Gość Vasyl Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 kocur, o 4.30 to juz lipa jest. Kolezka byl wczoraj nad woda o 3 i byli juz aborygeni. Jacek, ladne te zebate polowiles. Zdradzisz mi na priva nazwe tego jeziorka i osrodek? Tez sie chetnie z połowicą wybiore. Z gory dzieki. Polowiles juz szczupaka na Płoni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Jacek, ladne te zebate polowiles. Zdradzisz mi na priva nazwe tego jeziorka i osrodek? Tez sie chetnie z połowicą wybiore. Z gory dzieki. A ja wiem gdzie to jest Też tam byłem i połowiłem . 9 szt miarowych i sporo pistoletów. Najwiekszy 4.6kg (samica nie do końca wytarta ).Oczywiście wszyskie wciąż tam pływają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 No ładnie sobie szczupaczki połowiłeś, ja niestety coś mam do nich pecha. A co do regalicy to naprawdę jest lipa jak cholera, z gruntu prawie same jazgary, czasami trafi się mały rozpiór albo krąpik. Jedyne co to na spina można ładnie pobawić się z bolkami, niema opcji żeby wrócić o kiju (przynajmniej z 2 miejsc ). Ja teraz tylko czekam aż zrobi się cieplej i próbuje znaleźć jakieś stanowisko karpika bo ile można biczować wodę gumami i blachami. Jeśli ktoś ma jakieś mało tajne informacje o siedlisku karpiucha to byłbym wdzięczny gdyby się podzielił nimi na priv A tymczasem lecę w okolice autostrady sprawdzić co w wodzie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Panowie, jaka sytuacja przedstawia sie na Regalicy, Kocur co na Cegielince słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 bo ile można biczować wodę gumami i blachami Można do upadłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Byłem na cegielince. Z boleniem krucho, okoń na świstery nie chce brać. Grunciarze i spławikowcy klepią biede, jedyne co to dziadek aborygen maszerujący po nabrzeżu wyciągnął 2 okonie, po rozmowie z nim dowiedziałem się że rano mimo wielu chętnych rybki w ogóle nie współpracowały. Jutro idę na moją pewniacką miejscówe zobaczyć czy leszczydło już bierze Korkir mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa więc trzeba trochę popierdzieć w stołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Oż, a ja z Bydgoszczy na Cegielinkę chciałem przyjechać. Myślałem, że to Mekka. Gdzie teraz mam jechać na ryby w Polsce? Hmm..... tylko Ebro?? O.k. Pójdę sobie nad moją Wisełkę i stuknę sobie sumka 15 kg na poprawę humoru.W lipcu oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Ryby na pewno są bo i kosiarz się nawet pojawił dzisiaj (nawet zrobiłem ch*jowi zdjęcie), tylko brać nie chcą. Ale może to wina dzisiejszej pogody? Mam nadzieję że na początku czerwca już zacznie się tam porządnie łowić Ja czekam tylko aż przyjdzie czas suma, wtedy to wołami nie od wody nie odciągną! Waldku myślę że warto odwiedzić regalicę, nie tylko cegielinka jest godnym łowiskiem zresztą lepszy dzień bez ryby nad wodą niż dobry dzień w robocie (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 waldek42, widzę że Cegielinka słynna na pół kraju już jest Ja dzisiaj o 4 rano robię atak nad Cegielinkę żeby zabukować dobre miejsce i pomacać z gruntu i spławikiem co tam w wodzie się dzieje O spinach nie zapominam bo mam dwa kije do przetestowania i masę blach i woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Kocur melduj co tam wymacałeś dzisiaj??? Teraz po tych wypowiedziach to w głowie jeden kocioł, zbity z tropu na maxa, a miedzy mostami też lipa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 melduj co tam wymacałeś dzisiaj??? Z elektryczną prędkością melduję posłusznie że na Cegielince z kumplem zameldowaliśmy się o 4 rano kiedy nie było jeszcze nikogo więc pomosty wszystkie nasze Z gruntu lekkie skubanie leszczowe i czasem jakiś zdesperowany okonek z jazgarzem przeprowadzały atak na robala w swojej kategorii wagowej Na odległościówki to do godziny 12 była niezła zabawa z płociami, kilkoma jaziami i leszczykami do 40 cm - jeden około 2 kilowy sam sobie zafundował C&R z pomostu do wody. Na spina nic nie puknęło nawet a trochę pomachałem bo miałem do przetestowania 2 nowe kije, kilo złomu i trochę woblerów. Generalnie spędziliśmy na pomoście 14 godzin i było nieźle, pogoda i rybska dopisały, zabezpieczenie logistyczne też mieliśmy więc nie trzeba było wyżerać kukurydzy i zanęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemoo Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Regalica- łubnica. zameldowałem się o 4.00 mgła taka że nic nie widać. trzcina urosła tak że nie mogłem znaleźć swojej miejscówki na pierwszy ogień parę rzutów blaszką i ląduje wymiarowy szczupaczek taki 58 cm.jakiś taki długi a chudy, wypuściłem bo mi się go żal zrobiło taki marny :)zrobiło się jaśniej i do boju wkracza gruntówka, na czerwonego robaka i kukurydzę ale parę szarpnięć przez cały dzień i mały rozpiór i kilka jazgarzy. o 10.00 wróciłem bez ryb ale wypoczęty, aborygeni(tubylcy) też o kiju wracali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Kocur, widzę że sobie trochę połowiłeś tylko pozazdrościć Ja dzisiaj spędziłem trochę czasu na łowieniu z gruntu w okolicach klucz-autostrada. Niestety ale na brzegu zameldowały się wyłącznie 2 grubaśne płotki i całe stadko jazgarzy, które wchłaniały hak aż do żołądka... Jutro jak pogoda dopisze to po szkole ruszę się odprężyć z bacikiem na Cegielinke, może w końcu nałowię się do syta żeby rybska przestały mi się śnic po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Deuuu, jak chcesz połowić to zapomnij o czerwonych robalach i daj szanse kukurydzy ewentualnie kanapka kuku z białymi. U nas praktycznie co rzut czerwonym to na haku meldował się okonek albo jazgarz Na kukurydzę brały płocie, jazie i leszcze a czasami nawet w przelocie krąp trafił się Zapomniałem dopisać że wszystkie rybska wróciły do wody w dobrej kondycji chociaż nie jestem C&R, jakoś jeszcze w tym roku żadne rybsko nie zginęło z mojej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 No i dzisiaj mimo mych szczerych chęci do ataku na cegielinke zostałem wyciągnięty na kanał w Kluczu. Jak na pierwszy raz z batem połowiłem sobie troszkę, na spławiczek z białym ale mój kompan który posiadał kopane robaczki miał dużo mniej szczęścia. Myślę że jutro zrobię podchody do kuchni i jak matula mnie nie przyłapie to chwycę za kukurydzę i heja na pomosty (jak ja kocham gdy powoli zbliża się koniec roku szolnego ) Ciekaw jestem jak karpiówka sprawdzi się jakoFeeder ... A co do C&R to w tym roku wszystkim płetwiastym zwierzakom również zwracałem wolność, może dlatego że szkoda mi zabijać coś, co dostarcza mi tyle emocji podczas holu p.s. Kocur, używałeś jakiejś zanęty czy lowiłeś na "żywca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Zanęta to był mix: gutmix leszcz, pieczywko fluo, melasa, kukurydza z puchy, trochę białych i jeszcze jakieś inne resztki zeszłoroczne Tzn wszystko to były resztki niewykorzystane z poprzednich wypraw oprócz robali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 No i super, teraz tylko czekają mnie zakupy i uskuteczniam łowienie białorybu. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Dzis na Regli poraz pierwszy od 10lat mialem z lukiem kontrole policji Tylko ta ich nieporadnosc... Tak sie czaili na nas, ze bysmy 3x uciekli jakbysmy chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Vasyl, napisz jak sprawuje się ta zanęta z alledrogo na naszej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 kocur, kiedys jak testowalem zanety pewnej firmy to dostawalem za to niezle kwoty . Wysylam priva. Ku chwale Ojczyzny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Odnośnie kontroli ciekawą rzeczą było to, ze na około 10 łowiących na pomostach skontrolowani zostalismy tylko my A co do zanęty to jak na mój gust jest zdecydowanie lepsza od swoich sklepowych odpowiedników w tym samym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 kiedys jak testowalem zanety pewnej firmy to dostawalem za to niezle kwoty też chcę być beta testerem na Regalicy A co do zanęty to jak na mój gust jest zdecydowanie lepsza od swoich sklepowych odpowiedników w tym samym przedziale cenowym. Rozumiem że piszesz o tej samej zanęcie którą zakupił z alledrogo Vasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Tak, przy okazji wspólnego wypadu miałem okazje jej uzywac i sprawuje się całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 czesc koledzy!!! jak sytuacja na regalicy bo wybieram sie na rybki i coś zebrać się nie moge, ale słyszałem i widze notabene ze na regalicy pustki....plotki slyszalem ze ryby nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 rafaloo, bez przesady, ryba jest ale jeszcze nie cała weszła po tarłach. Duże leszcze będą niedługo bo jeszcze kończą robić małe leszczyki Mam nadzieję że po dzisiejszej burzy coś się bardziej ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi