Paweł25 Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Ile trwa wyrobienie karty i legitymacji? czy jak się po to wybiore jutro to załatwie to od ręki i we wtorek już na rybki czy bede czekał. Mieszkam w warszawie, niech sie wypowie ktos kto niedawno robił
Pi Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Niestety poczekasz, bo po zdanym egzaminie musisz iśc do starostwa, które to wydaje kartę. Wszystko zalezy od tego jak szybko się uwiną.
andi64 Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 u nas jest tak : zdajesz egzamin i to nie w kole PZW jest sklepik wędkarski pow: 25m2 zdajesz egzamin jeśli zdasz to na miejscu dostajesz kartę do żadnego starostwa, ani do wójta czy prezydenta nie mósisz walić.
Paweł25 Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Już mam załatwiłem wszystko w jeden dzień. za chwile już w pelni legalnie nad wode wypróbowac nowy sprzęcik
shogun_zag Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Tylko go nie połam Napisz, pochwal się, co nim nawojowałeś
ArturDr Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 jest!!! zdałem ten egzamin jutro po karte ,a w czwartek po legitymację
Paweł25 Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 efekty zerowe, dwa brania były ale niestety puste. Upał straszny , ale przynajmniej kijek przetestowałem i mi si bardzo podoba
shogun_zag Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 jest!!! zdałem ten egzamin jutro po karte ,a w czwartek po legitymację Witaj u SWOICH, gratulacje i na początek drogi PAMIĘTAJ!!! Bądź wędkarzem a nie miesiarzem i śmieciarzem, by po Twoim działaniu pra, pra, pra, itd. ... prawnuki miały gdzie i po co z kijkiem podskoczyć A co do wyników ... piszcie w "Tematach ogólnych" ... jest tam taki post
Paweł25 Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 śmieciarzem nie jestem i nie będę, a mięsiarzem raczej też nie bo w wisle to będe łapał tylko dla sportu bo nie zjem tych ryb, ewentualnie na mazurkach coś zabiore ale też rozsądne ilosci
Jarosław Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Drugi raz nie trzeba płacić.Gdyby szczegoły były potrzebne to powiem.
Gość Anonymous Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 MASZ RACJE ARTECH, TAK JEST WŁASNIE NP W RYBNIKU (JAK TAM NIE ŁOWISZ CODZIENNIE TO SIE BARDZIEJ OPLACA WYKUPIC TEN KARNET BO NORMALNA SKLADKA TO PONAD 1000 ZŁ ) TAKIE COS ZE MOZESZ ŁOWIC JAKIEGOS DNIA DO JAKIEGOS (TAM CI GOSC WYPISUJE NA TEJ KARCIE CO U NIEGO WYKUPUJESZ DO NABYCIA W POBLISKICH SKLEPACH ITP) I MOWI CI NA KTORYM STANOWISKU I ILE TO KOSZTUJE NAJDROZESZ JEST GDY JEST TAM WYMIANA WODY BO WTEDY NAJWIEKSZE RYBY SA ....
Gość Anonymous Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 sorry ze duzymi literami ale klawiature miala zepsuta
Shark Hunter Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Otóż podczas tego sezonu wędkarskiego wybrałem się kilka krotnie na ryby w nieodpowiednią deszczową pogode. Mniejsza z wynikami wędkarskimi ale nastąpił pewnien problem. Właśnie podczas srogiego deszczu nie zabezpieczyłem odpowiednio karty wędkarskiej i mocno nasiąkła wodą Po wysuszeniu okazało się że wiele napisów jest nie czytelnych, zdjęcie troche zniszczone , poodbijane są pieczątki itd itp. Podsumuwując nie wygląda to za ciekawie. Co robić? Czy z taką kartą wędkarską dam rade zakupić zezwolenie na następny sezon ? Czy w razie kontroli będą jakieś problemy ? JAki koszt będzie miało ponowne wyrobienie tej karty ? Z góry dzięki za pomoc
camel77 Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Wystarczy pójść do swojego PZW i poprosić o wydanie duplikatu. Mam nadzieje ze sie uda.
artech Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Wystarczy pójść do swojego PZW i poprosić o wydanie duplikatu. Mam nadzieje ze sie uda. W Szczecinie kartę odbiera sie w Urzędzie Miejskim, więc po duplikat musisz się tam udać.
forgsm.info Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Witam jestem tutaj nowy.Od 3 tyg zacząłem się zajmować wędkarstwem,jeździłem z kolegą który ma kartę wędkarską.Jednakżę ja takiej karty niemam i boję się testów na ta kartę bo ponoć słyszałem że testy wymagają dużo wkuwania itp... Więc jeżeli mozęcie opiszcie mi cennik takiej karty+ opłaty,oraz jakie np pytania mogą być na takim teście na kartę wędkarską,oraz jak wygląda taki test i co trzeba zrobić.PRoszę pomózcie....
Gość Dwie_sety Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Musisz iść do najbliższego koła wędkarskiego, tam się wszystkiego dowiesz.
andi64 Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 poczytaj troche tego http://www.haczyk.pl/haczyk/regulaminpzw.html
shrek83 Napisano 31 Października 2006 Napisano 31 Października 2006 witam !! mam problem bo gdizes mi wsiąkło ksiazeczke opłat(ze składkami) a jeszcze bym powedkowal w tym roku. wykupowac jeszcze raz na ten rok to sie nie oplaca. prosze o podpowiedzi.
Filippos Napisano 31 Października 2006 Napisano 31 Października 2006 Słuchaj no nic odkrywczego ci nikt nie powie. To jak z biletem - albo masz, albo nie. Możesz zaryzykować i iść nad wodę, ale jak trafisz na kontrolę to ci przyładują karę i potraktują jak kłusownika. I tyle, niestety. Poszukaj!!!
keri Napisano 31 Października 2006 Napisano 31 Października 2006 shrek83, Witaj. Opłacić nowe składki na ten sezon to na pewno się nie opłaca. Najprostsze było by to jak byś się udał do koła gdzie składek dokonałeś, wszystkie wpłaty są notowane tak więc zapytaj o jakieś potwierdzenie wpłat, na pewno coś tam ci pomogą. Jak możesz to podaj w jakim kole dokonujesz wpłat to może coś pomogę
maniek Napisano 31 Października 2006 Napisano 31 Października 2006 Keri ma racje ,kopnij się do koła pogadaj z skarbnikiem żeby ci wystawił duplikat ,bodajże kosztuje to 5pln ,wszystkie wpłaty są księgowane więc napewno twoja też.
tomik Napisano 31 Października 2006 Napisano 31 Października 2006 Kiedyś miałem podobny problem, ale jak napisał Keri: wszystkie wpłaty są notowane tak więc zapytaj o jakieś potwierdzenie wpłat, na pewno coś tam ci pomogą. Prezes koła, wpisał mi w nowej książecce, że opłaty zostały wniesione, przybił pieczęć i się podpisał. I było ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.