Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj powtórka z piątku, czyli nad wodą byłem już o 4:30, ciemno jeszcze było jak cholera. Miałem problemy z przewleczeniem żyłki przez przelotki :lol: Niestety tym razem bolki nie wykazywały zainteresowania moimi przynętami, no może poza dwoma pętakami po 30 cm.

Ale rzutem na taśmę gdzieś tak koło 5:40 tuż przed końcem porannego żerowania dużych boleni jest branie i po zadziwiająco długim holu jest rapka 66 cm. Szczerze powiem że po sile i długości walki myślałem, że będzie większy :wink: Większe zdjęcie wkleję trochę później bo coś fotosik nie hula.

post-21-14544971377097_thumb.jpg

Napisano

Artur, no bardzo ładny bolek :D GRATULUJĘ :)

A i wędkarz jakoś tak z 5 lat młodziej wygląda :lol:

Normalnie wędkarstwo odmładza :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano

artech gratuluję :cool: Jednak jesteś spec od Rapek :mrgreen:

Napisano

hmm.. mała rada na przyszłość...

staraj się nie wkładac rybom palcy pod pokrywy skrzelowe a tym bardziej wieszać ich za tak wrażliwe miejsce...

To nieetyczne raczej. :roll:

Napisano

Witam

wczorajszy wypad nad Zalew Zegrzyński w okolice Ryni nie nalezał do udanych. Jeden mały szczupaczek 34 cm ( brak zdjęcia ) i ten większy 44 cm ze zdjęcia. Daje się we znaki brak dobrego aparatu. :)

Pozdrawiam

KS

post-1741-14544971385141_thumb.jpg

Napisano

przed burzą czy po?

byłam koło Zegrza w trakcie, i z tego co widziałam, wszyscy pryskali ;)

Ale to była wędkarska pogoda, żadnych motorówek, plażowiczów - szkoda że nad Zegrzem można tylko w takich chwilach liczyć na świety spokój...

Napisano
przed burzą czy po?

byłam koło Zegrza w trakcie, i z tego co widziałam, wszyscy pryskali ;)

I to jak :). Ja zresztą też ledwo uciekłem. Trochę łudeczek sie przewijało, ale nie było tak strasznie jak czasami w dobrą pogodę nad Zalewem. Mało spiningistów, większośc na DS itp. Nie widziałem zbytnich rewelacji. Jak wyciągali to głównie krąpiki.

Napisano
Jak wyciągali to głównie krąpiki.

no własnie coś ostatnio urodzaj tam na krapie i leszcze z białorybu...

nic innego chyba nie widziałam...

Napisano

No czy urodzaj to ja nie wiem. Ja, przynajmniej ostatnio, wyniki na ZZ miałem beznadziejne. :evil: Ale to prawda że głównie leszcz i krąp. Płotkę złowiłem tam w tym roku jedną na jakieś dziesięć wypadów :shock:

Napisano
No! Pierwsza wygrana na zawodach w tym roku

Ryba ładna, ale te zawody już jakiś czas temu chyba były :roll: tytuł zdjęcia- linek z zawodów 01.07.07. Nazwa pliku- lin 01.07.07 :roll:

Napisano

Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą:D Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu... :lol::oops:

Napisano
Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą:D Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu...
:lol: Doskonały pomysł! :lol:
Napisano
Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować,
to chyba nie jest jakiś super kumpel :cool:
Napisano

No czy urodzaj to ja nie wiem. Ja, przynajmniej ostatnio, wyniki na ZZ miałem beznadziejne. :evil: Ale to prawda że głównie leszcz i krąp. Płotkę złowiłem tam w tym roku jedną na jakieś dziesięć wypadów :shock:

w Wieliszewie?

mam tam mieszkanie na oku - między innymi tam ;)

Napisano
Koledze pokazywałem, musiałem zmienić datę, bo on nie potrafi wędkować, a cały czas mnie namawia, żebym go wziął ze sobą. Ja wole swięty spokój, dlatego mówie, że nie biorą:D Wszystkie rybki na kompie mam tak podpisane, że złapane w lipcu...

A świstak siedzi... :lol:

w Wieliszewie?

mam tam mieszkanie na oku - między innymi tam

Prawie w Wieliszewie Trini - między Wieliszewem, a Zegrzem.

Przez ostatnie dwa miesiące zaliczyliśmy tam z kuplem chyba ze sześć nocek. W czerwcu było bajkowo, w lipcu koszmar!!!

No i gratuluję i zazdroszczę poszukiwań mieszkanka/domu za Wawą. Ja jeszcze nie jestem niestety na tym etapie.

A tak z innej beczki to ruszam jutro na pięć dni nad Bałtyk do Rowów. To będzie mój debiut w wędkarstwie morskim w Polsce. Trzymajcie kciuki. Zdam relację jak wrócę.

Napisano

taaa zamiast na zlot to nad morze jedzie na wieloryba zapolować :twisted::evil::lol:

Z tym mieszkaniem to straszne problemy niestety... :(

nie te ceny co szukam, choć zdarzają się okazje ;)

Napisano

Wczoraj od świtu z śledzik1977 obłowiliśmy ładny kawałek rafowej Narwi. Trafił sie szczupaczek miarowy ale bez rewelacji, parę krótkich no i trochę okoni.

Ja połowiłem tylko okonie.

Oto jeden z nich :grin:

031bf443e65af8e3.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.