piotrekkoszalin Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 łowi może ktoś na woblery Salmo Pike i Skinner Jeśli tak to co na te przynety można złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ja łowiłęm Skinnerami. Są ok. Ale bardziej lubię Sliderki - chociaż ostatnio coraz mniej łowię spinnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkoszalin Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 A jakiej wielkości woblery proponujesz ??? Jkaiego koloru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 łowi może ktoś na woblery Salmo Pike Pike PE16S okazał się być najskuteczniejszy, w moim przypadku, na szwedzkie szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 A jakiej wielkości woblery proponujesz ??? Jkaiego koloru??? Łowiłem płotką i ukleją w rozmiarze 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Może ktoś łowi na Salmo Tiny ? Podobno świetne na klenia i jazia.Wyczytałem to z jednego artykułu w wiadomościach. http://www.allegro.pl/search.php?string=salmo+tiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Łowiłem nimi - są rzeczywiście dobre. Znam lepsze, ale posprzedawałem i nic nie mam Dopiero kombinuję od nowa sprzęcik Sprzedałem również wszystkie Rapale i Salmo jakie miałem nie licząc Dorado Muszę nadrobić zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 wobler129 jest trochę kolorów tych Salmo, nie wiem co wybrać, może coś doradzisz Nie wiem czy lepiej tonące czy pływające.Łowie na Wiśle. http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=20&producer=92&kind=548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 twister weź kolor chrabąszcza majowego - CC. Raczej pływające - można je spuścić z nurtem. Ale to według uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 No ja też gustuję w pływające, choć mam więcej tonących. Ten chrabąszcz majowy to ten 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Ten chrabąszcz majowy to ten 4 Od góry licząc to trzeci Mam takiego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkoszalin Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 A co powiecie o Salmo Hornet 3,5 (2,2g) pływający , malowany na pstrążka??? Kupiłem sobie go z myslą o pstrągach , ale cos mi się wydaje że może być troszke za maly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 piotrekkoszalin pstrążek powinien się skusić. Jednak częściej stosują SDR 4 i 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 no cóż ja tez wole 4 i 5 ki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer1994 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Witam co sądzicie o tych wobkach są warte swojej ceny percha już kupiłem kolor okonia PH ale nie mam okazji go wypróbować a pike nie dostałem takiego jaki chciałem były tylko 2 częściowe a chcę 1 częściowego który jest waszym zdaniem skuteczniejszy 1 czy 2 częściowy jakie macie doświatczenia z tymi woblerami co na nie złapaliście jakie kolory polecacie wielkości. oto pike http://www.100per.pl/x_C_I__P_28415846.html a to perch http://www.100per.pl/x_C_I__P_28415818.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek^wro Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 killer1994, mam pike'a 11JDR ( lamany w zywych kolorach ) i powiem Ci, ze to moja przyneta na bardzo wybredne szczupaki na plyciznach ( szuwary i takie tam ) Odpowiednie prowadzenie daje naprawde fajne wyniki, a co najsmiesniejsze brania najczesciej wystepuja juz pod nogami, jak wyciagam przynete ... wteyd "obiad" zebtamu ucieka i wali jak glupi Co do perch'a sie nie wypowiadam, bo go nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 oprócz Horneta ktoś jeszcze coś poleca na potokowca z serii Salmo. Miałem kiedyś Horneta czarnego i sie na niego klenie jak głupie pchały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 ja ostatnio łapie tylko na salmo hornety najbardziej sprawdza mi sie wersja 4 pływająca z dwiema kotwiczkami naprawde killer dawno nie miałem tak łownych woblerów, ale myśle że kolor w tych modelach gra dużą role ponieważ mam też z różowym grzbietem i ryby w wisle nie reaguja za bardzo na ten model a jak u was z Hornetami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 a jakie kolory hornetów masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 mam dwa rózowe modele tonące jeden z jedna kotwiczką i jeden z dwiema, dwa modele z siwym grzbietem i białą łuską no i jedem model w kolorach okonia, najlepszy dla mnie jest ten drugi siwy, ale to pewnie zależy od łowiska...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pater Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 ja mam horneta T-5 imitacja pstrąga,łowię nim pstrągi i klenie na sanie,doskonale się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Używałem czarnego tonącego horneta i na klenie był wypasńy, ostatnio zakupiłem minnowa koloru pstrążka ( bo horneta tego koloru nie było) ale jeszcze nie miałem okazji go sprawdzic na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 ja tez używam hornetów i uważam je za jedne z najlepszych woblerów na klenie. Mam pstrąga, czarnego i okonia. Mają bardzo przydatną właściwośc, "odbijają" się od zaczepów dlatego używam ich do zadań specjalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 mój hornet czarny niestety ale nie odbił się od zaczepów i pozostał ale miło go wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Ja uwielbiam horneta 3,5 albo 4 (nie pamiętam)kolor Hot Perch narawde killer u mnie na okonie , a raz wziął mi szczupak przy brzegu mógł mieć 90 cm naprawdę był duży ale sie nie zaciął i zanim zauważyłem co sie dzieje już miałem wobka na brzegu a szczupak stał koło mnie i sie patrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi