Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Gość wobler129
Napisano

Ja łowiłęm Skinnerami. Są ok. Ale bardziej lubię Sliderki - chociaż ostatnio coraz mniej łowię spinnem :roll:

Napisano
łowi może ktoś na woblery Salmo Pike
Pike PE16S okazał się być najskuteczniejszy, w moim przypadku, na szwedzkie szczupaki.
Gość wobler129
Napisano
A jakiej wielkości woblery proponujesz ??? Jkaiego koloru???

Łowiłem płotką i ukleją w rozmiarze 10cm :cool:

• 3 months later...
Gość wobler129
Napisano

Łowiłem nimi - są rzeczywiście dobre. Znam lepsze, ale posprzedawałem i nic nie mam :mad: Dopiero kombinuję od nowa sprzęcik :grin: Sprzedałem również wszystkie Rapale i Salmo jakie miałem nie licząc Dorado :mad: Muszę nadrobić zaległości :lol:

Gość wobler129
Napisano

twister weź kolor chrabąszcza majowego - CC. Raczej pływające - można je spuścić z nurtem. Ale to według uznania ;)

Gość wobler129
Napisano
Ten chrabąszcz majowy to ten 4

Od góry licząc to trzeci :wink: Mam takiego samego :mrgreen:

Napisano

A co powiecie o Salmo Hornet 3,5 (2,2g) pływający , malowany na pstrążka??? Kupiłem sobie go z myslą o pstrągach , ale cos mi się wydaje że może być troszke za maly.

Gość wobler129
Napisano

piotrekkoszalin pstrążek powinien się skusić. Jednak częściej stosują SDR 4 i 5 cm :grin:

• 4 months later...
Napisano

Witam co sądzicie o tych wobkach są warte swojej ceny percha już kupiłem kolor okonia PH ale nie mam okazji go wypróbować a pike nie dostałem takiego jaki chciałem były tylko 2 częściowe a chcę 1 częściowego który jest waszym zdaniem skuteczniejszy 1 czy 2 częściowy jakie macie doświatczenia z tymi woblerami co na nie złapaliście jakie kolory polecacie wielkości.

oto pike

http://www.100per.pl/x_C_I__P_28415846.html

a to perch

http://www.100per.pl/x_C_I__P_28415818.html

Napisano

killer1994, mam pike'a 11JDR ( lamany w zywych kolorach ) i powiem Ci, ze to moja przyneta na bardzo wybredne szczupaki na plyciznach ( szuwary i takie tam )

Odpowiednie prowadzenie daje naprawde fajne wyniki, a co najsmiesniejsze brania najczesciej wystepuja juz pod nogami, jak wyciagam przynete ... wteyd "obiad" zebtamu ucieka i wali jak glupi :mrgreen:

Co do perch'a sie nie wypowiadam, bo go nie mam :)

• 1 month later...
Napisano

oprócz Horneta ktoś jeszcze coś poleca na potokowca z serii Salmo. Miałem kiedyś Horneta czarnego i sie na niego klenie jak głupie pchały. :)

Napisano

ja ostatnio łapie tylko na salmo hornety najbardziej sprawdza mi sie wersja 4 pływająca z dwiema kotwiczkami naprawde killer dawno nie miałem tak łownych woblerów, ale myśle że kolor w tych modelach gra dużą role ponieważ mam też z różowym grzbietem i ryby w wisle nie reaguja za bardzo na ten model a jak u was z Hornetami???

Napisano

mam dwa rózowe modele tonące jeden z jedna kotwiczką i jeden z dwiema, dwa modele z siwym grzbietem i białą łuską no i jedem model w kolorach okonia, najlepszy dla mnie jest ten drugi siwy, ale to pewnie zależy od łowiska......

Gość pater
Napisano

ja mam horneta T-5 imitacja pstrąga,łowię nim pstrągi i klenie na sanie,doskonale się sprawdza

Napisano

Używałem czarnego tonącego horneta i na klenie był wypasńy, ostatnio zakupiłem minnowa koloru pstrążka ( bo horneta tego koloru nie było) ale jeszcze nie miałem okazji go sprawdzic na rzece :(

Napisano

ja tez używam hornetów i uważam je za jedne z najlepszych woblerów na klenie. Mam pstrąga, czarnego i okonia. Mają bardzo przydatną właściwośc, "odbijają" się od zaczepów :grin: dlatego używam ich do zadań specjalnych :cool:

• 2 weeks later...
Napisano

Ja uwielbiam horneta 3,5 albo 4 (nie pamiętam)kolor Hot Perch narawde killer u mnie na okonie , a raz wziął mi szczupak przy brzegu mógł mieć 90 cm naprawdę był duży ale sie nie zaciął i zanim zauważyłem co sie dzieje już miałem wobka na brzegu a szczupak stał koło mnie i sie patrzył :neutral: