Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
przez te trzy dni złapaliśmy łącznie 34 szczupłe i kilkanaście okoni

szkoda tylko że nie zrobiliście żadnego zdjęcia skoro tak brały :smile: ... dlaczego ???

Napisano

Mały wypad nad wodę z rodzinką pozwolił na dwugodzinne biczowanie wody za okoniem i szczupakim, niestety rybki nie chciały współpracować. Jeden okonoik 8cm :grin: i już.

Gość wobler129
Napisano

Dziś nic nie złowiłem - zanęciłem starą miejscówkę i poszedłem testować nową miejscówkę :mrgreen:

Napisano
szkoda tylko że nie zrobiliście żadnego zdjęcia skoro tak brały :smile: ... dlaczego ???

zrobiliśmy tylko zdjęcia tej czterokilówce. Jutro poprosze kolege Wojtka aby mi je przesłał i wkleje.

Napisano
Dziś nic nie złowiłem - zanęciłem starą miejscówkę i poszedłem testować nową miejscówkę :mrgreen:

Wobler129 a co cię tak długi czas na haczyku nie było?? Zaginąłes na rybach czy jak?? :lol:

Napisano

Dwa dni nęcenia i pierwsza w sezonie zasiadka na białą rybę zaliczona:

IMG_0734.jpg

Wzdręga 25cm

IMG_0746.jpg

Lin 40cm/1kg

Napisano

Lesio, widze ze znowu zmieniłeś repertuar :mrgreen:

Były garbusy, węgorze, a teraz pora na liny widzę :lol: Gratuluje! Tytuł wędkarza haczyka jest Twój :lol:

Gość wobler129
Napisano

Supersobi od paru dni zaglądam już regularnie :mrgreen:

Dziś nocka :cool:

Napisano

Dziś nocka :cool:

Ja już mam chyba z 10 nocek za sobą w tym wczoraj i przedwczoraj na różnych zbiornikach i wielkie ECHOoo :evil:

Napisano

Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, który opowiedział mi sposób łowienia sumów pewnego starszego jegomościa. Ludzie zakładają na hak różne przynęty ale o tej nigdy nie słyszałem :mrgreen: Ten owy starszy pan zakłada na hak a raczej jakoś montuje zdechłego kurczaka z fermy kur. Kurczak jest w piórach i najczęściej już śmierdzi. Ciężar takiego kurczaka dochodzi nawet do pół kilo i co najlepsze w tym wszystkim ma na to brania suma. Przechwalał się że złowił kilka ładnych sztuk po ok 5kg. :twisted:

Napisano
Przechwalał się że złowił kilka ładnych sztuk po ok 5kg
To raczej nazwał bym "dzidziusiem"chyba że się pomyliłeś i nie dopisałeś zera :wink::lol: ,tam gdzie sumy są przyzwyczajone do "drobiu" nie uświadczysz żadnej kaczki na wodzie i jedną z lepszych przynęt są właśnie młode kaczki ,oczywiście nie żywe .
Napisano

Dzisiaj złapałem pierwsze karpie- zarazem moje pierwsze "grube ryby". Oba wzięły na pęczek białych z DSa.

40 cm

karp01aot0.th.jpg

37 cm

karp02kd5.th.jpg

A taki los je spotkał po zdjęciach :D :

karp02aok6.th.jpg

Ale jestem uhahany :lol::lol::lol:

Napisano

Dzisiaj poszedłem nad rzekę z nastawieniem na okonia więc założyłem 3cm.twisterka i po kilku rzutach siedzi ładny szczupak ale wiedziałem że mam nikłe szanse na wyholowanie go na tego paprocha i tak się stało-pod samymi nogami się wypiął a miał 55-60cm.Jak to Polak-mądry po szkodzie założyłem obrotówkę i kawałek dalej skusiły się na nią 2 jazie-jeden ok.25cm.i drugi ok 35cm.Oprócz tego kilka okonków także coś sie działo :grin:

f7f75f4e834b4f58m.jpg2e2108e28a150cbam.jpg

Napisano
Lesio, widze ze znowu zmieniłeś repertuar :mrgreen:

Były garbusy, węgorze, a teraz pora na liny widzę :lol:

U mnie też się ciągle coś zmienia. Było tak se, było ciulowo, a ostatnio jest ....... :lol:

Napisano
Było tak se, było ciulowo, a ostatnio jest ....... :lol:

Ino pozazdrościć :cool:

Ja czekam na kilka dni deszczu, żeby zapora popuściła trochę "kurka" bo na wiśle ryba się skończyła, i potrzebna by była ingerencja siły wyższej (deszczu), aby coś się poprawiło, bo na wiśle w miejscach gdzie zawsze łowiłem jest teraz 50-80 cm wody :???:

Tak więc na razie pozostaje taniec deszczu, może pomoże :lol: . Ktos się przyłączy? Może Tomek albo bboobb :lol:

Gratuluję tym którzy połowili!

A ile to maleństwo :twisted: waży :?:
Myślę, że nawet więcej niż 5kg :mrgreen:
Napisano
Gratuluje! Tytuł wędkarza haczyka jest Twój

No nie wiem, a Tomek1? :twisted:

Tylko kurczę mało fotek wstawia, a takie karasie łowił w maju, że uch :mrgreen:

A jego wiosenne okonie? A zeszłoroczne osiągnięcia? :twisted:

Nie umniejszam niczego broń Boziu Lesiowi, ale do tego tytułu widzę też innych pretendentów :mrgreen:

Napisano

Nie umniejszam niczego broń Boziu Lesiowi, ale do tego tytułu widzę też innych pretendentów

zgadzam się, nie można przecież zbyt pochopnie oceniać ;) Na pewno są haczykowcy, którzy się nie chwalą osiągnięciami, a podejrzewam że mają takie że hoho :P

Napisano
A ile to maleństwo :twisted: waży :?:
Myślę, że nawet więcej niż 5kg :mrgreen:
A ja myślę że 4,5 :wink:

Gratulacje dla wszystkich!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.