Skocz do zawartości
Dragon

Sandacz 2007

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coś przesadzacie, wcale nie jest tak źle :cool:

Pistolety- sandacze, mają raczej nawyki okoniowe niz sandaczowe i nawet w samo południe w upał można je złowić. Większy sandacz już chodzi swoimi ścieżkami. :wink:

Eeeeeeeee, właśnie dziś o 12-30 w największa żarówkę wyjąłem sandałka 64 cm, a 20 minut później w promocji dostałem ... suma 93 cm, dzięki któremu przetestowałem swój nowy sprzęcik :mrgreen: Musiałem go na siłę trzymać na krótkiej lince, bo rybol miał dziwne skłonności ... coś ciągło go do kotwicy, a chyba bardziej do linki od kotwicy :lol: Kotwicy z kolei nie mogłem podnieść, bo na tej fali w przeciągu 15 minut byłbym pod tamą, czyli jakieś 2 km dalej :lol:

Po ok. minutowym tańcu pod pontonem poddał się. Cienki Bolek :mrgreen: Przyznam się, że początkowo myślałem, że na kiju mam 8-10 kg sandłaka :oops: Dopiero jak zobaczyłem ten marmurek na boku ryby ... żyć mi się odechciało :cry:

Obiecanej sesji foto dla Tomaszka nie było ... zapomniałem aparatu :sad: Żona wspomogła mnie swym telefonem, ale ... hmmm, o jakości szkoda gadać :oops:

Tyle ;)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 484
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
właśnie dziś o 12-30 w największa żarówkę wyjąłem sandałka 64 cm,

Z łódki owszem, ja mówię o łowieniu z brzegu, tylko nie zawsze dopisuję tą uwagę :wink: Domyślnie mam w głowie klapkę ustawioną na "brzeg" :wink::lol::lol::lol:

Napisano

Miałbyć piękny sandacz ,nawet branie sandaczowe ,piękny długi odjazd energiczny ,ale co się okazalo w efekcie to poniżej.

18b6b19c3d71ba91m.jpg

Piękny 35cm okoń ,czyżby wzioł zastępstwo ?

Napisano

Maniuś wreszcie w czapeczce forumowej :mrgreen:

Okoń jak okoń ...............najbardziej zazdroszczę Ci takiej fajnej miejscówki . Piękne otoczenie .

Napisano
najbardziej zazdroszczę Ci takiej fajnej miejscówki
Nie tylko ty ,ostatnie ostoje ciszy ,luzu ,dzikosci Odry .

b321ea0fe069fac4m.jpg

Domek też stawiam ,choć to tylko zwijany ,ale pomoze przetrwać burze.

Napisano
Eeeeeeeee, właśnie dziś o 12-30 w największa żarówkę wyjąłem sandałka 64 cm, a 20 minut później w promocji dostałem ... suma 93 cm,

Gdzie to było na Poraju jak zawsze ??

Byłeś w sobotę na wysokości zalanego młyna ??

Napisano
Gdzie to było na Poraju jak zawsze ??

Tak, ale nie jak zawsze, bo lubię też Dziećkowice, ale tam dopiero jesienią mnie zastaniesz ;)

Byłeś w sobotę na wysokości zalanego młyna ??

Nie, dokładnie w drugim końcu, po przekątnej.

A to wcześniej wspomniany sumik, chwilkę przed powrotem do mamusi i dziadziusia. Niech rośnie w spokoju do kolejnego spotkania za jakieś 10 lat. Zresztą jak go spotkam, to i tak go wypuszczę :cool: To świetny "sprzątacz" podwodny, niech więc pracuje sobie w spokoju ;)

51fe6c61a8b6e9a4m.jpg

Napisano
A to wcześniej wspomniany sumik

Pozwolisz, że zacytuję Ciebie- ucieszył moje oczy :razz::razz::razz::wink:

Ja już odliczam do pierwszego, bo sandaczem będzie bida na razie :roll: Jak się pogoda nie zdziadzi to czarno to widzę :lol:

Napisano
Jak się pogoda nie zdziadzi to czarno to widzę

tomek1 - a jak to jest z tym sandałem (szczególnie nocka) - lepsze efekty masz przy brzydkiej non stop - czy tylko brzydszej w nocy - czy może tak jak węgorek grzeje "szagma" na maxa w dzień to w nocy jest dobrze czy nie za bardzo ?

Pytam - bo może na nockę w piątek uderzymy - a tam jest sandałka mnogo - więc zrezygnuje z jednego DS-a i zapoluje na sandała (woda stojąca - jeziorko)

Napisano
tomek1 - a jak to jest z tym sandałem

W czerwcu im gorsza pogoda tym lepsza. Wiatr, drobny deszcz- najlepsze wyniki. Bardzo dobre jest załamanie pogody nagłe. Nie wiem jak prognozy na weekend, ale jakby się pogoda zdziadziła to w połączeniu z nowiem może być ciekawie. W pierwszych dniach czerwca było deszczowo i coś tam pociągnęło, zrobiła się pogoda i zapomnij.

Jak jest tafla w nocy to marne szanse na sandała. Moim zdaniem to już ostatnia chwila na czerwcowego sandacza.

Napisano

A był ktoś ostatnio i próbował dorwać sandacza? Ja dzisiaj ze spiningiem ide, ale nie licze, że złowie sandałka.... Pewnie jakieś okonki sie trafią.

Pozdrawiam

Napisano
nie licze, że złowie sandałka.... Pewnie jakieś okonki sie trafią.

Jak tak zakładasz to na pewno nie złowisz :wink: bo założysz twisterka na 3 cm. Jak chcesz łowić wszystko, najczęściej nie łowisz nic :wink:

Napisano
Moim zdaniem to już ostatnia chwila na czerwcowego sandacza.

Za chwilę atakuję :twisted: Niby pogoda nie bardzo, ale coś mi mówi.............. :mrgreen:

Napisano

Siemano braci sandaczowej!!

Właśnie się chciałem pochwalić, że uderzam na Porajek jutro skoro świt :grin: Już mnie ciary przechodzą po prawej łopatce na sama myśl...pogoda nie nastraja optymistycznie, ale co tam, NOWY DZIEń NOWE NADZIEJE........

Napisano

U mnie natomiast dobrze z sandałkiem :) byłem 2 nocki na zaporóbwce .. efekty to 2 sandacze 54 i 64 cm :wink: ... kumpel obok wyciągnął sandała 82 cm :grin: wszystko na zywca ... natomiast na spinning echooooo .... :( :(

Napisano
U mnie natomiast dobrze z sandałkiem

Napisz coś więcej, godziny połowu, głębokość wody, pogoda :razz: Gartulacje

Napisano

to tak ... :wink: bezwietrznie ... cichutko i ciemno coś pięknego .. :D:D hehe :D:D no ale jeśli chodzi o dokładność .. to sandacze łapaliśmy na karasie .. (niestety płotek nie złapałem) :( pierwszy sandał "ugryzł" o 22 50 .. natomiast drugi o 23.30 ... dno piaszczyste ... bez górek (badałem echem) ... od brzegu łapaliśmy jakieś 15 m głębokość 3m ... hol pierwszego był "bezproblemowy" , chwila i na brzegu.. natomiast drugi 64cm troszku porobił zamieszania z wędkami kumpla :wink: ale wszystko skończyło się dobrze :D:D

Napisano

na zalewie zęborzyckim dzisiaj tez wedkarz obok mnie wyholowal 50 cm..a ja mialem branie na ploteczke ale cos mi zdjeło zywczyka i poplyneło dalej..:))

Napisano

Jak zapowiadałem byłem wczoraj na Poraju. Ja z kompanem na łodzi tylko parę stuknięć niestety :cry: ale brat na drugiej wyjął 2 wymiarowe sndałki i szczupaczka wym. Najśmieszniejsze to,że ja spływałem pół zbiornika- chyba z 8 miejscówek a brachol prawie całą wyprawę w 1 spędził. i jeszcze jedno-to w którym wyciągał było przypadkowe, bo się nie mógł namierzyć........i powiedzcie mi tu jakąś regułę......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.