Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiejsza wyprawa na Dziećmiarki zakończona niepowodzeniem :mad: 0 brań karpia próbowałem wszystkiego co mogłem zalożyć na hak i 3 japońce takie po 300gram i 1 leszcz 25cm :sad:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dzisiaj pojechałem na rybki. Łowiłem na matchówke i bata .Na bacika łapałem małe płotki , trafił się też mały leszczyk i za chwileczkę na dwa białe robaki na mały haczyk zaciąłem coś ładnego. W myślach mówię sobie o jak będzie piękna rybka ale po 1 sekundzie niezły odjazd .Bat wygiął się w pół i arrivederci!!!! poszedł zestaw ale i tak jestem zadowolony choć dalej uważam że to nie była uczciwa walka .Miałem przepon 0,10 :lol: a mogło wsiąść na matchówke ale cóż....... Miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle :lol:

Napisano

Od 20 do 1 jedno branie z krąpia (nie zacięte). Branie na rzece, niby ładne, tylko bez owocne. Myślę, że może to był jakiś maluch, lub też za małą kotwicę (dubel) zastosowałem. Ta kotwiczka sprawdzała mi się przy oklejach, więc może na lekko większego i szerszego krąpia była za mała. Byłem z kolegą i w wodzie były: rosówy, wątroba od świni wietnamskiej i kury, karaś i martwy i zasmradzany atraktorem krąp.

Napisano
Nocka spędzona na zasiadce sumowej ale ani jednego brania

U mnie podobnie- choć kolega obok złowił małego suma i sandacza, z którym było sporo śmiechu bo zeżarł mu rybki na obu wędkach leżących blisko siebie :shock::lol::lol::lol:

Napisano

Dzisiaj w porównaniu z poprzednimi wypadami nędza. Dwa szczupłe sie spięły, jeden ladny okon się złapał. nie miałem miarki ale myśle że ok 30cm.

dc5df131943caaddm.jpg

Kuzyn z którym wędkowałem wyciągnął jednego szczupłego 64cm:

7f57f5da90a3bfccm.jpg

pzdr

Napisano

Dzisiejszy wypadzik przyniósł 5 rybek, niestety prawie wszystkie bolenie to maluszki w okolicach 50 cm.

Ten ma 53:

855d03ff8ef50b32m.jpg

Rzutem na taśmę na woblerka dałsię skusić taki jegomość - 64 cm:

36700ba6d43d190cm.jpg

Napisano

odra wschodnia-radziszewo od 4.00 do 10.30 i na tym możnaby zakończyć post :) drobne brania, kilka małych krąpi jedna płotka 25 cm tyle co popatrzyłem na leszcze jak się pławią...

Napisano

artech gratuluje złowionych rap małe czy duże to nie ma znaczenie dobrze że chociaż nie wróciłeś o kiju, jak ja spotykam starszych panów nad wisłą pytają się mnie co złowiłem odpowiadam że ze 3 ale małe bolenie to mało oczy im nie wyskoczą z powiek i mówią ze wędkują ze 40 lat a nigdy nie złapali bolenia :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Rzeka Obra,spinning,3 okonie z jednego miejsca-2x25cm. i jeden 30cm.Pózniej już słabo czyli kilka drobnych okonków i jedno "cmoknięcie" przynęty przez jazia

ff2a1f8852c79252m.jpgf6546e6d5e580cb1m.jpg

Gość Holik
Napisano

A ja znowu dziś cały dzień nad Wisłą . I kurcze znowu bida z nyndzą i bryndzą :lol: Ehhh... mam nadzieje że nad morzem nałowie sie węgorków leszczy i innych rybek :wink:

Gratki artech, piękne bolki łapiesz ;)

Napisano

dzisiaj na rybkach nie było wielkiej rewelacji ale nie było tak źle .Efekty :

- jeden karpik spiął się widziałem go na oko z 30 cm

- coś wzięło na bata , bat i haczyk wygiął się, rybki nawet nie widziałem :evil:

- płotek dosyć sporo lecz bardzo dużo małych ale trafiło się parę większych :grin: :

685e97c5ea00e6f1m.jpg

ta 33cm

a714cf68ea726d2am.jpg

te mniejsze

-a tu leszcz choć ten nie mój ja złapłem kilkanaście ale wiekszych od dłoni:

5f1af8262da01af4m.jpg

Napisano

A ja byłem 3 dni na Wiśle i o to kilka fotek niemam więcej bo mialem słabą baterie i fotki z pierwszych kilku godzin łowienia na spining.

Mój rejon

5eb2cd3e09388633.jpg

I rybki

7d35d3f7ac705670.jpg

d89e69a711657ae4.jpg

Napisano

Doolin, za takie zdjecia mozesz dostac ostrzezenie wiec poki 30min nie minelo usun je ;p Tak niewymiarowych ryb to ja dawno na forum nie widzialem ;)

Napisano

DooLiN, optowalem za mozliwoscia wklejania fotek "niewymiarkow" ale patrzac na te zdjecia zaczynam sie zastanawiac..... :evil: .

Pozdro-Radek.

Napisano
Moje gratulacje artechładne rybki
Dzięki, Roman to na Twoje wobki :wink: W tym sezonie wybitnie "smakują" moim boleniom :wink:
artech gratuluje złowionych rap
Gratki artech, piękne bolki łapiesz

Dzięki panowie :smile:

Napisano

Postanowiłem dzisiaj łowic bolenie tylko Thrillem, dla testu. Efekt 2 godzinnego biczowania wody: 2 małe bolkii 51 i 55. I jakaś około 80-ka rozgięła mi agrafkę, ale uderzenie było piękne..!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.