niki Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Witam Postanowiłem poszeżyć nieco swój wędkarski arsenał o takie oto kijaszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Ja ostatnio na wyprzedaży trafiłem kijek pod szczupaka Dragon Millenium Pike 2,7m 10-35g. Będzie współpracował z Okumą Saliną 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Stycznia 2018 Share Napisano 10 Stycznia 2018 Stary gumiak sprzedany a tu mam nowy zakup ale używany , dość późną jesienią kupiony także nie pływałem na nim . Zdjęcie niestety zrobione jeszcze przez starego użytkownika , jak ogarnę temat z pontonem na wiosnę wstawie zdjęcia w innym temacieBUSH CRAB CR K 360 R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 dzisiaj otrzymałem suwenir z Ukrainy , jeżeli będzie lód to mam zamiar potestować , na jesieni te najmniejsze dawały radę 😉 tak że wiosna moja 😁 ps. Dzięki Peekolowi dowiedziałem się że i na naszym portalu aukcyjnym można kupić takie wynalazki p.t. Fanatic Larva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 7 godzin temu, wasyl1968 napisał: Dzięki Peekolowi dowiedziałem się że i na naszym portalu aukcyjnym można kupić takie wynalazki Szukaj sprzedawcę "okoniowy" kupowałem u niego różne robale pod DS. Takie larwy ważki też ma. Jeszcze nie miałem okazji założyć a mam 4 i 5 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 Witam Ostatni nabytek torba dla federowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 18 Stycznia 2018 Share Napisano 18 Stycznia 2018 W dniu 15.01.2018 o 16:02, wasyl1968 napisał: Przeglądałem ostatnio aliexpres i znalazłem "twoje" larwy :] też są w rozmiarach 4 i 5 cm https://pl.aliexpress.com/store/product/50pcs-Size-4cm-5cm-Dragonfly-Soft-Fishing-Worm-Lures-Jigging-Lure-Fishing-Baits-Artifical-Tackles-Lure/1261947_32805417963.html?spm=a2g17.12010615.0.0.4ab50f32h0gapf] a jakby ktoś szukał kitechów lub canibali to też zostawię i linka. https://pl.aliexpress.com/store/all-wholesale-products/1667059.html?spm=a2g17.12010608.0.0.3a2271e2wv38MH (są i easy shinery, swiming impacty i jeszcze kilka innych ciekawych przynęt) do wiosny trochę czasu to można zamawiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Dzisiaj dostałem za wschodniej granicy parę robakòw , te mniejsze to Larva Fanatic a ta większa to jakaś nowość , muszę pomyśleć o jakimś ultra lajcie ( mam dwa Kije jeden do 13 gr. ćw drugi do 8 gr. ćw , ) coś do 5 gr. ćw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Przygotowania do połowu grubego zwierza Dragon Trolling Master 260 cm 25 lbs . Dodam tyle że to prezent od kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 W dniu 22.05.2018 o 20:05, zajac222 napisał: Przygotowania do połowu grubego zwierza Dragon Trolling Master 260 cm 25 lbs . Rozumiem, że na szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Rozumiem, że na szczupaki? Nigdy nie wiadomo co weźmie Przemku , mam nadzieję że coś grubszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Jeśli ma być pod troling sumowy to patrząc po parametrach wędki według mnie jest za słaba. Szczególnie, że zawsze twierdzę, iż sprzęt musi być dopasowany rozmiarowo do możliwie największych osobników występujących w akwenie aby ich nie męczyć. A na Wisełce masz możliwość trafić wąsa 2+ i wtedy moim zdaniem może okazać się że temu kijkowi braknie mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Okaże się w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarPomorza Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 witam serdecznie. Jestem nowy w Szczecinie i poszukuje wykazu wód SUM niestety nie mogę nigdzie go znaleść > prosze o pomoc. kanały też mnie interesują w okolicach Polic i Jasienicy. Dziękuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Dziś w padła mi okazja zakupu kompletu Goratexu wzór 128 mon zarąbista sprawa , nieprzemakalne , nie przewiewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 Nie długo urlop , więc czas się zbroić 😈 kupiony pod ultra ligh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 A u mnie znowu jakieś zakupy , trochę późno ale są Kołowrotek Convert 2 Speed 6007 FD wędka Mikado Cat Territory Boat Quest 225 cm 300 gr , kurka coś nie mogę wstawić zdjęcia , jutro się postaram coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Ciężko się zbroisz 🐋 na sumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Na sumy panie , ale jak to będzie i co to będzie to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 W poniedziałek wyjazd to zbrojenia ciąg dalszy , mieliście może z tym do czynienia ? wygląd woblera bez sterowego ale mocowanie jak w cykadzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 4 godziny temu, wasyl1968 napisał: mieliście może z tym do czynienia ? Wielu znanych producentów + rękodzielników ma w ofercie takie woblery. Łowisz na wirujące ogonki, tam rozwiązanie jest podobne, tylko z dopałką w postaci blaszki. Mam, ale jakoś słabo mi wychodzi łowienie. Zbyt szybkie te przynęty a ja taki raczej wolniejszy ostatnio się stałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidSokołowski Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Trochę szczupaczych przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Wczoraj do mnie na salon wjechała nowiutka matchóweczka Teraz tylko czas na testy w boju! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 niestety 😔 po nastu latach użytkowania mój ulubiony uniwersalny kij mikado feeling do 13 gr. c.w. odchodzi do lamusa ( brak co najmniej 7 cm części szczytowej dyskwalifikuje ten kij do łowienia) brakowało mi właśnie takiego spiningu (2,70 m.) kupiłem kijek budżetowy firmy Hokaido c.w. do 15gr. wykonanie bardzo dobre , w przeciwieństwie do Mikado większa srednica przelotek ( co przy mrozie ma znaczenie) do tego ciemno zielona plecionka 0,08 . Testy dopiero w piątek, może ma ktoś doświadczenie z firmą Hokaido i Shark ( plecionki i żyłki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 2 godziny temu, wasyl1968 napisał: ma ktoś doświadczenie z firmą Hokaido i Shark ( plecionki i żyłki) ? Od dwóch sezonów używam 0,08. Z pewnością są na rynku doskonalsze linki od cytowanej, ale biorąc pod uwagę cena/jakość, to innej nie chcę. Troszeczkę szumi, ciemna zieleń dość szybko odbarwia się (teraz dobieram jaśniejszą wersję), gdy pojawia się widoczne mechacenie końcowych metrów, bez bólu odcinam wątpliwej jakości odcinek. Gdy nie mam częstych zrywek, to szpulka po przewinięciu na drugą stronę służy mi cały sezon. Co zostanie po sezonie, daję na podkład pod nową. Dzisiaj na plecionkę wyjechało ponad dziesięć ryb od 20 do 70 cm. Kupuję ją z przeznaczeniem pod okonie i klenie. Coraz częściej na końcowy odcinek dowiązuję żyłkę lub fluorocarbon. Teraz gdy zielenina wodna nie jest soczyście zielona, bez problemu targam rybę z całym zielonym majdanem. Przy 0,06 prawdopodobnie w pudełku zrobiłoby się dawno pusto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi