Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzisiaj znowu na tym samym miejscu nad jeziorem Rusałka i złowiłem na spławik ukleje 17cm a na grunt leszcza 30cm wszystko na białe robaki powoli zaczynaja sie efekty regularnego nęcenia.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Tak jak mówisz, podobny do bolenia, ale napisane jest ze miała 30cm, a 30cm boleń inaczej by wyglądał. Za chude to na bolenia jest...

Napisano
nad Wisłą i łapie na spinn

Od dlugiego czasu poziom wody jest strasznie niski. Ja łapie w dołkach dochodzących do ponad 2m i kilka sandaczy dziennie to norma. Do kompletu są okonie, ale szczupaka nie widac... :sad:

Napisano

Wczoraj łowiłem do godz. 1 na zupełnie innym jeziorze niż zawsze, z nastawieniem na sandacza, ale wieczór i noc były raczej zimne, więc podejść mogły tylko węgorze:

IMG_0708.jpg

Nr1 - 0,5kg

IMG_0715.jpg

IMG_0716.jpg

Nr2 - 1kg

Napisano

Ja dzisiaj rano ze spinen na wisłoce. woda brudna podwyższona ale okońki się pchały strasznie, szkoda tylko że sama malizna :(

Napisano
Lesio zbiera punkty na wedkarza 2008r.
I zasłużenie ,bo wykorzystuje dobry czas połowu na maxa . :mrgreen: Lesio mam pytanie do ciebie czy w obydwóch zbiornikach gdzie łowisz ukleja się wyciera ,lub tarła się czy dopiero będzie się tarła.
Napisano

Dzięki wszystkim.

Maniek, na wczorajszym jeziorze ukleja skończyła tarło w pierwszej połowie maja, a zestawy wywoziłem na odległość 150-200m, na poprzednim jeziorku tarło trwało gdzieś do połowy czerwca. Teraz pozostają już tylko stare, wypróbowane miejscówki.

Napisano
Maniek, na wczorajszym jeziorze ukleja skończyła tarło w pierwszej połowie maja,
A to ciekawe ,bo u mnie dopiero zaczyna się grupować na tarlo ,a woda w rzece ma 21* ale może być że przystępuje do drugiego wytarcia,co często się zdarza u uklejkach.
Napisano

wczoraj popołudniu razem z bratem złapałem 51 płotek :neutral: ... nie za dużych bo po 15 cm. Dzisiaj od rana prawie nic :evil: , ogólnie straszna lipa i bryndza , leszcze nie biorą, liny nie biorą, nic nie bierze tylko małe płotki i jeszcze tam kapryśnie

do soboty zawieszam działalność wędkarską :evil:

Napisano

Co ładniejsze rybki z kilku ostatnich wypadzików:

th_DSC00307.jpg

th_PIC_0522-1.jpg

th_PIC_0533-1.jpg

Prócz tego szczupaka było jeszcze 5, wszystkie powyżej 50cm, ale chudziny.

Napisano

njber, ryby bardzo ładne :razz: Zwróć tylko uwagę, żeby nie wkładać rybom paluchów w skrzela (oczywiście żywym) :wink: A wydaje mi się, że co najmniej dwie z nich są żywe na zdjęciu. To dla nich bardzo bolesne a po co im zadawać niepotrzebne męki :wink:

Napisano

njber dam sobie ręke uciąć że gdzieś widziałem już te foty nie zamieszczałeś ich gdzieś jeszcze......?? :shock:

Napisano

a ja się dowiedziałem, że beznadziejni ortopedzi z mojego miasta nie potrafią odróżnić złamanej kości od odszczypniętej i jednak mogę jeździć na ryby :D Gratuluję tym, którzy połowili

Napisano
że beznadziejni ortopedzi z mojego miasta nie potrafią odróżnić złamanej kości od odszczypniętej..
17 lat a jaki mądry.." odszczypiona kość" to jakieś nowe pojęcie medyczne?? :???::shock:njber, ładny garbus , ładny sandał.. gratki
Napisano

W poniedziałek leszczyk i trzy płotki, we wtorek było lepiej, kilka ładnych płoci i leszczy i mewa "zestrzelona" w locie (ładnie walczyła), później nocna zasiadka na węgorza i sandacza, ale bez wyniku (tylko jeden gość miał branie, zapomiał, że ma otwarty kabłąk, żyłka mu się poplątała i holował ręką, dopiero mu się węgorz pod brzegiem odpiął). Wszystkie rybki i ptaki wypuszczone.

Napisano

Wreszcie wymiarowy Boleni 50 cm :lol: 1 w tym roku wymiarowy chociaż już 11 w tym sezonie :) 2 brania jeden wyciągnięty.2 trafił w obrotówkę lecz niestety sie nie zaciął :neutral: Wyprawa na Wisełkę udana :twisted: Mam zdjęcie ale niestety na komie i niestety popsuty kabel wiec nie wrzucę :cry:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.