Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Troszeczkę sprzętu na Dzień Dziecka sobie kupiłem :mrgreen:

Cormoran Match Master XTR 420, CW 5-50g (250 zł),

Shimano Catana BX 2,70 CW 3-15g (215 zł).

Za tydzień śmigam na Mazury to „pobawię” się moimi nowymi zabawkami.

Pozdrawiam

Napisano

Witam, dziś dotarł do mnie multik Daiwa MagForce Procaster Tournament 100IL,ładnie zapakowany i w nienaruszonym stanie. Będzie tworzył komplet z Pinacle 6'6 10-30g. :smile:

Napisano

Witam

Dzis zakupilem sobie

Konger AVIATOR MATCH 420 / 25

Dragon MAXIMA HS RD 830 iT MATCH

zylke Kamatsu techron soft nylon 0,16 do odleglosciowki

zylke Mimicry super spin 0,22 na spining

zylke Mimicry super feder 0,22 w wekend na rybki juz nie moge sie doczekac :)

Napisano
Shimano Catana BX 2,70 CW 3-15g (215 zł).

A tak 'na wyczucie', da się tym wygodnie łowić np. aglią dwójką, trójką?

Napisano
@Pi

A tak 'na wyczucie', da się tym wygodnie łowić np. aglią dwójką, trójką?

Hmm, z tego, co wyczytałem to nie bardzo…, ale za tydzień sprawdzę to organoleptycznie :mrgreen:

Pozdrawiam

Napisano

W tym sezonie to już chyba ostatni kręcioł :roll::mrgreen:

Abu Garcia ultra cast 1000 z przeznaczeniem do bolonki i jako drugi do odległościówki.

Napisano

dzis bylem po robaczki, zanete i jakies tam pierdoły w wędkarskim w centrum Jaworzna i kupilem też żyłkę trabucco t-force 0,14mm tania nie była hyba 5,5zl za motek 25m. otwieram w domu pudeleczko i widze jakąś, widać bo krzywo - ręcznie nawiniętą :!: żyłkę na końcu zawiązaną na supeł - bez watpienia bylo cos kombinowane. faktura zylki po odwinieciu jest widoczna i wyczuwalna pod palcami taka lekko poskręcana/karbowana i nie jednolita.

Prawdopodobnie zylka byla ukradziona i nawiniete jakies gowno na ten motek - juz nigdy nic nie kupie u tego zlodzieja. spotkaliscie sie juz z czymś takim ?

Napisano

T-Force który miałem w szpuli 150m był nawinięty idealnie zwój przy zwoju.Wałek przy takiej drobnicy jak 25m przyponówka :???:

Napisano

przyszy zamówione wobki Januarego Pawlosa ( REGAWOBLERY) kształt, kolory i wykonanie super, jedynie martwi mnie użyty material do ich wyrobu jest stosunkowo miękki(paznokciem wgniatam go) nie wiem ile wytrzyma na zębach szczupaków ( 7, 11 i 13 cm)

Napisano

Witam.

Właśnie dotarła do mnie nowa wędka. Jaxon Eternum 2.7m 5-20g. Zobaczymy czy będę zadowolony. Niestety kołowrotek stary ... Orlando xl300

Napisano
przyszy zamówione wobki Januarego Pawlosa ( REGAWOBLERY)

Dzisiaj zakupiłem 2 woblerki od Pana Pawlosa, Zielonego Konika i Jętkę, mam nadzieję ze się sprawdzą na wiślanych kleniach :)

Napisano

Przygotowuję się powoli do sezonu sumowego i kupiłem kijek :

Mikado Golden Lion Pilk 3.0 m 300g

Poza tym kilka koszyków zanętowych 150gram, żyłka Mikado UV 0.40, oraz zanęty trapera uniwersalna na bazę.

Napisano
Przygotowuję się powoli do sezonu sumowego i kupiłem kijek :

Nie wytrzymałem i pojechałem do sklepu jeszcze po kręcioła :

dobre :mrgreen:

Zamówiłem zaciskacz do śrucin, pudełko śrucin Tubertini i skromne 2kg zanęty Sensasa na próbę

Napisano
skromne 2kg zanęty Sensasa na próbę

a jaką kupiłeś? nie powinieneś sie rozczarować! Troche kosztują ale moim zdaniem warto.

ja wczoraj zakupiłem 50 kg ziemi bełchatowskiej na zapas no i zanęty sensasa właśnie

Napisano

Znowu nie potrzebnie odwiedziłem sklep wędkarski i 100pln pękło :)

- Kilka kg zanęt karpiowych trapera

- Melasa

- Dodatek zanętowy wanilia oraz konopie

- puszeczki kuku waniliowej i miodowej

- ciężarki gruntowe oliwki z krętlikiem 150gr i 200gr ( potrzebne do zrobienia formy - aż żal płacić 7pln za sztukę )

- trochę krętlików

- paczkę potrójnych krętlików

- haki karpiowe oraz żywcowe

- plecionkę przyponową 0.18