Skocz do zawartości
tokarex pontony

Gdzie na zakupy ? :]

Aster

Rekomendowane odpowiedzi

Gość naleśnik27
Napisano

FantasySpirit, na allegro dostaniesz go za 180 z dostawa do domu ?:)!

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość naleśnik27
Napisano

FantasySpirit, przepraszam ten kij to jest team dragon silver edition ale 2.60 i wyrzut 14-35 i kosztuje 179 zł z dostawa 197 bodajże ?!

Napisano
nie tylko tego kijka sporo modeli zwlaszcza tych lepszych dragonow jest o ponad 100 drozszych niz gdziekolwiek indziej. czym to spowodowane? nie mam pojecia.

a ja wiem dla czego tak jest. Sprzedawca "stary dziad" myśli, że wszyscy co do niego przychodzą to idioci którzy nie mają internetu i nie znają drogi do innego sklepu. Dla tego ceny ma takie a nie inne. Po prostu jest to naciągacz i tyle a do tego klienta traktuje jak kompletnego głupka któremu można wszystko wcisnąć i za każdym razem próbuje udowodnić, że to on ma rację.

Podczas każdej rozmowy z tym dziadem padało stwierdzenie, że jak chcę taki kij to nie w tym przedziale cenowym i taka wędka musi kosztować minimum 1000 zł ale ma on bardzo dobry amerykański kij za 900 zł. Masakra

Napisano
ma on bardzo dobry amerykański kij za 900 zł.

a co on ? lamiglasy sprzedaje???

Napisano
ma on bardzo dobry amerykański kij za 900 zł.

a co on ? lamiglasy sprzedaje???

Nie wiem, nie oglądałem bo nie byłem tym sprzętem zainteresowany :cool:

Napisano

bifa, kiedys pokazal mi st. croixa ktorego wciska gdy ktos zapyta o sprzet powyzej 400 pln albo szuka czegos bardziej wyszukanego. ale po tym jak zaczal kopac w wedkach i wyjal go z tego stosu to nie wiem czy znajdzie sie odwazny majac na uwadze ceny rynkowe i to ze st. croixy sa tez w nemo

Napisano

grzechuce,a nie wiesz czy ktos w szczecinie ma lamiglasy (xmg 50 lub indian river) albo g.loomisy?swoja droga to dziwne ze w nemo maja st.croix bo z tego co wiem od producentow tych marek ,ze jesli chce sie od nich kupic na sklep to trzeba po 1 sztuce z kazdego modelu .to wychodzi kolo 100szt.watpie ,zeby nemo tyle mialo.no chyba ze sprowadzaja z usa na wlasna reke i ze sklepow.

ale i tak wpadne tam obstukac te croixy...

Gość pyramidhead
Napisano

Czy ktoś wie gdzie można naprawić kołowrotek w Szczecinie??? Blokada obrotów wstecznych nie zaskakuje zawsze odrazu... nie chce sam kombinować bo skończy sie tragicznie :)

Napisano

Ja naprawiłem sprężynę w kołowrotku w sklepie wędkarskim na rynku na Pogodnie. Kosztowało mnie to 10pln i odebrałem młynek następnego dnia.

Gość pyramidhead
Napisano

O super :D jutro tam podjadę w takim razie.

Dziękuję!

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Gdzie w Szczecinie zakupie haczyki do dropa NA SZTUKI? Jako, ze dopiero zaczynam przygode z dropem chce kupic po kilka sztuk roznych rozmiarow do wyprobowania.

Napisano

Eh, a bardziej w centrum? :)

Na pewno nie ma u Prezesa na Turzynie :) Jak ostatnio patrzyłem to mieli tylko paczkowane i to chyba tylko jeden rozmiar :) A nie chce mi sie latac po sklepach bo we wtorek z rana chce kupic i od razu pojechac porzucac.

Napisano

w Nemo masz paki cormorana po 10 sztuk za 9 coś .... mają równierz Jaxona tańsze po 5 sztuk w paczce tylko ich nie polecam .... jesli chodzi o haki cormorana mam nadzieję że zrobili dostawę bo o ile pamiętam mieli tylko dwa rozmiary dla każdego modelu :D a było ich aż dw ... mają też mustady ale nie wiem w jakiej cenie ... gamaki są dobre ... mustada mają te z obważnikiem ... tylko nie widzę zastosowania do dropa albo tylko tak mi się wydaję :D

Napisano

powiem że jesl chodzi o akcesoria i przynęty do dropa to tylko w nemo kupuje .... mają tego dużo a i przynęty nie mają takich cen kosmicznych jak gdzie indziej :D

Napisano

Jak już będziesz w Nemo to spójrz na paczkowane OWNER-y PIN HOOK model 50922, równie dobre a tańsze od tych z przeznaczeniem do drop-shota.

Napisano

dobrze Ziuta mówi :) do dropa nie koniecznie muszą być haczyki wyłącznie o tym przeznaczeniu :) no ale haki ofsetowe też musisz jednak mieć do zbrojenia rybek i wormów .... zauważyłem że na wormy zbrojone zwykłym haczykiem było mniej brań i więcej pustych ... szczególnie tyczy się tych długich :) ale jest na to sposób... poprostu przebijasz worma w środkowej części za bok lub grzbiet .... jeżeli wiesz że w łowisku jest duży okoń to możesz go przebić za koniec obojętnie z której strony ... duzy okoń nie będzie miał problemu z zassaniem przynęty aż po sam haczyk ... co do zbrojenia rybek to jednak na ofsetach miałem najlepsze wyniki ... rybka uzbrojona na ofsecie jest bardziej atrakcyjna i lepiej pracuje niż zbrojona prostym hakiem .... do połowu szczupaka polecam haki do dropa które wyglądają tak że są podobne do ofseta ale mają dwa oczka jedno do wiązania górne a drugie do przepuszczenia żyłki ... haki te sosuję do robienia zestawów ze stalką i zbroję nimi przeważnie większe gumy ... znalazłem ten patent na necie bo co miałem szczupala to mi ciął zestaw ... a mówią że szczupak na dropa zacina się za koniuszek pyska :roll: tak samo jak piszą że na dropa jak masz branie to czekasz 3 sekundy i tniesz :roll: hahaha robiłem tak i nie wiem co za geniusz tak radził :D ogólnie jesli chodzi o dropa to masz dużo tego na stronach niemieckich :) ... a jak będziesz w Nemo i jakbyś mógł to zobacz jakie mają haki i napisz mi bo muszę zakupić kilka ... i jak możesz spytaj się czy mają ciężarki do dropa i w jakiej gramaturze i po ile :D

Napisano

sorka ale chciałem troche lukowi przybliżyć moje spostrzeżenia co do haków do dropa ;)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi :)

Żeby nie było, że nie wnosze nic merytorycznego do dyskusji, to niedawno kupowałem kilka gum i główek na Turzynie na straganie i powiem, że ceny atrakcyjne całkiem, jak marudziłem, ze drogo to był rabaty :)

Stoisko umiejscowione jest zaraz przy wjeżdzie na Turzyn wjeżdzając od strony akademika "Kordecki".

Przykładowo kupiłem kopyta Manss'a 8 cm za 2.5 to chyba dobra cena ;)

• 3 months later...
Napisano

Polecić mogę sklep w Stargardzie Szczecińskim, to jest w TESCO przy wyjeździe na Szczecin. Mają tam też zoologiczny. Porządny sklep, dobre zakupy zawsze robię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.