Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dzisiaj pierwszy raz w tym roku wynik na zero. Jednak wypad udany bo nie brakowało emocji. Kuzyn złapał suma 94cm, 5,5kg. Hol trwał ok 15min a ryba kilka razy przepływała pod lodzią.

09a1e4d200d473b8m.jpg

muszę wspomnieć, że większego szczęściarza nie widziałem.Kuzyn wędkuje od 3 lat ale tylko od czasy do czasu. To był jego trzeci dzień jeżeli chodzi o spining. Pierwszy raz to było dwa lata temu pamiętam, że 1 listopad. Tłumacze mu co ma robić, zakładam białe kopyto i dosłownie za drugim rzutem (można powiedzieć że drugi rzut w źyciu ) branie i po dlugiej walce na brzegu ląduje tolpyga 10kg :shock: . Drugi jego dzięn wędkowania spiningiem był wczoraj- złapał szczupaka 64cm- relacja kilka postów wyżej. Trzeci dzień dzisiaj no i taki sum.

Wspomnę jeszcze, że zawsze na ryby jeździ z rękawicą bo w jakiejś gazecie czytał że tak się sumy wyciąga :mrgreen: . Zawsze się z tego śmiałem - do dzisiaj.

Napisano
Ale te rybki zostały wypuszczone

...patrząc na szczupłego ,to on raczej nie był w stanie już więcej machnąć ogonem :sad:

Napisano
Wspomnę jeszcze, że zawsze na ryby jeździ z rękawicą bo w jakiejś gazecie czytał że tak się sumy wyciąga
Racja racja,
muszę wspomnieć, że większego szczęściarza nie widziałem.Kuzyn wędkuje od 3 lat ale tylko od czasy do czasu. To był jego trzeci dzień jeżeli chodzi o spining. Pierwszy raz to było dwa lata temu pamiętam, że 1 listopad. Tłumacze mu co ma robić, zakładam białe kopyto i dosłownie za drugim rzutem (można powiedzieć że drugi rzut w źyciu ) branie i po dlugiej walce na brzegu ląduje tolpyga 10kg :shock: . Drugi jego dzięn wędkowania spiningiem był wczoraj- złapał szczupaka 64cm- relacja kilka postów wyżej. Trzeci dzień dzisiaj no i taki sum.

Ponoć nazywa się to prawo "frajera" bez złego skojarzenia :wink:Ale gratki za ryby.
Gość wobler129
Napisano

Supersobi super fotka z tym zwierzakiem :grin:

Ja dziś byłem od 4 nad jeziorkiem...

Jedna wędka była przygotowana na liny ( kuku ), a druga na karpia ( wlos i kulka ).

I akurat tak się musiało zdarzyć, że karp?! uderzył na kuku... Nie wiele zdziałałem na żyłce głównej 0,18 i przyponie 0,16... :???: Ustawiłem lżej hamulec i jechał jak chciał, a gdy popatrzyłem na szpulę to mi się zrobiło gorąco :mrgreen: No i pokręciłem jeszcze hamulec i... :oops:

Szkoda rybki :cry:

Napisano
Ponoć nazywa się to prawo "frajera" bez złego skojarzenia

To moze i mnie chłopaki dadzą spina potrzymac na zlocie :mrgreen: Bo jako, że ja takiego machania nie uznaję, to może i jako spinningowemu frajerowi, się też coś trafi :D

a ten szczupak DooLiNa, co jest na tym zdjęciu powyżej, nie ygląda na to, żeby sie nadawał na to, żeby samodzielnie odpłynąć, cały upindolony w panierce z liści, i jakiś taki martwy się wydaje :evil:

Napisano

Dzisiaj od 11 z bratem poszlismy na Warte:)

Brat zlapal jednego pstraga i okonia, a ja...

Kanie(grzyby) dokladnie 5

thumb_e9558346.jpg

w tym 3 w jednym miejscu:)

thumb_e1a70c49.jpg

Gość Holik
Napisano

Kurcze właśnie sie dowiedziałem że w sklepie mi nie naprawią szczytówki mojego spina i sam będe musiał pomajstrować żeby choć troche połowic na niego nad morzem. :???:

Napisano

dzisiejszy wypad na rybki zakończył się sukcesem. Efekty :

- lin 53cm 1,6 kg mój największy lin jakiego złapałem

8e324297962ff84am.jpg

-bączek 28cm

2df8f4197b9ca8d9m.jpg

-dużo płotek ale mniejszych od wczorajszych

0gólnie happy

Gość Holik
Napisano
- lin 53cm
Gratyyy!! Kurcze ale prosiak !! :shock:
Napisano

Witam łowców. Ale mam akcje. Od 16.00 chodze, bo wyciągnąłem klenia 74 cm i 3,45 kg i nie wiem co mam zrobić. Jest to druga ryba w tym roku jaką zabrałem do domu więc zgodnie z regulaminem nie wklejam zdjęć z domu tylko z łowiska. Zabrałem ją tylko dlatego, że nie miałem wagi. Będzie złoto na WW. Rano będzie foto.

Napisano

a u mnie bolonek taki sobie 67 cm ale wzielm do domku bo żonce sie zachcialo kotletów :)

mam w tym miesiącu już śtyry, ten byl najmniejszy reszta poszla do Wisły.

Gość srex3
Napisano
Witam łowców. Ale mam akcje. Od 16.00 chodze, bo wyciągnąłem klenia 74 cm i 3,45 kg i nie wiem co mam zrobić. Jest to druga ryba w tym roku jaką zabrałem do domu więc zgodnie z regulaminem nie wklejam zdjęć z domu tylko z łowiska. Zabrałem ją tylko dlatego, że nie miałem wagi. Będzie złoto na WW. Rano będzie foto.

Zapewnie był to boleń. Sam ostatnio złowiłem podobnego który był bardzo podobny do klenia , ale coś mi w nim nie pasowało. Napisz jakie łowisko bo w odrze ostatnio dużo takich mieszańców. OCZYWIŚCIE NIE MOWIE ZE TO NIE MOZE BYC KLEN.

Gość srex3
Napisano

u mnie sie nawet sumiki potopiły nie mówiąc o sumach... Ale za to bardzo ładnie leszcz bierze i okolo 3 kgleszczy wyszło i szczupaczek jeden. Za to brak sandacza kompletny w tym sezonie ...

Napisano
ale wzielm do domku bo żonce sie zachcialo kotletów

:???::???: Niby wszystko zgodne z regulaminem, ale na kotlety to trzeba było sobie mielone kupić :evil:

Napisano

najlepiej było by jakby wstawił fote raz można chyba regulamin naciągnąć każdy pewnie chce się przekonać czy to nowy rekord polski!!!! myśle że admini potraktują to ulgowo!

PS: szczerze to też mi się wydaje że to może być boleń :wink: ,BeastMaster i jak smakują ci te kotlety z rapy :evil::evil::evil:

Napisano
bartek640, gr a jesli dodasz ze zlowiles go "Na Krzywiu" to podwojnie :!::shock: .

Pozdro-Radek.

tak złowiłem go na krzywiu :lol: naprawdę trudno uwierzyć ,wiem :lol:

Napisano

A więc to było tak.

Miałem czas od 13.30 do 16.00, bo musiałem z maluchem pózniej siedzieć w domu.

Więc szybki wypad na glinki Hoffera na Żbików.

Ogólnie bryndza, nic nie brało.

Miałem już się zwijać do domu i coś zaczęło pluskać z boku i myślałem, że to kaczki, ale obserwuje wodę i nic nie wypływa.

Poszedłem w to miejsce i rzucam, strasznie dużo zaczepów więc rzuciłem blachę i prowadzę ją przy powierzchni i nagle bach.

Woda się zagotowała, a ja czuję, że to coś sporego.

Nie spanikowałem i książkowo prowadzę rybkę, ale chorobcia nie mam podbieraka przy sobie więc trzeba ręką podebrać, patrzę na bok, a tu już kibice lecą oglądać rybkę.

Kleń 74cm i 3,45 waga.

Jestem HAPPY.

PS

Fajne wodery mam??? To jeszcze z ogólniaka. Dla orietacji rozmiar 45.

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=88dd5550c257ca3b

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8fec66e36a80bdbc

Fotki z łowiska, mam też inne, ale niestety z domu więc nie wklejam zgodnie z regulaminem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.