Gość sebek Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 wydaje mi sie że okolicach Łodzi niema lepszej komerchy niz Pacyfik za Emilia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom-Wee Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Kiedyś miałem okazje łowić na łowisku Glinnik, tak z ciekawości pojechałem bo słyszałem że tam są liny i postanowiłem złowić tak ze 2 kg.Dwie wędki na jednej spławik i czerw. robak a na drugiej ciężarek i czerw. robak.Po 10 min patrzę a wędka z ciężarkiem zaczyna uciekać do wody.Złapałem ją a tu jakaś torpeda na pół jeziora zaczyna jazdę.Myślę co to za cudo.Po 10 min jak już to coś było blisko brzegu patrzę i co to jest? co to za ryba?Jakis mutant? Może to ten amerykański wężogłowy? strach tego w ręke było wziąść.Wędkarz obok złapał to w podbierak i okazało się że to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 jesiotr napisz jaki duży wielkie gratulacjie EDMUND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 i napisz jakie są tam opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom-Wee Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Co do opłat na Glinniku to tak jak wszędzie od 10 do 50.Wiadomo karaś płoć okoń to są tańsze a szczupak jesiotr sum droższy.Za tego jesiotra to portfel mi wyczyścili chyba na 50 zł Za liny na które się tam nastawiłem to chyba 15 zł.Do tego 5 zł na wejśćie jest a parking to niepamietam już. Wiadomo że łowiska tego typu maja wady i zalety.Fajnie się łowi ale nie fajnie się...płaci.Ale dla takiej prehistorycznej ryby to warto dać. Z drugiej strony jechać 300 km na wyprawe i wydać 200 zł na wszystko łowiąc kilka leszczyków lub okoni palczaków to też nie każdy lubi i ma czas. Niestety w Łódżkim jest licho z łowiskami i trzeba kombinować.Jak ktoś powiedział Łódż to wędkarze stawowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/daaf72d131d5c8f6.html Z drugiej strony jechać 300 km na wyprawe i wydać 200 zł na wszystko łowiąc kilka leszczyków lub okoni palczaków to też nie każdy lubi i ma czas mozna inaczej jechać z kolegami z haczyka , umawialnia na ryby. a ile ważył i mierzył ten potwór. a to łowisko znasz. Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Jadąc od strony Łodzi nad jezioro Rydwan mijamy po prawej stronie wyrobisko pożwirowe leżące na terenie należącym do kopalni Kosmin. Słyszałem, że jest to łowisko specjalne , na którym obowiązują dodatkowe opłaty. Orientuje się ktoś ile one wynoszą i gdzie można je uregulować? Wiem, że w zbiorniku tym pływają bardzo ładne karpie i karasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 O które ci chodzi robcio? Jadąc od trasy te po prawej stronie,co widać je z gróry? Tak ze 2 km od rydwanu jeśli tak to wiem że 1 z nich jest policji ale który to nie wiem.Jak coś to moge sie dowiedziec:) Koledzy a z komercyjnych coś na spinning? gdzie sie warto wybrać w poszukiwaniu okoni i szczupłych,może sandacza. Jeśli można to wolał bym od strony strykowa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 O które ci chodzi robcio? Jadąc od trasy te po prawej stronie,co widać je z gróry? Tak ze 2 km od rydwanu jeśli tak to wiem że 1 z nich jest policji ale który to nie wiem A ja slyszałem ze Rydwan jest właśnie podzielony na dwie cżęści i jedna należy dla policjantów. Jak coś to moge sie dowiedziec:) To fajnie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 O które ci chodzi robcio? Jadąc od trasy te po prawej stronie,co widać je z gróry? Tak ze 2 km od rydwanu Dokładnie o ten zbiornik mi chodzi. Jest tam napisane, że to teren kopalni. Byłbym Ci wdzięczny gdybyś popytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam.A może ktoś wie do kogo należy ta woda?Na wieździe do Głowna od strony Łodzi na dołku jeszcze przed tym głównym zalewem jest taki zalewik na rzeczce po prawej stronie.Czyja to woda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Co do zbiorników na Rydwanie to powiem że całe wielkie wyrobisko kopalni od tego roku należy już do PZW,mozna łowić już na całym(i tu prosze o rozwage bo w tej kiedyś niedostępnej cześci jest właśnie sławetna głębia koło 35-40metrów,pilnować sie:) Co do wcześniejszych łowisk tych mniejszych wiem że jedno należało do okregu Łowickiej policji jednak już nie należy ponieważ znależli inne niedostępne a to chyba jest pustechyba!!!wiem jednak że na pewno było zarybiane,czym nie wiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 seba02121, To bajorko w Głownie po prawo jadąc z Łodzi to tzw.KROCHMALNIA. Jest to zbiornik należący do P.Z.W.Skierniewice. Nigdy tam nie łowiłem i nie znam tej wody.Nie mam bladego pojęcia czy są tam jakieś ryby , ale za każdym razem jak tamtędy przejeżdżam widzę kolegów po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol91 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 i tak Kacper nic nie zlowisz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Witam, napisze ktoś coś więcej o tym Pacificu ?? nie moge znaleźć zbyt wiele info w necie, jak duży jest zbiornik, czy trzeba zabierać złowione ryby?? Mam ochotę się tam wybrać w najbliższym czasie i kompletuje info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 bogdan ryb nie trzeba zabierać , opłata 5 zł za cały dzień wędkowania, połów tylko od świtu do zmierzchu , nie przepadam za komercją bo za dużo ludzi , ale warto się wybrać gdyż ryby niemalże gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Również nie jestem tego zwolennikiem, zwłaszcza że jak mówisz wędkarz przy wędkarzu, ale raz na jakiś czas można się w staw hodowlany pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Witam wszystkich wędkarzy. 1.) Czy to prawda, że w tym roku łowisko Glinnik jest nieczynne z powodu remontu ??? 2.) Czy wędkował ktoś w łowisku Aturex w Brzezinach? Warto tam pojechać ? Ciekawe jak jest tam w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziub_81 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 witam, byłem w ostatni weekend w Brzezinach na łowisku Aturex, śą tam 2 stawy, jeden większy ok. 2ha, z karpiem, amurem, płocią, linem i karasiem i mniejszy z pstrągiem. Wędkarzy w trakcie mojego pobytu - 6-8 osób. Przez 2godz. złowiłem tylko kilka karasi i płoci, Z łowiska postanowiłem zabrać 2 pstrągi, które biorą w małym stawiepraktycznie na wszystko. łowisko polecam tym którzy nie mają czasu na długie wyprawy i chcą wrócić do domu z rybą. Koszt to 5zł za łowienie + za kg ryby, np pstrąg-15zł/kg pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 A czy w Brzezinach można wypuszczać złowione ryby? Jak duże są karpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziub_81 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Tak, wszystkie karpiowate mozna wyuszczać. Tylko pstrągi trzeba zabierać, ewentualnie mozna zostawić gospodarzowi łowiska. Karpie, amury 1- 3 kg, zdarzają się powyżej 5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroufo Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 za dwa tygodnie będę w Łodzi, wiozę swoją żone na kurs... Jako, ze ona będzie się szkoliła od 9 do 18 to ja sobie planuje wypad na jakieś komercyjne łowisko... co polecacie, gdzie... dodam, że moja ukochana szkolić się będzie gdzies koło ul. bydgoskiej a nocować będziemy gdzieś na wylocie na Toruń, pensjonat Grosik czy jakos tak... pewnie będzie nie na temat, ale może znacie jakies noclegi bliżej no i oczywiście jakies łowiska po trasie wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi75i Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Jest też fajna komercja w Byszewach , jest to kilka stawów dobrze zarybionych .Wejście 20 zł można za to wziąść jednego karpia i coś tam jeszcze z drobniejszych. Są tam ładne liny , karasie , płocie , amury do 8 kg i karpie ( z opowiadań właściciela do 16 kg) osobiście nie miałem okazji takiego pocholować z reguły są to sztuki 2-4 kg. Ogólnie zabawa całyczas , polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Gdzie to te BYSZEWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Byszewa znajdują się za Nowosolną w stronę Strykowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi