Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano

Wczoraj 6 okonków około 20cm, łowiłem krótko, bo 30 min.

Oczywiście na CASTA

:cry:

Napisano
Coś jakoś słabo ostatnio z tymi wpisami. Nikt nie jeżdzi na ryby czy co

Ja jeżdżę :smile:

Z gatunku bolenia parę rybek dzisiaj upolowałem. Oto ten, wart fotki i pochwalenia się :wink: .

dd38e1a67ee06575.jpg

Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów.

Napisano

W nocy bylem na stawie. 2 wedki na suma i 2 na karpia.

W sumie suma nie zlowilem choc mialem piekny odjazd na plotke, lecz wzial chyba sandał i nie zacięliśmy go :/

Kolega wyciągnął karpia ponad 4kg, a pozniej ja 5,3kg(63cm).

Na drugiej karpiowce nie bylo brań, chyba nie spasowały im kulki Bananowe Addera :/

db7a19afea7e80c6m.jpg

Napisano
Oto ten, wart fotki i pochwalenia się .

Wooow super bolen jest faktycznie czym sie chwalic Pozdrawiam i zycze jeszcze wiekszych okazow ;)

Gość wobler129
Napisano

Dziś piękny garbus - 30+ jednak nie miałem aparatu :sad: Do tego paręnaście 20-staczków.

Napisano

Ja też dziś wreszcie coś pochwyciłem na spina a mianowicie 3 okonki ~20 cm

Zdjęć nie będę dawał bo każdy wie jak wyglądają 20 cm okonie..

Pozdro Krzyś

Napisano

Właśnie wróciłem z nad Odry. Muszę powiedzieć że dawno tak się nie cieszyłem z ledwo miarowej ryby jak dziś. Wreszcie udało mi się z premedytacją złowić sandacza na spina (wcześniej tylko jako przyłów) w miejscu w którym "powinien" przebywać za dnia. Nie był ogromny bo miał trochę ponad 50 cm. Za to po nim miałem drugie branie z opadu i po zacięciu ryba na mocno dokręconym hamulcu i plecionce odeszła ok 20 metrów w nurt i się wypięła. Oprócz więc emocji dostałem cenną lekcję przed jesienią :twisted:

Napisano

Gratuluję tym co połowili!

Sam bym chetnie pojechał na trening, bo w niedzielę zawody, ale niestety... szkoła :(

Do tego jeszcze dojdzie wiązanie haczyków (kocham.. :twisted: )

Ale za to w sobotę sobie to odbiję solidnie ;) A w niedzielę to już w ogóle pogadane :lol:

Napisano

Witam,

wczoraj wieczorem na Wiśle złowiłem Sandacza 75 cm / 3,5 kg. Mój rekord :-).

Połakomił się na Ukleję.

pozdrawiam i gratuluję rybek.

Dodam niestety że miałem aż 3 brania w ciągu 45 minut, jednak dopiero trzecie zacięcie było skuteczne (brak doświadczenia łowienia na rzece daje się we znaki)

98dc5bc8c8b9ba8c.jpg

Napisano

I znowu piękne ryby - chłopaki tak trzymać!! :wink:

Gość wobler129
Napisano

Czekam na szwagra i ruszam za okoniem :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.