wasyl1968 Napisano 21 Maja 2019 Napisano 21 Maja 2019 42 minuty temu, Darek 1 napisał: Dzisiaj złota rybka wzięła na kawałek chlebka z powierzchni, taki mały karpik ponad 10 kg. No to cię Darek poniosło 😘 a ty co pogniewałeś się z spiningiem 😉 graty za prosiaczka 1 1 1 Cytuj
Darek 1 Napisano 21 Maja 2019 Napisano 21 Maja 2019 No to cię Darek poniosło 😘 a ty co pogniewałeś się z spiningiem 😉 graty za prosiaczka No właśnie to na spina 1-10 g i pletka 0,08😅 Cytuj
wasyl1968 Napisano 21 Maja 2019 Napisano 21 Maja 2019 To napisz coś konkretnego co? i jak ? i w jakich okolicznościach przyrody 😉 Cytuj
DawidSokołowski Napisano 22 Maja 2019 Napisano 22 Maja 2019 Mizerne wyniki zmusiły mnie do drastycznych zmian: dzienne łowienie kleni zamieniłem na boleniowe nocki i... się uwiesił 🙂 2 1 8 Cytuj
ESSOX Napisano 24 Maja 2019 Napisano 24 Maja 2019 A u mnie nadal lipa. Stan wody na rzece wyższy o 3 metry od normalnego. Zanim to opadnie, błoto wyschnie to kolejne 2 tygodnie na zmarnowanie. Fatalny ten rok 😓 Cytuj
tomek1 Napisano 25 Maja 2019 Napisano 25 Maja 2019 To się nazywa zwycięska drużyna W zawodach z okazji Dnia Dziecka: w grupie średniej- synek I miejsce, córa III miejsce. W grupie najmłodszej bratanica- I miejsce. 1 8 Cytuj
RSM Napisano 25 Maja 2019 Autor Napisano 25 Maja 2019 A u mnie z synem sprzęt musiał ciężko popracować. Kilka karpi 64-68cm, dwie spinki naprawdę ciężkich ryb. I jeden jasiu 107cm: 8 Cytuj
kubix71 Napisano 25 Maja 2019 Napisano 25 Maja 2019 Maj to jakieś nieporozumienie... Woda opadła w tamtym tygodniu to wybraliśmy się na ryby.Lekko podniesiony stan , woda kawa z mlekiem i nie wiadomo jakie dziury pod nogami po dużej wodzie.Pomyśleliśmy jeszcze 2 dni i wszystko wróci do normy.Wróciło ... woda 3 metry większa. Cytuj
Elast93 Napisano 27 Maja 2019 Napisano 27 Maja 2019 W ostatni weekend byłem ze znajomymi prawie 3 dni nad łowiskiem Leśniczówka k. Tarnowa.. Jako że domek rezerwowałem w lutym nie sposób było przewidzieć że akurat będzie to po intensywnych deszczach i powodziach w prawie całym kraju.. Miejsce piękne, spokój, cisza ryby ogromne, ( było widać gołym okiem przy brzegach pod samą powierzchnią ) ale niestety totalnie nie współpracowały.. Razem z nami w ten weekend wędkowało tam 10 osób, tylko u nas a w zasadzie u brata kolegi trafił się jedyny karp tego wyjazdu na oko 4-5 kg misiek . Było kilka płoci, okoń, lin oraz szczupak i sumek na rosówki, ale rozmiarem nie powalały więc zdjęć najzwyczajniej nie robiliśmy Dodaje tylko kilka fotek poglądowych : Cytuj
Elast93 Napisano 27 Maja 2019 Napisano 27 Maja 2019 Dzisiaj natomiast postanowiłem trochę odreagować weekendową porażkę i wybraliśmy się w 4 z bratem i dwoma kumplami na małe podkrakowskie łowisko komercyjne z którego kilka wypadów już opisywałem czyli Wieniec Wędkowaliśmy od 8 rano do 20:00 czyli w sumie 12 godzin Brat chodził po łowisku ze spiningiem, no i wydłubał w sumie 3 nieduże szczupaki. Ja i dwóch kolegów łowiliśmy stacjonarnie, u mnie dwie karpiówki z zestawami do metody a kumple klasyczny gruncik oraz spławiczki Koledzy złowili kilka niedużych karpi oraz lina i dwa karasie, u mnie rybek było trochę więcej a dokładnie 15 większość karpi 2-5 kg i trzy fajne karasie Poniżej kilka pamiątkowych fotek : 1 8 Cytuj
tomek1 Napisano 27 Maja 2019 Napisano 27 Maja 2019 Cały ubiegły tydzień chodziły mi po głowie okonie. Wieczorami zbierałem rosówki, żeby wybrać się na zasiadkę ze spławikiem w starym stylu. Udało się dopiero w niedzielę wieczorem. Przeczucie mnie nie zmyliło. W ciągu krótkiego, 1,5 godzinnego wypadu zaliczyłem kilka ryb- w tym 3 sztuki powyżej 30 cm. 1 12 Cytuj
esox Napisano 29 Maja 2019 Napisano 29 Maja 2019 @Tomek1 jak jeździłem lata temu na Goczały to majowe okonie z betonów to był obowiązkowy punkt w kalendarzu. Widać nic się nie zmieniło. Ładne te okonki 1 Cytuj
karpangler Napisano 29 Maja 2019 Napisano 29 Maja 2019 Wreszcie i mi udało się coś lepszego złowić bo długo nie mogłem przebić się przez małe karpie. Zdjęcie średnie bo walka z karpiem i samowyzwalaczem to masakra. Mam nadzieję że teraz częściej uda się zlowic coś godnego zdjęcia. 10 Cytuj
tomek1 Napisano 30 Maja 2019 Napisano 30 Maja 2019 Jeszcze w tym tygodniu krótkie wypady na okonie- potem inne zębate. Dziś największy 36 cm. 1 9 Cytuj
RSM Napisano 31 Maja 2019 Autor Napisano 31 Maja 2019 Te okonie ciągniesz o zmierzchu? czy to już kompletna noc? Cytuj
Elast93 Napisano 31 Maja 2019 Napisano 31 Maja 2019 Ja przedwczoraj byłem z bratem i kumplem kilka godzin po południu porzucać za szczupakiem na ulubionym starorzeczu no kill.. Jakieś tam rybki były kilka małych okoni, szczupaczków, u brata nawet 3 małe sandacze.. Ja trafiłem tylko jednego fajnego zębacza myślę że ok. 60 cm zrobiłem fotkę przy blanku i do wody 1 2 Cytuj
tomek1 Napisano 31 Maja 2019 Napisano 31 Maja 2019 3 godziny temu, RSM napisał: Te okonie ciągniesz o zmierzchu? czy to już kompletna noc? Tak wygląda zdjęcie, bo robione z lampą. Brania są w "złotej godzinie" przed zmrokiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi