018 Napisano 11 Marca 2018 Pierwszy poper mojej produkcji z przeznaczeniem do sznura ale myślę że spining też by ogarnął 😎 1 4 Cytuj
ESSOX Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Jak by tak z 2-3 gramy miał , żeby posłać na kilkanaście metrów .........hmmmmm......... nawet oka nie musi mieć Cytuj
Booryss Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Godzinę temu, ESSOX napisał: Jak by tak z 2-3 gramy miał , żeby posłać na kilkanaście metrów .........hmmmmm......... nawet oka nie musi mieć 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 Cytuj
Goliat Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Godzinę temu, Booryss napisał: 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 to nie był by już wtedy wobler? Cytuj
Booryss Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 38 minut temu, Goliat napisał: to nie był by już wtedy wobler? Esoxxowi o to chodzi? Zeby mógł spinem machać. Ja wolę to jedyną słuszną metodę połowu FlyFishing ☺😜 1 Cytuj
ESSOX Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 5 godzin temu, Booryss napisał: 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 Jak pomyślisz to zrobisz Dupka taka jak jest pierzasta, później główka jak do muchy-jiga (2-3 gramy) i tułów z pianki żeby pływało albo na granicy tonięcia było. Taki smużak-popper Pewnie kleń by nie pogardził . Cytuj
zajac222 Napisano 17 Marca 2018 Napisano 17 Marca 2018 10 godzin temu, Goliat napisał: Pierwsze malowanie na odlewach. ☺ Brawo Ty , jaka gramatura ? Cytuj
Goliat Napisano 17 Marca 2018 Napisano 17 Marca 2018 Godzinę temu, zajac222 napisał: Brawo Ty , jaka gramatura ? wersja suspending ma 80,5 g. Najcięższa tonąca jaką zrobiłem ma 83,5 i schodzi około 25 cm/sec. Te są zrobione pod mocne lusterkowanie, w przyszłym tygodniu będę lał takie bardziej stabilne do typowego jerkowania podciągnięciami. Wersje lusterkujące są dla mnie zdecydowanie skuteczniejsze bo się zachowują mocno nieszablonowo w wodzie. Cytuj
peekol Napisano 17 Marca 2018 Napisano 17 Marca 2018 @Goliat fajowe są, fachowa robota! Pike super! Cytuj
Goliat Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Po tym jak wczoraj wieczorem odlałem 2 szt pajka z dociążeniem, nie mogłem się dziś powstrzymać i pomalowałem je barwy prawie takie same, różnią się tylko kolorem żółtego podkładu. Oba są w wersji baaaardzowolno tonącej/ suspending. Waga 120g przy 21 cm długości. To już większy kaliber 6 Cytuj
jaceen Napisano 19 Marca 2018 Napisano 19 Marca 2018 Był moment sporego ocieplenia. Pszczoły w ulach nieopodal pewnej miejscówki wybudziły się z zimowego snu, ale były tak ociężałe, że lekkie podmuchy wciskały je na wodę. Już niedługo bez skrępowania będę mógł podrzucić osę pod kleniową miejscówkę. W tym sezonie 80% kleni złowiłem na łamańce. Nie mogło być inaczej i kilka dorobiłem Grabarz pospolity. Wersje 25-30mm. 7 Cytuj
Goliat Napisano 20 Marca 2018 Napisano 20 Marca 2018 Ta złota to na razie mój faworyt. Fajnie zmienia kolor pod różnym kątem padania światła. 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi