arek_glogow Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Uzywam riperów i twisterów oraz kopyt (5cm- 8cm) jakie barwy jeszcze nigdy sie nie spotkałemz sandałem ale musze bo inaczej nie da rady spinningista bez sandała...
Gość opaczo Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 To tak : Kopyta 7 cm białe z czarnym grzbietem , białe z niebieskim grzbietem , seledyny, seledyny z czarnym grzbietem , i moze białę z zielonym . Musisz też pamietać o ciężkiej główce (ja używam 26 gr) żeby łapać z opadu i ''orać dno '' pozdrawiam tomek
arek_glogow Napisano 6 Września 2007 Autor Napisano 6 Września 2007 tomek dziękuje bardzo a może jakieś twistery i jaka żyłka bo jeszcze nie inwestowałem w lcione
tomek1 Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 a może jakieś twistery Dla mnie numer jeden to twister zielony z brokatem, do tego perłowy, biały. Wielkość ok 7- 10 cm.
slider 7 Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Do tego, co napisali moi przedmówcy dodałbym jeszcze: - perłę z czarnym grzbietem, - "marchewkę" z czarnym grzbietem, - żółty z czarnym grzbietem. Wszystkie gumy, które wymieniłem to RELAXY, a z wielkością trzeba eksperymentować .
Gość opaczo Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 i jaka żyłka bo jeszcze nie inwestowałem w plecioneWłaśnie niewiem ja używam plecionke ale przy żyłce nieschodziłbym poniżej 0.20 i myślę ze ta może być odpowiednia
kornik Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 U mnie sprawdza sie ostatnio riper PREDATOR seledynowy prawie przezroczysty ze srebrnym brokatem ok. 7-9 cm
njber Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Zarówno na sandacze, jak i szczupaki i większe okonie polecam gumki żółte z czerwonymi wstawkami, np. ogonkiem.
Gość wobler129 Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Predatory Mann'sa lub kopytka Relaxa Bardzo dobre są "żarówki" - czyli kolory fluo. W tamtym sezonie się sprawdziły Musisz też pamietać o ciężkiej główce Bzdura Lekkimi można równie dobrze połowić
Gość opaczo Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Lekkimi można równie dobrze połowić Chyba nie myślisz tutaj o łowieniu w głębokich odrzańskich lub wiślanych dołkach
Gość wobler129 Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Lekkimi można równie dobrze połowić Chyba nie myślisz tutaj o łowieniu w głębokich odrzańskich lub wiślanych dołkach A Ty nic nie pisałeś, że to na wodzie płynącej, kolega zakładający temat także no i ja też nie pisałem
arek_glogow Napisano 26 Lutego 2008 Autor Napisano 26 Lutego 2008 W tym sezonie kupiłem plecionkę niestety za cienka (0,15) i słuchając waszych rad (łowiąc na podane przez was gumy) przez swoje niedoświadczenie straciłem 2 sandacze i co do jednej ryby nie jestem pewien bo sie nie pokazała..Dziękuje za rady i obiecuje ze jak złowie swojego pierwszego sandacza (czyt. Wyciągnę na brzeg ) to dam foto
Gość wobler129 Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 kupiłem plecionkę niestety za cienka (0,15) Że jaka Taka plecionka jest właśnie odpowiednia. Nawet wygórowana specjalnie do gumek.
roman gawlas Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 kupiłem plecionkę niestety za cienka (0,15) i słuchając waszych rad coś tu nie gra taka średnica plecionki pozwala barkę holować ale poważnie to pewnie robiłeś niedobry węzeł i to mogło być powodem rwań.
arek_glogow Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 robiłem węzeł przeznaczony do plecionek a porostu to były moje pierwsze hole na plecionkę i przez nie doświadczenie ryby spadały mi z haków MOJA WINA...
Gość wobler129 Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Plecionką trzeba holować rybę tak jak i na żyłkę więc nie rozumiem? Dużej różnicy nie ma - najważniejsza to rozciągliwość, ale i tu i tu żyłka musi być napięta - bez luzów
roman gawlas Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 ale i tu i tu żyłka musi być napięta - bez luzów I to jest najważniejsze, cały czas kontrola nad holem, każdy luz ryba potrafi wykorzystać bezbłednie na swoją korzyść
arek_glogow Napisano 1 Marca 2008 Autor Napisano 1 Marca 2008 Pierwszy sandacz spadł mi z calusieńkiego żółtego predatora 3 , drugi z białego twistera a trzecia ryba z twistera mann's z takim dłuugim ogonkiem motor oil ...Dziękuje za rady dotyczące holu ale może nie róbmy już off topu
roobson Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Aby złapać sandacza potrzebne sa stare sprawdzone TWISTERY takie jak...perłowy, seledynowy, seledynowo-czarny, biały...i oczywiście łapiąc z opadu.Wtedy na bank trafi sie jakiś sandałek...pozdrawiam
arek_glogow Napisano 10 Marca 2008 Autor Napisano 10 Marca 2008 No wiec mogę sie pochwalić w końcu .... Z myślą o okoniach "czesałem" wodę 5 cm twisterkiem (genacją) trafiłem na miejsce gdzie miałem powtarzalne pstryknięcia.Zauważyłem ze cały czas te branka są w jednym miejscu no i przewidując branie zaciąłem i od razu siedział ...myślałem na poczatku ze leszcz bo szedł jak kłoda ale przy brzegu dwa zrywy i odjazd mały (około 5 m) ...No i jest leży na brzegu pierwszy w życiu sandacz...nie był duży góra 1,5 kg ....Nie zrobiłem zdjęcia bo roobson poszedł na druga stronę zatoki z aparatem powiedziałem sandałkowi ze wrócę po niego w czerwcu i żeby powiedział dziadkowi no i popłynął sobie ... Piękny widok odpływającej rybki...
arek_glogow Napisano 6 Października 2008 Autor Napisano 6 Października 2008 Ostatnio się sprawdziły głównie 8 cm kopyta w kolorach seledynowych z pieprzem i cały czarny z małą ilością brokatu a u was na co wchodzą sandacze ???
cinek1979 Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 ja standardowo ,biały ,perła, seledyn, oraz czasem żółty z grzbietami czarnymi czerwonymi i niebieskimi od 5 do 9 cm tak twistery(te jednolite lub połączenie barw które wymieniłem) jaki i kopyta czy rippery mannsa...tylko sandacze w tym roku cieniutko skubią
Grzes D. Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 o tej porze roku warto zalozyc fluo pomarancz z brokatem. U mnie killer. Oprocz tego co powiedzial wyzej cinek1979 mam jeszcze kombinacje tzn brzuszek perla ogon czerwony alobo seledyn
lawdzoj82 Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Zdecydowanie biały , perłowy , seledynowy i żółty
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.