Goliat Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Trzy pietnastki, mój ulubiony profil jerka. waga koło 75-80 g. Mam nadzieję że nic nie zjedzie jutro na pierwszym nurkowaniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 No tu to dałeś damski kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Hehe ale to jest bardzo łowny kolor na zębacze i do tego córa propsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Maj pokaże , na jesień dałeś popis , miejmy nadzieję że ten sezon nie będzie gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 @Goliat bardzo fajne te Twoje jerkusie! Jak się obawiasz że Ci lakier spłynie to możesz nałożyć warstwę ochronną - bezbarwny Motip w sprayu robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 5 minut temu, peekol napisał: @Goliat bardzo fajne te Twoje jerkusie! Jak się obawiasz że Ci lakier spłynie to możesz nałożyć warstwę ochronną - bezbarwny Motip w sprayu robi robotę. Dzięki. O bezbarwnym akrylu czytałem, muszę kupić koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Trochę się u mnie dzieje. Szczupak już potrzebuje tylko delikatnych szlifów. Piętnastka w przygotowaniu formy. Fajnie wyszła. A tu ostatnie 15 w drewnie na gotowo. Pedzio niestety dostał nieplanowanych czarnych płomieni Muszę koniecznie przed żywicą kupić bezbarwnego motipa. Pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 23 minuty temu, Goliat napisał: Trochę się u mnie dzieje. Szczupak już potrzebuje tylko delikatnych szlifów. Piętnastka w przygotowaniu formy. Fajnie wyszła. A tu ostatnie 15 w drewnie na gotowo. Pedzio niestety dostał nieplanowanych czarnych płomieni Muszę koniecznie przed żywicą kupić bezbarwnego motipa. Pozdro oj kolego jesteś nie poprawny politycznie 😉, jeszcze się jakaś fundacja do czepi za język nienawiści 😉 ale błazenek ( kojarzę z filmu " gdzie jest nemo " ) super , drugie zdjęcie wygląda na tort 🍰 aż nabrałem ochoty na torta 😁 super wyroby oby były łowne , pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 @Goliat to rozmycie na różowym wygląda na futerko... Włochaty taki Fajne te Twoje jerki. Dobrze to wygląda, ciekawe jak Ci pójdzie z odlewami., trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Pierwszy "dziewiczy" odlew piętnastki bez obciążenia, sam stelaż. Jestem zadowolony, spoko wyszła. A proces odlewania prosty jak budowa cepa. Ide lać drugą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Lód jeszcze na rzekach, to nie ma wielkiego parcia na wędkowanie. Wersja na wesoło, czyli Gabi po mojemu:) 30mm Następne czekają w kolejce (30-22mm) Nie wiem, czy pójdę w drzewołazy, czy w nasze klimaty , czyli żaby wodne;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Pierwszy poper mojej produkcji z przeznaczeniem do sznura ale myślę że spining też by ogarnął 😎 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Jak by tak z 2-3 gramy miał , żeby posłać na kilkanaście metrów .........hmmmmm......... nawet oka nie musi mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Godzinę temu, ESSOX napisał: Jak by tak z 2-3 gramy miał , żeby posłać na kilkanaście metrów .........hmmmmm......... nawet oka nie musi mieć 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Godzinę temu, Booryss napisał: 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 to nie był by już wtedy wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 38 minut temu, Goliat napisał: to nie był by już wtedy wobler? Esoxxowi o to chodzi? Zeby mógł spinem machać. Ja wolę to jedyną słuszną metodę połowu FlyFishing ☺😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 5 godzin temu, Booryss napisał: 2-3 gr w takim rozmiarze nie do osiągnięcia. Ale jak by łeb z lipy zrobić to może 😎 Jak pomyślisz to zrobisz Dupka taka jak jest pierzasta, później główka jak do muchy-jiga (2-3 gramy) i tułów z pianki żeby pływało albo na granicy tonięcia było. Taki smużak-popper Pewnie kleń by nie pogardził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Pierwsze malowanie na odlewach. ☺ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 10 godzin temu, Goliat napisał: Pierwsze malowanie na odlewach. ☺ Brawo Ty , jaka gramatura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Godzinę temu, zajac222 napisał: Brawo Ty , jaka gramatura ? wersja suspending ma 80,5 g. Najcięższa tonąca jaką zrobiłem ma 83,5 i schodzi około 25 cm/sec. Te są zrobione pod mocne lusterkowanie, w przyszłym tygodniu będę lał takie bardziej stabilne do typowego jerkowania podciągnięciami. Wersje lusterkujące są dla mnie zdecydowanie skuteczniejsze bo się zachowują mocno nieszablonowo w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Pierwszy odlew pika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 @Goliat fajowe są, fachowa robota! Pike super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Po tym jak wczoraj wieczorem odlałem 2 szt pajka z dociążeniem, nie mogłem się dziś powstrzymać i pomalowałem je barwy prawie takie same, różnią się tylko kolorem żółtego podkładu. Oba są w wersji baaaardzowolno tonącej/ suspending. Waga 120g przy 21 cm długości. To już większy kaliber 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Był moment sporego ocieplenia. Pszczoły w ulach nieopodal pewnej miejscówki wybudziły się z zimowego snu, ale były tak ociężałe, że lekkie podmuchy wciskały je na wodę. Już niedługo bez skrępowania będę mógł podrzucić osę pod kleniową miejscówkę. W tym sezonie 80% kleni złowiłem na łamańce. Nie mogło być inaczej i kilka dorobiłem Grabarz pospolity. Wersje 25-30mm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Ta złota to na razie mój faworyt. Fajnie zmienia kolor pod różnym kątem padania światła. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi