psioter5 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Andrzej 18 czemu tak dziwnie montujesz obciążenie? czy wobler lepiej pracuje z takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 kamil22, no niestety żeby się nauczyć sztuki robienia wobków trzeba strugać bo uważam że tylko w ten sposób można do czegoś dojść a co do tych niby piersi to nie chodzi o to że lepiej będą się prezentować na fotkach tylko to ma swój określony cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 psioter5, woblerki wyglądają fikuśnie ale za to powinny dawać sobie radę nawet w najbardziej dziwnym i mocnym nurcie . Wynika to z tego , że obciążenie jest podklejone pod korpus , czyli środek ciężkości przesunięty w dół, będą dobrze też latały . Pracę powinny mieć bardzo drobną a robię je tak bo się u mnie sprawdzają a i dodam że pomysł z przyklejaniem ołowiu pod korpusem nie jest mój a pewnego znakomitego wędkarza z lublina, i na jego wobkach bazuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 A ja wam powiem ze mam znajomego który robi ...hmmm powiedzmy to sobie szczerze ohydne woblery , ale kurde jak przyjdzie co do czego to udowadnia ze wobler ma byc łowny a nie cieszyć oko Andrzej 18, Trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Fajnie jakby wobek był i ładny i łowny. Jednak ja od kilku lat skupiam się nad łownością woblerka i nie robie już "oczoje..w" z nóżkami, czółkami, czy tam z porobionymi rowkami. Nie zauważyłem różnicy w skuteczności brań na te odpicowane cuda. Moje chrobale wyglądają jak kaleki bez nóżek i nawet oczek nie mają niektóre, ale gdzie taka kalika bez nóg i ślepa ucieknie kleniowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 ja nigdy nie robiłem nóżek moim żuczkom i są skuteczne, a wobler jest po to żeby był skuteczny a nie ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 a wobler jest po to żeby był skuteczny a nie ładny. No chyba że chcemy złowić na niego klijenta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 nie no ja robię akurat tylko dla siebie, ewentualnie znajomych ale to za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Andrzej 18 - na jakie ryby są te woblerki? i czy są tonące (na takie mi wyglądają)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 nie no ja robię akurat tylko dla siebie, ewentualnie znajomych ale to za darmo czesc , chcesz zostac moim znajomym ? na priv. adres do wysylki wobkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 haha dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 panowie temat brzmi "galeria przynęt własnoręcznie wykonanych", a od kilkunastu postów fotek nie ma do dyskusji o urodzie i pracy woblerów jest odpowiedni temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 to jak galeria to galeria. moje nowe dzieło nie rzuca na kolana ale mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Janek300, te wobki to na klenia i jazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 następne wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Andrzej 18 - z tego co wiem to jazia i klenia łowi się przy powierzchni przynętami pływającymi. Proszę napisz coś więcej o Twojej technice połowu tymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Janek300, ok ale trzeba się przenieść do innego tematu bo to jakby nie było jest galeria przynęt poszukaj takiego tematu a jak nie to założymy jakiś o jaziach i kleniach i tam pogadamy a ja nie to na pw lub gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Kilka nowych jerków ... i kilka wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 klasa... czym robisz kreski jak na tych zielonych na dole na pierwszej fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jest to zwykły, czarny marker. Lakier go kryje, tylko trzeba uważać, żeby paltonami go nie rozmazać podczas malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 dopiero pomalowane bazowym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemmyl14 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Damian21, jeżeli to jest galeria przynęt własnoręcznie wykonanych, to wydaje mi się, że woblerki powinny być od zera wykonywane przez autora. Jak widać korpusy, które prezentujesz na zdjęciach, są wykonane przez producenta woblerków dostępnych np. na allegro w cenie 6zł. Chyba wiecie o kogo chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 nie kazdemu sie chce babrac w trocinach i pyle, do tego nie kazdy ma podwurko na ktorym kury pasie i może sie bawic do woli, ja w mieszkaniu pokoj+kuchnia nie mam tego luksusu i wole gotowe korpusy za grosze. aha, nikt nie sprecyzowal, w jakim stopniu cos ma byc wlasnorecznie wykonane, równie dobzre mogłem kupic formy na piankowe korpusy, producent tez ich sam nie struga. jak ktos nalega niech mod usunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No to może i ja coś pokarze Oto kleniowo - jaziowe wobki. Nie wiem czy będą skuteczne bo to "prototyp" ale sądząc po ich pracy powinno być ok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 damian a kiedy ster wstawiasz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi