marat18pias Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 a duzo wedkarzy jest tzn bylo jak byles na lowach? inni lowili cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERIKOS2000 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Wędkarzy było mało przeważnie to albo Nowy Sącz albo Kraków.ale zależy gdzie ty chcesz jechać,bo ja to byłem można powiedzieć w dziurze,a tam od strony gródka lub innych większych miejscowości może być nawał,ale tego to ci nie powiem bo nie wiem i nie byłem tam.a co do innych to nie wiem bo ja siedziałem z wujaszkiem a oni kawałek dalej,a nie podchodziłem tam i się nie pytałem czy mają coś czy nie,ale jak wróciliśmy po obiedzie to już ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 wszystkich tych ktorzy w najblizszym czasie byli lub beda prosze by napisaali jak bylo i czy rybka brala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Witam mieniony weekend udało mi się wyskoczyć na rybki nad jezioro rożnowskie łowiłem od 5 do 9 ze względu na żar lejący się z nieba rybki nawet nawet tylko ze drobne okonki leszczyk i kilka ploci niestety nic wiekszego nie podeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz27 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Jako że to mój pierwszy post chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Będę na tym jeziorze w sobotę 17 lipca. Adrian czy możesz napisać jak wygląda woda po tej powodzi? Wędkuję dopiero od 3 miesięcy i jadę do rodzinki niedaleko tego jeziora i chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej się zasadzić aby połowić na grunt i spinning? Słyszałem że na skałkach w Siennej jest dobrze. Czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 W siennej nie miałem przyjemności łowić ale poczytaj na forum napewno coś znajdziesz. Ja przeważnie łowie od strony Znamierowic i tylko grunt efekty jakieś są płocie leszcze jest i okoń tyle udało mi się złowić lecz nigdy nie siedziałem długo przeważnie kilka godzin. Ze spinem masz napewno jakieś szanse na drapieżnika. Co do sytuacji po powodziowej to już chyba o niej wszyscy zapomnieli jest czysto nie pływaja żadne gałęzie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 moj wujek byl przez cala sobote i na grunt nalapal duzo leszzy i kilka ladnych ploci wie ktos jak wyglada sprawa ze spiningiem? lape na boczny trok moze ktos cos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Właśnie wróciłem z trzy dniowego wypadu nad Rożnów.Poziom wody niski , połapaliśmy jakieś okonie ale bez rewelacji.Do tego uczepiły się dwa krótkie sandacze.Łowiliśmy tylko wcześnie rano i wieczorami,w dzień upał skutecznie nas do łowienia zniechęcał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 hej ja bylem od wczoraj o d 8 rano do dzisiaj do godziny 12 i efektem tego czasu jest 22 rybki kilka 23 cm plotek , reszta plotek w granicach 25-35 cm i ładne leszcze jeden 50 cm lapalem zaraz za grodkiem za wypozyczalnia rowerkow itp na grunt woda niska jak przyjechalem oposcili dobry metr co dzis wyrownali lapalem na pinki makaron gwiazdki gnojaczki ryz maczane w dipie o smaku konopi ( 805 ryb na niego zlapalem) dip anyzowy i osmaku ochotki a zaneta standardowo zaneta trapera na ploc platki owsiane troche peczaku i konopi prazopnych wymieszane melasa i i wyszla z tego zaneta bobowa rozmiawailem z wedkarzec co siedzi juz tam 7 dni i tylko 14 ryb zlapal przez ten czas w tym dwa dzikie karpie a tu ja 22 w takim czasie bylo by wiecej ale duzop drzew lerzy w wodzie i kilka zestawow z rybami urawalem co zobic nie dlugo znow tam pojade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 hej chcialem sie dowiedziec jak tam wyglada sytuacja na jeziorze po ostatnich sporych opadach znajomy mi mowil ze od poniedzialku padało duzo deszczu i niektore rzeczki powylewaly mam nadzieje ze nie wplynie to na jezioro tych ktorzycos wiedzia na ten temat prosze o jakies info czy byl na rybkach i czy raba brala itp pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Panowie mam pytanie czy na Rożnowie można łowić na troling?. Ewentualnie koło jakich miejscowości polecacie pokręcić się na łódeczce za sandacza z opadu?. Wybieram się w przyszłym tygodniu i proszę kolegów o podpowiedź. Jak wrócę z tygodniowych wczasów to zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padi188 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 witam wszytskich moje pytanie to jaki jest koszt połowu ryb na zalewie rożnowskim ???? płaci się jednorazowo na stanowisko czy jak ??? trzeba mieć karte ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 jaki jest koszt połowu ryb na zalewie rożnowskim ????Ja zapłaciłem 90 zł za 7 dni, jeżeli nie łowisz z łódki 70 zł za 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Zarzd Okrgu PZW w Nowym Sczu działajc na podstawie § 46 pkt. 8 Statutu PZW uchwala co nastpuje: Ustala si na rok 2010 składk na ochron i zagospodarowanie wód jedn na wody górskie i nizinne. I. Składka okrgowa podstawowa a. P – 210 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu b. G – 180 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 c. L – 150 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 II. Składka okrgowa ulgowa: a. P – 135 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu b. G – 105 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 c. L – 75 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 III. Składka okrgowa uczestnika a. P – 55 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu b. G – 25 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 IV. Składki okresowe członków PZW a. 1- dniowa · P – 25 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 20 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 b. 3- dniowa · P – 60 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 50 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 c. 7- dniowa · P – 90 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 70 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 V. Składki okresowe nie zrzeszonych i cudzoziemców a. 1- dniowa · P – 65 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 60 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 b. 3- dniowa · P – 160 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 150 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 c. 7- dniowa · P – 270 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · GL – 250 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 d. roczna · P – 760 zł Wszystkie wody i dozwolone metody połowu · G – 730 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 · L – 700 zł Wszystkie wody i dozwolone metody bez prawa połowu ze rodków pływajcych i spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 VI. Dopłaty a. G – 30 zł Dopłata do składki okrgowej uprawniajca do połowu spinningiem na wodach górskich w okresie 1.09 - 31.01 b. L – 30 zł Dopłata do składki okrgowej uprawniajca do połowu ze rodków pływajcych Uchwała wchodzi w ycie z dniem 1 stycznia 2010 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Był ktos może za sandaczem ostatnio? Wybieram sie w niedziele na Rożnów,konkretnie w okolice Gródka.Był ktos może ostatnio, a jesli tak to jak mu poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Był ktos może za sandaczem ostatnio? Wybieram sie w niedziele na Rożnów,konkretnie w okolice Gródka.Był ktos może ostatnio, a jesli tak to jak mu poszło? Siemasz, byłem w zeszłym tygodniu na całą noc, grunt, 2 wędki na jednej filet z ukleji na drugiej gruba rosówka... od 19 do 10 rano dnia następnego ani dotknięcia... kolesie obok którzy codziennie przyjeźdzali od 2 tygodni nie widzieli ryby, łowiłem w okolicy mostu w miejscowosci kurów. POłamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 dzięki Tondrom:) Ja jade ze spininegiem ,na łódke,zobacyzmy,może akurat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 dzięki Tondrom:) Ja jade ze spininegiem ,na łódke,zobacyzmy,może akurat;) No moze coś Ci sie uda wyciągnąć, miejmy nadzieje ) Połamania !! zdaj relacje po wycieczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Po powrocie dam znac co i jak Mam jeszcze jedno pytanie-ma ktos moze mape batymetryczna Rożnowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toomato Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post... Bylem ok 2 tygodnie temu na roznowskim w Grodku. Lowilismy we dwie osoby przez trzy dni. Rezultatem bylo 19 sandacz z czego 14 wymiarowych. Najwiekszy 82. Trafil sie tez szczupak 96 cm. Lowilismy z lodzi na spinning. Przez pierwszy dzien zero wiec byl czas na zwiad. Bylo sporo lowiacych na trupka i filety -kompletnie bez brania. Dzien drugi i trzeci odplynelismy dalej od brzegu-okolice starego koryta od skalek do malpiej. Odrazu lepiej. Sandacz stal dosc gleboko- od 16 -24m. Ja lowilem na koguty, kolega glownie gumy a rezultaty podobne. Ciezary pow. 30 gr. Mapy niestety nie mam- uzywam echo ... Acha...wszystkie ryby wrocily do wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post...Bylem ok 2 tygodnie temu na roznowskim w Grodku. Lowilismy we dwie osoby przez trzy dni. Rezultatem bylo 19 sandacz z czego 14 wymiarowych. Najwiekszy 82. Trafil sie tez szczupak 96 cm. Lowilismy z lodzi na spinning. Przez pierwszy dzien zero wiec byl czas na zwiad. Bylo sporo lowiacych na trupka i filety -kompletnie bez brania. Dzien drugi i trzeci odplynelismy dalej od brzegu-okolice starego koryta od skalek do malpiej. Odrazu lepiej. Sandacz stal dosc gleboko- od 16 -24m. Ja lowilem na koguty, kolega glownie gumy a rezultaty podobne. Ciezary pow. 30 gr. Mapy niestety nie mam- uzywam echo ... Acha...wszystkie ryby wrocily do wody... Witam kolegę, no to nielada szczeście, może się coś zmieniło miejmy nadzieje na lepsze. Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post...Bylem ok 2 tygodnie temu na roznowskim w Grodku. Lowilismy we dwie osoby przez trzy dni. Rezultatem bylo 19 sandacz z czego 14 wymiarowych. Najwiekszy 82. Trafil sie tez szczupak 96 cm. Lowilismy z lodzi na spinning. Przez pierwszy dzien zero wiec byl czas na zwiad. Bylo sporo lowiacych na trupka i filety -kompletnie bez brania. Dzien drugi i trzeci odplynelismy dalej od brzegu-okolice starego koryta od skalek do malpiej. Odrazu lepiej. Sandacz stal dosc gleboko- od 16 -24m. Ja lowilem na koguty, kolega glownie gumy a rezultaty podobne. Ciezary pow. 30 gr. Mapy niestety nie mam- uzywam echo ... Acha...wszystkie ryby wrocily do wody... Piekny wynik,graty, zwłaszcza za postawe C&R! Dzięki za info i cenne rady:) Po powrocie dam znać jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam kolegę, prawie sąsiada ponieważ z Lipnicy jestem gratuluje połowu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Na Roznowie pustynia,raptem 3 pstrykniecia za cały dzień. Inni spotkani wedkarze tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 no widzisz, mowiłem... poprostu trzeba albo znać dobre miejsce, albo liczyc na lut szczescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi