madi Napisano 12 Sierpnia 2007 Napisano 12 Sierpnia 2007 Ale brać mogą, wypuszczasz a satysfakcję masz bo coś waliło
artech Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzisiaj powtórka z piątku, czyli nad wodą byłem już o 4:30, ciemno jeszcze było jak cholera. Miałem problemy z przewleczeniem żyłki przez przelotki Niestety tym razem bolki nie wykazywały zainteresowania moimi przynętami, no może poza dwoma pętakami po 30 cm. Ale rzutem na taśmę gdzieś tak koło 5:40 tuż przed końcem porannego żerowania dużych boleni jest branie i po zadziwiająco długim holu jest rapka 66 cm. Szczerze powiem że po sile i długości walki myślałem, że będzie większy Większe zdjęcie wkleję trochę później bo coś fotosik nie hula.
Damianxtx Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Dziś krótki wypad na mostki. Efekt kilka ładnych płotek i jeden japoniec może jutro będzie lepiej.
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Artur, no bardzo ładny bolek GRATULUJĘ A i wędkarz jakoś tak z 5 lat młodziej wygląda Normalnie wędkarstwo odmładza
Gość wobler129 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 artech gratuluję Jednak jesteś spec od Rapek
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Jednak jesteś spec od Rapek Tzw. Raper Gratuluję ryby
galuch Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Amurek opis wcześniej w tekście ale obiecywałem że zdjęcia załącze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/349992405f85b083.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/349992405f85b083.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33d4e1c06e9d48c0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8ebddf483be7f3d.html
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 hmm.. mała rada na przyszłość... staraj się nie wkładac rybom palcy pod pokrywy skrzelowe a tym bardziej wieszać ich za tak wrażliwe miejsce... To nieetyczne raczej.
artech Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzięki wszystkim za gratulacje galuch, ładny amurek, gratuluję połowu.
karter27 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam wczorajszy wypad nad Zalew Zegrzyński w okolice Ryni nie nalezał do udanych. Jeden mały szczupaczek 34 cm ( brak zdjęcia ) i ten większy 44 cm ze zdjęcia. Daje się we znaki brak dobrego aparatu. Pozdrawiam KS
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 przed burzą czy po? byłam koło Zegrza w trakcie, i z tego co widziałam, wszyscy pryskali Ale to była wędkarska pogoda, żadnych motorówek, plażowiczów - szkoda że nad Zegrzem można tylko w takich chwilach liczyć na świety spokój...
karter27 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 przed burzą czy po?byłam koło Zegrza w trakcie, i z tego co widziałam, wszyscy pryskali I to jak . Ja zresztą też ledwo uciekłem. Trochę łudeczek sie przewijało, ale nie było tak strasznie jak czasami w dobrą pogodę nad Zalewem. Mało spiningistów, większośc na DS itp. Nie widziałem zbytnich rewelacji. Jak wyciągali to głównie krąpiki.
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Jak wyciągali to głównie krąpiki. no własnie coś ostatnio urodzaj tam na krapie i leszcze z białorybu... nic innego chyba nie widziałam...
Filippos Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 no własnie coś ostatnio urodzaj tam na krapie i leszcze z białorybu... nic innego chyba nie widziałam... No czy urodzaj to ja nie wiem. Ja, przynajmniej ostatnio, wyniki na ZZ miałem beznadziejne. Ale to prawda że głównie leszcz i krąp. Płotkę złowiłem tam w tym roku jedną na jakieś dziesięć wypadów
Exorcist Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 No! Pierwsza wygrana na zawodach w tym roku Pomogła mi zanęta Gutkiewicza Lin-Karaś. Nałapałem 2,6kg ryb z czego Lin (mój rekordowy miał równe 2kg) Przynęta- kukurydza na włosie. Nagroda- pokrowiec Jaxona, rzep do Spinningu Dragona i 2 blachy Meppsa (Aglia Pompon i Black Fury) A oto on- http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bb7b5ab2e2567de.html
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 No! Pierwsza wygrana na zawodach w tym roku Ryba ładna, ale te zawody już jakiś czas temu chyba były tytuł zdjęcia- linek z zawodów 01.07.07. Nazwa pliku- lin 01.07.07
Exorcist Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu...
Tomaszek Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu... Doskonały pomysł!
Lary Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, to chyba nie jest jakiś super kumpel
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 no własnie coś ostatnio urodzaj tam na krapie i leszcze z białorybu... nic innego chyba nie widziałam... No czy urodzaj to ja nie wiem. Ja, przynajmniej ostatnio, wyniki na ZZ miałem beznadziejne. Ale to prawda że głównie leszcz i krąp. Płotkę złowiłem tam w tym roku jedną na jakieś dziesięć wypadów w Wieliszewie? mam tam mieszkanie na oku - między innymi tam
Filippos Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu... A świstak siedzi... w Wieliszewie? mam tam mieszkanie na oku - między innymi tam Prawie w Wieliszewie Trini - między Wieliszewem, a Zegrzem. Przez ostatnie dwa miesiące zaliczyliśmy tam z kuplem chyba ze sześć nocek. W czerwcu było bajkowo, w lipcu koszmar!!! No i gratuluję i zazdroszczę poszukiwań mieszkanka/domu za Wawą. Ja jeszcze nie jestem niestety na tym etapie. A tak z innej beczki to ruszam jutro na pięć dni nad Bałtyk do Rowów. To będzie mój debiut w wędkarstwie morskim w Polsce. Trzymajcie kciuki. Zdam relację jak wrócę.
trini Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 taaa zamiast na zlot to nad morze jedzie na wieloryba zapolować Z tym mieszkaniem to straszne problemy niestety... nie te ceny co szukam, choć zdarzają się okazje
keri Napisano 13 Sierpnia 2007 Napisano 13 Sierpnia 2007 Wczoraj od świtu z śledzik1977 obłowiliśmy ładny kawałek rafowej Narwi. Trafił sie szczupaczek miarowy ale bez rewelacji, parę krótkich no i trochę okoni. Ja połowiłem tylko okonie. Oto jeden z nich
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.