Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kłusownictwo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi bardziej o stwierdzenie konfidenctwo. Policja jest w państwie bardzo ważną instytucją, która ma nas chronić przed łamaniem prawa i twoim zakupkanym obowiazkiem jest zgłosić łamanie prawa. To nie jest konfidenctwo. Gorzej jeślibyś np najlepszego przyjaciela lub ojca zamiast pouczyc i porozmawiac wyslal na dołek policyjny. Wtedy mozna mowic o glupim zachowaniu. Nie jednak wtedy gdy zadzwonisz na policje jak ktoś ewidentnie łamie rapr.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 428
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

DAWID, ja tam kilkukrotnie dzwoniłem i zawsze przyjęto zgłoszenie , oraz poinformowano mnie,że zostanie rwnież o tym powiadomiona straż rybacka, zresztą kilkukrotnie widzialem patrol straży rybackiej z Policją ( jeden strażnik i jeden policjant)...dzwonić zawsze warto każdy tel jst nagrywany, i nie uważam sie za konfidenta i napewno nie raz i nie dwa zadzownie jak zobacze kłusoli....przynajmniej tak mogę pomóc naszym wodą i utrdudnić życie kłusolom.

Napisano

byc moze nie chce tu nikogo obrazic to nie temat lowisz wypuszczasz czy zabierasz :mrgreen: tam mam twarde zdanie do ktorego bede staral sie przekonac kazdego a w tym temacie wyrazilem tylko swoja osobista ocene :wink:

Napisano
Chodzi bardziej o stwierdzenie konfidenctwo.

Dokładnie. Konfident czerpie z donoszenia jakies materalne korzyści.

Dzwonienie na policję nie jest mi obce.

Jedyną korzyścia wynikającą z tego telefonu byłaby wypuszczona ryba (aha x2) i nauczenie starca, że jest coś tekigo jak RAPR. Więc nic złego w tym nie widzę.

Napisano

DAWID, rzadko zdarza mi się stwierdzić coś takiego ale po serii Twoich ostatnich postów muszę to napisać: Pieprzysz jak potłuczony :!::!::roll:

Napisano
byc moze nie chce tu nikogo obrazic to nie temat lowisz wypuszczasz czy zabierasz tam mam twarde zdanie do ktorego bede staral sie przekonac kazdego a w tym temacie wyrazilem tylko swoja osobista ocene

co temat inne zdanie :mrgreen:

jesteś przeciwnikiem zabierania ryb, a jak ktoś dzwoni na policje widząc kłusownika piszesz że to przesada...

zgadzam się z artech, może długi weekend zbyt męczący :twisted:

Napisano

moze przedstawie wam to z innej strony u nas na wisle nie raz byly historie nawet nie dawno ktos zadzwonil, wywiezli go za wisle rozebrali przyczepili kamien i starszyli ze utopia, opowiadal dzisiaj tomek spoko da rade zniesc ale tu pyta o zdanie kolega ktory ma 15 lat chcecie pozniej swiecic oczami bo cos mu sie stanie rozumiem ktos pelnoletni ale bez przesady, nie kazcie walczyc takiemu z klusolami :!:artech popatrz troche z innej strony zanim napiszesz tak mocne slowa szanowałem cie i myslalem ze stac cie na cos wiecej .....

a jesli chodzi o Pi to twoje zdanie akurat mnie nie interesuje za duzo naczytalem sie go w innym temacie :lol:

Napisano

DAWID, teraz nawet nie jak potłuczony a połamany gadasz.

Dzwonienie ma to od siebie, że można to zrobić w sposób "inteligentny", aby nie rzucać się w oczy.

Ja jakoś nie jestem pełnoletni i " daję radę...".

Może to te 7 lat Taekwon-do ?

Napisano

Dzwonienie ma to od siebie, że można to zrobić w sposób "inteligentny", aby nie rzucać się w oczy.

Ja jakoś nie jestem pełnoletni i " daję radę...".

Może to te 7 lat Taekwon-do ?

dobrze nie ma ochoty o tym gadac prosze bardzo dzwon w sposob inteligenty i dawaj rade dalej powodzenia :???:

nie znasz reali wiec prosze nie pisz chcialbym tym skonczyc ten watek w tym temacie bo powoli schodzimy z niego........ tyle odemnie jesli macie ochote jeszcze troche tego typu gadek

napisalem jak bylo naprawde dziwne masz okreslenia jak ktos cos takiego napisze, ale jesli jeszcze chcesz troche pocisnąć to masz temat uzytkownicy o uzytkownikach, a ogólnie chyba kazdy moze wyrazic swoje obiektywne zdanie hubal chyba za pewnie sie czujesz i ponosi cie troche... :shock:

Napisano

Po części zgadzam się z kol Dawid niech nie dzwoni przy tym gościu na policję jeszcze go zbije i może cało nie wrócić do domu. Jak już to w jakimś ustronnym miejscu, chociaż koleś raczej się domyśli że ty przysłałeś policję to potem radziłbym się nie pokazywać w tym miejscu bo może być niemiła niespodzianka w postaci 3 takich kolesi i wtedy żadna policja Cię nie uratuje od uszczerbku na zdrowiu chyba że szybka ucieczka. Ja w ogóle bym pogadał z gościem najpierw spytał jak biorą a potem zwrócił uwagę że ma 3 wędki a dozwolone są 2 i przypomniał o wymiarze ochronnym szczupaka.

Napisano

ogolnie problem jest w nas, Polakach...w naszym cudownym kraju szacunek nalezy sie temu, kto jest cfaniakiem i lamie prawo, natomiast frajerem ten, kto go przestrzega...oczywiscie jesli ktos nie jest w stanie sie obronic, to lepiej niech nie podskakuje, jednakze, gdy ktos jest gluchy na nasze sluszne uwagi, malo tego zaczyna robic sie agresywny, to moze warto zaryzykowac i sprowokowac go do ataku, niektrorzy ucza sie tylko w taki sposob, przykre acz prawdziwe

Napisano

nabial czytaj uwaznie - podskakujcie, cfaniakojcie itd. ale nie doradzajcie tego 15 letniemu chlopakowi, bo nie wy za niego odpowiadacie......

ja wszystko rozumiem ale nie wiem dlaczego nie czytacie postow ze zrozumieniem.....

Napisano
a ogólnie chyba kazdy moze wyrazic swoje obiektywne zdanie

To się u NAS, w naszym kraju nazywa subiektywne zdanie.

ja wszystko rozumiem ale nie wiem dlaczego nie czytacie postow ze zrozumieniem.....

To zaczynaj zdanie z dużej litery przez szacunek dla pozostałych userów i dla Forum.

Wtedy już czyta się ze zrozumieniem, bo wiadomo kto zacz.

Ps Nie musisz nabijać postów, bo te trzy ostatnie można było napisać w jednym. Forum jest porządne i teraz jest na przykład 7 uczestników i 40 gości i trudno im się będzie z takim analfabetyzmem zgodzić.

Napisano
Ps Nie musisz nabijać postów, bo te trzy ostatnie można było napisać w jednym

Sory Jarosław pewnie mogłem w jednym odpowiedziec odrazu Robal- owi i Nabial- owi przed tym jeszcze jak oni cos napisali bede miał nauczke na przyszlość :lol:

trudno im się będzie z takim analfabetyzmem zgodzić.

haha widze ze jestes nieźle cięty na mnie, zabolało widze pare postów w innym temacie bo aby szukasz okazji zeby coś pocisnąć , tak to jest właśnie jak próbuje się kogoś do czegoś przekonać, jedni tylko powiedzą pare słow a drudzy tak jak napisałem wczesniej..... :neutral:

Napisano
haha widze ze jestes nieźle cięty na mnie, zabolało widze pare postów w innym temacie bo aby szukasz okazji zeby coś pocisnąć , tak to jest właśnie jak próbuje się kogoś do czegoś przekonać, jedni tylko powiedzą pare słow a drudzy tak jak napisałem wczesniej....

Ty efektów u mnie nie osiągniesz a ja u Ciebie już, i to się liczy dla dobra forum. :lol: Tak trzymaj :!: Zupełnie lepiej się czyta, to tak jakbyś się uczesał :grin: A czyta to teraz 57-miu gości.

Napisano

Dawid, wg mnie to co piszesz jest co najmniej dziwne. Powiadomienie o przestępstwie jest OBOWIĄZKIEM obywatela, bez względu na to co zrobi policja, bo to już jest inna kwestia. Pomijam kwestie, że wtedy można myśleć o współudziale jeśli nie zgłosimy. A czy policji nie można poinformować, oddalając się od kłusowników by nie widzieli, nie słyszeli?

Gdy będzie się świadkiem pobicia, kradzieży i innych przestępstw rozumiem, że też mam na to nie reagować bo przyjdą do mnie i zrobią mi 15 latkowi krzywdę? Sądzę, że nie tędy droga..

Moje osobiste zdanie, również 15 latka.

Napisano
Gdy będzie się świadkiem pobicia, kradzieży i innych przestępstw rozumiem, że też mam na to nie reagować bo przyjdą do mnie i zrobią mi 15 latkowi krzywdę? Sądzę, że nie tędy droga..

Moje osobiste zdanie, również 15 latka.

dobre zdanie, i dobrze że są jeszcze takie osoby gdzieniegdzie, mam nadzieję że kiedyś nie będą to tylko słowa ale czyny

• 2 weeks later...
Napisano

Poszukując miejsca na weekendowy wypad na mazury, natknąłem się w internecie na Leśniczówkę Gusiołek niedaleko Olsztyna. Wszystko fajnie ładna okolica , nad samym brzegiem jeziorka, stosunkowo tanio. Przeglądając zdjęcia znalazłem takie oto :

http://kopanki.republika.pl/obrazy/jeziora/jeziora01.jpg

Odłów siecią ? czy może pseudo wędkarze. Nie wiem z jakiego okresu jest to zdjęcie , ale jest to po prostu żałosne.

Napisano

oI0, raczej odłow siecią, ten kawałek łodzi wygląda na rybacką. Ładne ryby, jeśli ktoś jest wędkarzem, nie zabiera ryb,a kupuje w markecie to niech wie że właśnie takie ze zdjęcia kupuje :roll: