Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość greg37
Napisano

Lesio,

nie mówiłem Ci czasem, że jesteś moim najlepszym kolegą i że chciałeś mnie zabrać ze sobą na ryby? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Dzisiaj krótki wypad na Ner koło Poddębic woj.łódzkie miałem zamiar zapolować z żywcem na szczupaka, a tu rzeka zakręcona i nic prawie nie płynie :evil: . Nałapałem za to na tej płyciźnie kiełbi na białe robaki będą czekać na normalną wodę, bo to dobry żywiec. Co ciekawe kiedy zaczynały brać coraz dalej od mojego stanowiska wystarczyło sypnąć garść ziemi do wody i brały od razu w tak nęconym miejscu.

Napisano

Gwda kolego :) akurat jestem "prawie" w mieście, ale poza miastem ~80-120m szerokość na rozlewiskach, na łódcę jest bajecznie. Ostatnio zauważyłem, że im dalej lato tym rzeczka jest coraz czyściejsza.

BTW Szczupaka, kopytko perłowe Relax z główka 8g baaardzo leniwie prowadzone, dosłownie dna dotykające.

Napisano

Dziś o godzinie 10-tej zameldowałem się nad małym jeziorkiem w okolicy Wrocławia.

Łowisko typowo szczupakowe wg mojego rozeznania, więc zacząłem polowanie na zębatego, po obłowieniu południowego brzegu ok fodz. 11-tej przeniosłem się na północną stronę zbiornika, na pomost w trzcinach.

Kilka rzutów wahadłówką skończyło się wyciągnięciem sporej ilości moczarki, więc zmieniłem przynęte na lekką obrotówkę, którą rzucałem z wiatrem i ściągałem ok 1 metra pod powierzchnią.

Po kilku rzutach ok 30 metrów ode mnie nastąpiło potężne targnięcie i w powietrzu rozległ się zgrzyt – w końcu dowiedziałem się po co potrzebny jest dokładny i solidny hamulec.

Ryba odjeżdżała kilka razy, po jakimś czasie na powierzchni ujrzałem płetwę grzbietową wielkiego BOLENIA. Po ok. 10 minutach walki dowiedziałem się jak ważną rzeczą jest duży podbierak, ale po kilku próbach podebrania moim średniakiem ryba wylądowała na brzegu.

Boleń mierzył 73 cm i ważył 4.5 kg.

Zrobiłem kilka fotek komórką i ryba wróciła do wody, była tak wycieńczona, że przez kilka minut nie odpływała od pomostu. Objąłem ją za kark poruszałem w przód i tył, ryba natleniła skrzela i po chwili odpłynęła w dal.

To moja największa ryba w życiu i gdyby miał mi kto zrobić foto to miałbym srebrny medal WW!!!

oto fotki jakie zrobilem komórką

b244a16dc193b397m.jpg

7d1ca1bbe2c16910m.jpg

Napisano

coś pięknego patbaj nie musisz mieć zdjęcia z rybą niektórzy bez zdjęcia dostają medal więc jak chcesz wyślij o tak.........

Napisano

SERDECZNE DZIĘKI DLA OSÓB KTÓRE MI GRATULUJĄ!!!

wielkie dzieki, mam nadzieję że WP, WW, albo WŚ uznają moje zgłoszenie!!!

Napisano

Aż miło popatrzeć na taką rybkę Patryk gratulacje.

A ja przez dwa dni z nimi walczyłem aż mi ręka mało nie odpadła i w środę skusiłem jednego 64cm a wczoraj nawet nie mierzyłem ale około 50 mógł mieć, narybek w porównaniu z bolasem Patryka.

f1ab0db6662d51e7m.jpgdd2e2aa36495fb22m.jpg

to jest środowy

ce2266c6b14c94a3m.jpg

a ten wczorajszy :lol:

Napisano

romanie, ale Twoja regularność poławiania boleni mnie zadziwia.

To jest prawdziwe mistrzostwo, tak jak pstragi artecha, okonie i węgorze Lesia oraz okonie Tomka 1,

choć nie ukrywam, że bardzo mi miło słysząc pochwały z ust takich autorytetów

Napisano

Sfrustrowany po meczu pojechałem na 3 godzinki na nocne rybki i pocieszenie zaznałem dopiero w ramionach węgorza 83cm/1,1kg. Były jeszcze dwa szarpane brania - prawdopodobnie małych sandaczy. Wieczór i noc były zimne jak cholera.

IMG_0626.jpg

IMG_0630.jpg

IMG_0635.jpg

Patryk - duże gratulacje!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.