DooLiN Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Ale te rybki zostały wypuszczone ja tylko zrobiłem fotke i do wody.
wojtek chudak Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 dzisiaj pierwszy raz w tym roku wynik na zero. Jednak wypad udany bo nie brakowało emocji. Kuzyn złapał suma 94cm, 5,5kg. Hol trwał ok 15min a ryba kilka razy przepływała pod lodzią. muszę wspomnieć, że większego szczęściarza nie widziałem.Kuzyn wędkuje od 3 lat ale tylko od czasy do czasu. To był jego trzeci dzień jeżeli chodzi o spining. Pierwszy raz to było dwa lata temu pamiętam, że 1 listopad. Tłumacze mu co ma robić, zakładam białe kopyto i dosłownie za drugim rzutem (można powiedzieć że drugi rzut w źyciu ) branie i po dlugiej walce na brzegu ląduje tolpyga 10kg . Drugi jego dzięn wędkowania spiningiem był wczoraj- złapał szczupaka 64cm- relacja kilka postów wyżej. Trzeci dzień dzisiaj no i taki sum. Wspomnę jeszcze, że zawsze na ryby jeździ z rękawicą bo w jakiejś gazecie czytał że tak się sumy wyciąga . Zawsze się z tego śmiałem - do dzisiaj.
kudłaty Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Ale te rybki zostały wypuszczone ...patrząc na szczupłego ,to on raczej nie był w stanie już więcej machnąć ogonem
maniek Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Wspomnę jeszcze, że zawsze na ryby jeździ z rękawicą bo w jakiejś gazecie czytał że tak się sumy wyciągaRacja racja,muszę wspomnieć, że większego szczęściarza nie widziałem.Kuzyn wędkuje od 3 lat ale tylko od czasy do czasu. To był jego trzeci dzień jeżeli chodzi o spining. Pierwszy raz to było dwa lata temu pamiętam, że 1 listopad. Tłumacze mu co ma robić, zakładam białe kopyto i dosłownie za drugim rzutem (można powiedzieć że drugi rzut w źyciu ) branie i po dlugiej walce na brzegu ląduje tolpyga 10kg . Drugi jego dzięn wędkowania spiningiem był wczoraj- złapał szczupaka 64cm- relacja kilka postów wyżej. Trzeci dzień dzisiaj no i taki sum. Ponoć nazywa się to prawo "frajera" bez złego skojarzenia :wink:Ale gratki za ryby.
Gość wobler129 Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Supersobi super fotka z tym zwierzakiem Ja dziś byłem od 4 nad jeziorkiem... Jedna wędka była przygotowana na liny ( kuku ), a druga na karpia ( wlos i kulka ). I akurat tak się musiało zdarzyć, że karp?! uderzył na kuku... Nie wiele zdziałałem na żyłce głównej 0,18 i przyponie 0,16... Ustawiłem lżej hamulec i jechał jak chciał, a gdy popatrzyłem na szpulę to mi się zrobiło gorąco No i pokręciłem jeszcze hamulec i... Szkoda rybki
trini Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Ponoć nazywa się to prawo "frajera" bez złego skojarzenia To moze i mnie chłopaki dadzą spina potrzymac na zlocie Bo jako, że ja takiego machania nie uznaję, to może i jako spinningowemu frajerowi, się też coś trafi a ten szczupak DooLiNa, co jest na tym zdjęciu powyżej, nie ygląda na to, żeby sie nadawał na to, żeby samodzielnie odpłynąć, cały upindolony w panierce z liści, i jakiś taki martwy się wydaje
kaffre Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Dzisiaj od 11 z bratem poszlismy na Warte:) Brat zlapal jednego pstraga i okonia, a ja... Kanie(grzyby) dokladnie 5 w tym 3 w jednym miejscu:)
Michcio Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Wojtku mina Twojego kuzyna wskazuje że chyba go znudził ten sumik hehe.
Gość Holik Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Kurcze właśnie sie dowiedziałem że w sklepie mi nie naprawią szczytówki mojego spina i sam będe musiał pomajstrować żeby choć troche połowic na niego nad morzem.
arek_glogow Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Wróciłem woda u mnie skoczyła , ale w końcu klenik był taki 35-40 cm A poza tylko dwa brania z czego jedno to był okoń...
bartek640 Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 dzisiejszy wypad na rybki zakończył się sukcesem. Efekty : - lin 53cm 1,6 kg mój największy lin jakiego złapałem -bączek 28cm -dużo płotek ale mniejszych od wczorajszych 0gólnie happy
Benten Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Witam łowców. Ale mam akcje. Od 16.00 chodze, bo wyciągnąłem klenia 74 cm i 3,45 kg i nie wiem co mam zrobić. Jest to druga ryba w tym roku jaką zabrałem do domu więc zgodnie z regulaminem nie wklejam zdjęć z domu tylko z łowiska. Zabrałem ją tylko dlatego, że nie miałem wagi. Będzie złoto na WW. Rano będzie foto.
arek_glogow Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Benten, w WŚ masz rekord polski !!!GRATULACJE
stu6-60 Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 bartek640, gr a jesli dodasz ze zlowiles go "Na Krzywiu" to podwojnie . Pozdro-Radek.
Beastmaster Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 a u mnie bolonek taki sobie 67 cm ale wzielm do domku bo żonce sie zachcialo kotletów mam w tym miesiącu już śtyry, ten byl najmniejszy reszta poszla do Wisły.
Gość srex3 Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Witam łowców. Ale mam akcje. Od 16.00 chodze, bo wyciągnąłem klenia 74 cm i 3,45 kg i nie wiem co mam zrobić. Jest to druga ryba w tym roku jaką zabrałem do domu więc zgodnie z regulaminem nie wklejam zdjęć z domu tylko z łowiska. Zabrałem ją tylko dlatego, że nie miałem wagi. Będzie złoto na WW. Rano będzie foto. Zapewnie był to boleń. Sam ostatnio złowiłem podobnego który był bardzo podobny do klenia , ale coś mi w nim nie pasowało. Napisz jakie łowisko bo w odrze ostatnio dużo takich mieszańców. OCZYWIŚCIE NIE MOWIE ZE TO NIE MOZE BYC KLEN.
Gość srex3 Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 u mnie sie nawet sumiki potopiły nie mówiąc o sumach... Ale za to bardzo ładnie leszcz bierze i okolo 3 kgleszczy wyszło i szczupaczek jeden. Za to brak sandacza kompletny w tym sezonie ...
artech Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 ale wzielm do domku bo żonce sie zachcialo kotletów Niby wszystko zgodne z regulaminem, ale na kotlety to trzeba było sobie mielone kupić
DAWID Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 najlepiej było by jakby wstawił fote raz można chyba regulamin naciągnąć każdy pewnie chce się przekonać czy to nowy rekord polski!!!! myśle że admini potraktują to ulgowo! PS: szczerze to też mi się wydaje że to może być boleń ,BeastMaster i jak smakują ci te kotlety z rapy
bartek640 Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 bartek640, gr a jesli dodasz ze zlowiles go "Na Krzywiu" to podwojnie .Pozdro-Radek. tak złowiłem go na krzywiu naprawdę trudno uwierzyć ,wiem
Benten Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 A więc to było tak. Miałem czas od 13.30 do 16.00, bo musiałem z maluchem pózniej siedzieć w domu. Więc szybki wypad na glinki Hoffera na Żbików. Ogólnie bryndza, nic nie brało. Miałem już się zwijać do domu i coś zaczęło pluskać z boku i myślałem, że to kaczki, ale obserwuje wodę i nic nie wypływa. Poszedłem w to miejsce i rzucam, strasznie dużo zaczepów więc rzuciłem blachę i prowadzę ją przy powierzchni i nagle bach. Woda się zagotowała, a ja czuję, że to coś sporego. Nie spanikowałem i książkowo prowadzę rybkę, ale chorobcia nie mam podbieraka przy sobie więc trzeba ręką podebrać, patrzę na bok, a tu już kibice lecą oglądać rybkę. Kleń 74cm i 3,45 waga. Jestem HAPPY. PS Fajne wodery mam??? To jeszcze z ogólniaka. Dla orietacji rozmiar 45. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=88dd5550c257ca3b http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8fec66e36a80bdbc Fotki z łowiska, mam też inne, ale niestety z domu więc nie wklejam zgodnie z regulaminem.
gojk Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 nie jestem znawcą ale to jest chyba boleń lub ten mieszaniec
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.