Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kto to złowił

No moje gratulacje Wiesławek ,ładne statko pasiaków.

MANIEK łapie w sezonie z wyliczeń około 300kg ryby

Boguś jakieś masz nieaktualne dane ,w tym swzonie karpików i amurów ok. 50szt średnia waga 12.5kg to tylko dla poprawy obliczeni.

pytam się go nacholere ci ta drobnica a on wiesz Bogdan ja jestem bezrobotny żona tylko robi więc narobie se słoików i będe miał co jeść

Boguś no niestety to tak wygląda ,jeden łowi dla samego łowienia , bo to lubi a drugi

żeby miał co jeść .

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość bogdan39
Napisano

ciesze sięMANIUŚ że zrozumiałeś oco mi chodzi ponad 500 kg niech to szlak trafi ty to jesteś gad :wink:powinni nałożyć na ciebie podatek bo wyłowisz wszystko albo niech ci płacą za to że nienaruszasz ekosystemu :lol::lol::lol:

Napisano
powinni nałożyć na ciebie podatek bo wyłowisz wszystko

Boguś spokojnie z tego na patelnie poszły dwa amury i to wcale nie największe,

tylko jak byś się dowiedział ile ja zanęty wsypałem do wody to byś aż usiadł z wrażenia.Może są jakieś dotacije z Unij na dokarmianie ryb ,może coś ktoś słyszał?

No to Maniek dajesz klasę ponad 500 kg ryb w sezonie no!no! gratulacje.

Dzięki Keri, wynik jest sumą spędzonych godzin nad wodą ,sam pewnie wiesz że kto

często nad wodą to i owyniki łatwiej.

Gość bogdan39
Napisano

pisałem ci Maniek kiedyś o ruskim baniaku wsypujesz 1\4 baniaka gotujesz 10 min i masz cały może on by ci jakoś pomugł znieść wydatki. :lol:

Napisano
jak byś się dowiedział ile ja zanęty wsypałem do wody to byś aż usiadł z wrażenia

Czy możesz podać stosunek w kg wsypanej zanęty do wagi złowionych ryb oczywiście w tym sezonie. Własnie se to wyliczałem i wyszło mi, że na 1kg ryby /oczywiście tylko białoryb/ poszło mi ok 7kg zanęty. :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Napisano
że na 1kg ryby /oczywiście tylko białoryb/ poszło mi ok 7kg zanęty.

Keri chyba coś pomieszałeś , może czeski błąd .

U mnie proporcja wyszła jednak inna na 1kg ryby poszło około 0,5 kg zanęty.

150kg. ziarna

150kg. kulek

Oczywiście trzeba przyjąć tolerancje błędu 10%

Napisano

Tomik dzięki, jakoś samodzielnie nie wychodzi mi wstawianie fotek.

Jest to raczej ostatnie foto z karpikiem [co za dużo to też nie zdrowo] w tym roku.

Jest to najładniejszy i zarazem najdłuszy karpik sezonu 05,

Długości 101cm

Waga 23kg.

czas holu 35mint.

Jedyny karp co mnie tak umęczył , i jedyny co znał wszystkie sztuczki karpiowe ,pewnie jadł kulki z niejednego pieca ha ha.

Fotka u góry.

Napisano
Keri chyba coś pomieszałeś , może czeski błąd

Maniek jak zwykle czujny, masz rację 1kg ryby to 0,7kg zanęty. Gdyby było tak jak napisałem wcześniej to było by ok tony zanęty z mojej ręki w wodzie :lol::lol::lol::lol:

PIĘKNY KARP - w przyszłym sezonie przeżuć sie na płotki bo się zamęczysz z tymi potworami :lol::lol::lol::lol:

Napisano
przyszłym sezonie przeżuć sie na płotki bo się zamęczysz

Keri żebyś wiedział że tak , w tym roku cieniutko połapałem "lorbasek"

Maniek a może Ty nie umiesz łowić małych rybek?

No i się wydało ha ha .

Gość bogdan39
Napisano

Maniuś łapałeś w jednym miejscu czy więcej ten karp powala zdrugiej strony podziwiam twoje nastawienie ilość godzin spędzonych nad wodą. jak sobie radzisz z okiełznaniem żony. chyba że jesteś solo :lol:

• 3 weeks later...
Napisano

:D:D:D Przepiękne 8)8)8)

Wiesław, jak bym tam przyjechał na ryby ... znajdziesz mi taki "widok" ;)

Oj, dałby mi wtedy mój "widok", oj dałby :lol::lol::lol:

A tak całkiem poważnie, kiedyś obrabiałem spiningiem Twoje okolice i w pamięci zapadło mi takie jeziorko Ublik Mały. Hmmm, te wspomnienia :D Miejscowi mówili na niego "Zielone oczko", bo otaczające jeziorko drzewa rosnące w koło na skarpie sie w nim odbijały.

Jedyne co pamiętam z tamtych czasów (początek lat 80-tych) i z tego miejsca to wino owocowe "Wigraszki" :mrgreen: , dużo szczupaków, okoni i jeszcze więcej pływających steropianów na wodzie ... jak lilie wodne :twisted:

Czy znasz to jeziorko? Istnieje jeszcze w nim życie ? :roll:

Napisano

Szogun co do twego pytania to znam te jeziorko jego urok się nie zmienił a czy życie w nim

jest to ci nie powiem bo w nim nie łowię,a i moi koledzy się tam nie zapuszczają gdyż bliżej

mamy też ladne jeziora :P .

• 2 weeks later...
Napisano

A tutaj kilka fotek niekoniecznie związanych z wędkarstwem ale myślę że obrazujących możliwości jakimi dysponujemy trzymając aparat w ręce. Czasami zanim wciśniemy spust migawki warto się zastanowić nad:

- tym co chcemy pokazać. Te zdjęcia są robine z jednego miejsca

w0a145o0ecu4jpnpm.jpg kufa6qctwddicckim.jpg

- jak operować zoomem i pod jakim kątem ustawić obiektyw do żródła światła. Zdjęcia zrobione w odstępie 15 sekund

8yp4tygv8uqawu77m.jpg rtllj8zrc40ugon7m.jpg

podobnie sprawa ma się poniżej tyle że w środku miasta

iy1va8wgsc69kv21m.jpg azn0uoqr9ankhk1lm.jpg

- warto też pomyśleć czy nie zrobić kilka kroków w lewo i wtedy pstryknąć fotę. Ten sam brzeg różnica to 5 metrów w ustawieniu się fotografującego

z9c8zbcfrdc5lb3pm.jpg 9z9x16qnwrf31v49m.jpg

- warto też zastanowić się nat tym jak chcemy pokazać obiekt. Poniżej ten sam krzew dzikiej róży

459r8lkffnux19d3m.jpg cv0agnxkt9g2joinm.jpg 616z4ubq2d7notafm.jpg resck73wiuunritom.jpg

- czasami może warto kucnąć

0ki9yp0c1pruzhygm.jpg auxs23aj8yfpup4fm.jpg

- albo nawet się położyć. To ten sam zachód co powyżej tylko z perspektywy "robaka"

xdndikxnx8v87oexm.jpg pd279ne19klz31e7m.jpg

I to byłoby na tyle mam nadzieję, że udało mi się choć trochę przybliżyć o co biega w zabawie z aparatem.

Napisano
czy ktoś mi powie jak takie ryby można wyciągnąć?

"Wyciągnąłem" ją wędką którą także widać na zdjęciu :lol: - wędka typowo nie trociowa :wink: mój kochany Robinsonek Dynamick 2,4 m, cw 8-30g , ale to jest odpowiedź na pytanie - czym? :oops: A jak? Szybko i baaaaaaardzo przyjemnie, taka rybka potrafi walczyć.

• 3 months later...