Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

VooDoo, brawo - ładne mętnookie :wink: Ja dziś miałem zawody ale znów kiepsko, ale to chyba przez to że żałosne miejsce miałem :neutral:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj zawody o puchar starosty Bielskiego :twisted:

Na dzień dobry niemiłe zaskoczenie ... zapomniałem rolek :mad: (tak to jest jak się nie chce pakować samochodu dzień wcześniej :oops: ). O godiznie 7 losowanie, i co? Maxiu poszedł jako pierwszy :) Nie mogłem się zdecydować na numerek, ale w końcu wytargałem, patrze: 1 - stanowisko zamykające, czyli minimum 10 minut deptania z całym majdanem na plecach... Ale wszyscy byli zgodni - to miejsce jest naprawdę dobre! Tak więc zacząłem gruntować i tutaj nastepna niespodzianka :mrgreen: na 10m dziura ponad 2m, i czym bliżej stanowiska nr2 tym płycej. Moim planem było zablokowanie stanowiska nr 2, aby ryba nie przeszła niżej. Więc na dzień dobry skleiłem 12 kul gliny z jokiem do tego 8 kul zanęty. Pierwsza wstawka, zacięcie leszczyk, mysle ładnie się zaczyna. Leszczyki brały przez pół godziny, później się gdzieś straciły... mój błąd bo nie donęciłem, a leszczyki szybko się uporały z zanętą. Sprowadzić z powrotem mi się nie udało, niestety. Do końca zawodów męczyłem okonki, oraz sumiki, które mi umilały czas :lol: . W pewnym momencie branie, zacięcie, guma wyjeżdża - o jest bonus, usmiech na twarzy.... trach, po rybie... no trudno zdarza się. Kulka zanęty, dla "niepoznaki" :lol: , wstawka, branie i taka sama historia jak wcześniej, przy lepieniu kulki sygnał końcowy. Więc niestety bonusika nie złowiłem :lol: . Ale plan udało mi się osiągnąc, ponieważ na stanowisku drugim wynik był 700g :wink: .

Mój wynik 2180 wystarczył mi na drugie miejsce, a do pierwszego brakło mi 120g :mrgreen: , tak więc dzisiejsze rybki udane :lol:

Napisano

hexman, widzę, że się z Ciebie robi wyczynowiec pełną gębą :shock::mrgreen::wink:

Mój wynik 2180 wystarczył mi na drugie miejsce, a do pierwszego brakło mi 120g :mrgreen: , tak więc dzisiejsze rybki udane

Gratulacje :wink: - a jak wypadł mój mały imiennik :?:

3 dni 3 sandacze :)

najwiekszy 65 cm.

No pięknie. :razz: Żywa czy martwa rybka?

Napisano

właśnie wróciłem z wyprawy spinningowej znad wisły :mrgreen: wyniki całkiem całkiem :razz: na pierwszy strzał poszła 80 siątka szczupły na blaszke 1 dam bez przyponu i na latja shimano! sory za jakość zdjęcia chodzi mi o roslinnosc na szczupasku ale nie chciałem go długo męczyć więc pstryknieta fota i wrócił do wody :mrgreen:

walka:

086762be6b2eedb5m.jpg

esox:

c7e0854d3b8ec411m.jpg

tu wraca do wody:

b63f45694b651970m.jpg

były jeszcze dwa bolenie taty wstawie w innym temacie ogólnie spox!

Napisano
a jak wypadł mój mały imiennik :?:

Wykiwał mnie o 120g :lol::lol:

I cieszę się, że wygrał, bo naprawdę się starał i zasłużył na to zwycięstwo! :cool:

Dawid gratuluje szczupaczka :mrgreen: .

Napisano
Wykiwał mnie o 120g

:lol: Tak myślałem :lol:

I cieszę się, że wygrał, bo naprawdę się starał i zasłużył na to zwycięstwo!

Jest zuch z niego :mrgreen: Od małego nad wodą :wink: Na marginesie- z jego ojcem siedziałem wczoraj do 1.30 nad wodą :twisted::mrgreen: Więc wstawanie na zawody musiało być ciężkie :lol:

Napisano

wojciech gratuluje coś w podobie do mojego :mrgreen::mrgreen::mrgreen: zgraliśmy sie tyle ze mój rzeczny troche inaczej ubrawiony!

Napisano

A ja dzisiaj zawody i i wynik około 700 pierwsze miejsce w juniorach rybki brały bardzo słabo.GRATULUJE WSZYSTKIM POŁOWÓW :grin:

Napisano

Dzisiaj gorszy dzień z powodu ocieplenia i tylko 6 kaczkodziobów - 3 szt. wymiarowe, w tym jeden bardziej przyzwoity (na zdjęciu) + 3 okonie.

IMG_0984.jpg

Napisano

Kurcze Lesio gdzie Ty takie piękne ryby łapiesz :?::mrgreen: Wielkie gratulacje :mrgreen: Mam nadzieje, ze ja też kiedys tutaj wstawie przynajmniej takiego na 46cm :mrgreen: Bo jak narazie idzie jak po grudzie....buhahahhahahahaha ale ze mnie spiningista :oops::oops::oops::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

dzisiaj po poludni jedna wedka z gruntu druga na splawik .na zestaw z koszyczkiem nic a na splawik melduja sie 2 karpie 36cm i 47 cm.

Napisano

Witam, jestem nowy, ale myślę, że to nie będzie jakimś wielkim problemem ;)

Co do dzisiejszych, a w zasadzie wczorajszych już połowów to dziś słabiutko, kilka okoni i jeden szczupaczek mały, wszystko wróciło do wody :)

Napisano

Szybkie podsumowanie

SOBOTA : pogoda pod psem :mrgreen: najgorszy był wiatr :???:

Z Dziećkowic pogoda mnie zgoniła ok 6:30 rano ,fala jak na morzu jeden mały szczupaczek i to tyle.

Szkoda wracać do domu tak wcześnie więc jeszcze po drodze odwiedzam Pogorie 4 - i 4 okonie w przedziale 15-25 cm

Niedziela powtórka z rozrywki Dziećkowice i 2 małe szczupaki /ręce opadają/ zacząłem już łowić na spore karasie 10-15 cm w celu wyeliminowania niewymiarków ale ta szarańcza jest niemożliwa :shock: udusi się karasiem ale dalej łyka :mrgreen:

Na otarcie łez 5 okoni 20-25 cm złowione na boczny trok.

Napisano

Z soboty na niedziele pierwsza karpiowa zasiadka nad Odrą. Tylko z soboty na niedziele, w przyszły weekend będzie dłużej ;/

Niestety bez Amurków i karpi, ale za to ładny przyłów - kleń 50cm ok 2kg

11289fe4081f99d4m.jpg

7904bbfcc0944523m.jpg

Napisano

Piękny kleniuch dudi, na co go złowiłeś jeśli można wiedzieć? W ogóle klenie wczoraj bardzo dobrze brały bo moich kilku znajomych troche ich połowili na kukurydze, myślę żę na spina też by brały i dlatego dzisiaj ide na klenika :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.