Gość Holik Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 VooDoo, brawo - ładne mętnookie Ja dziś miałem zawody ale znów kiepsko, ale to chyba przez to że żałosne miejsce miałem
hexman Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Dzisiaj zawody o puchar starosty Bielskiego Na dzień dobry niemiłe zaskoczenie ... zapomniałem rolek (tak to jest jak się nie chce pakować samochodu dzień wcześniej ). O godiznie 7 losowanie, i co? Maxiu poszedł jako pierwszy Nie mogłem się zdecydować na numerek, ale w końcu wytargałem, patrze: 1 - stanowisko zamykające, czyli minimum 10 minut deptania z całym majdanem na plecach... Ale wszyscy byli zgodni - to miejsce jest naprawdę dobre! Tak więc zacząłem gruntować i tutaj nastepna niespodzianka na 10m dziura ponad 2m, i czym bliżej stanowiska nr2 tym płycej. Moim planem było zablokowanie stanowiska nr 2, aby ryba nie przeszła niżej. Więc na dzień dobry skleiłem 12 kul gliny z jokiem do tego 8 kul zanęty. Pierwsza wstawka, zacięcie leszczyk, mysle ładnie się zaczyna. Leszczyki brały przez pół godziny, później się gdzieś straciły... mój błąd bo nie donęciłem, a leszczyki szybko się uporały z zanętą. Sprowadzić z powrotem mi się nie udało, niestety. Do końca zawodów męczyłem okonki, oraz sumiki, które mi umilały czas . W pewnym momencie branie, zacięcie, guma wyjeżdża - o jest bonus, usmiech na twarzy.... trach, po rybie... no trudno zdarza się. Kulka zanęty, dla "niepoznaki" , wstawka, branie i taka sama historia jak wcześniej, przy lepieniu kulki sygnał końcowy. Więc niestety bonusika nie złowiłem . Ale plan udało mi się osiągnąc, ponieważ na stanowisku drugim wynik był 700g . Mój wynik 2180 wystarczył mi na drugie miejsce, a do pierwszego brakło mi 120g , tak więc dzisiejsze rybki udane
tomek1 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 hexman, widzę, że się z Ciebie robi wyczynowiec pełną gębą Mój wynik 2180 wystarczył mi na drugie miejsce, a do pierwszego brakło mi 120g , tak więc dzisiejsze rybki udane Gratulacje - a jak wypadł mój mały imiennik 3 dni 3 sandacze najwiekszy 65 cm. No pięknie. Żywa czy martwa rybka?
DAWID Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 właśnie wróciłem z wyprawy spinningowej znad wisły wyniki całkiem całkiem na pierwszy strzał poszła 80 siątka szczupły na blaszke 1 dam bez przyponu i na latja shimano! sory za jakość zdjęcia chodzi mi o roslinnosc na szczupasku ale nie chciałem go długo męczyć więc pstryknieta fota i wrócił do wody walka: esox: tu wraca do wody: były jeszcze dwa bolenie taty wstawie w innym temacie ogólnie spox!
Tomek1988 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Gratuluje DAWID, piękny szczupal Ja znowu na zero chyba u mnie wszystkie szczupłe wyginęły
hexman Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 a jak wypadł mój mały imiennik Wykiwał mnie o 120g I cieszę się, że wygrał, bo naprawdę się starał i zasłużył na to zwycięstwo! Dawid gratuluje szczupaczka .
tomek1 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Wykiwał mnie o 120g Tak myślałem I cieszę się, że wygrał, bo naprawdę się starał i zasłużył na to zwycięstwo! Jest zuch z niego Od małego nad wodą Na marginesie- z jego ojcem siedziałem wczoraj do 1.30 nad wodą Więc wstawanie na zawody musiało być ciężkie
hexman Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 wstawanie na zawody musiało być ciężkie Przyjechali faktycznie dosyć późno
Wojciech Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 efekt dzisiejszej wyprawy równe 80 na Alge nr 2 ostatnimi czasy najlepsza przynętę na jeziorowe szczupaki
DAWID Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 wojciech gratuluje coś w podobie do mojego zgraliśmy sie tyle ze mój rzeczny troche inaczej ubrawiony!
DooLiN Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 A ja dzisiaj zawody i i wynik około 700 pierwsze miejsce w juniorach rybki brały bardzo słabo.GRATULUJE WSZYSTKIM POŁOWÓW
Supersobi Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 No no Wojcieszku gratulacje Ładny szczuplak
Lesio Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Dzisiaj gorszy dzień z powodu ocieplenia i tylko 6 kaczkodziobów - 3 szt. wymiarowe, w tym jeden bardziej przyzwoity (na zdjęciu) + 3 okonie.
Mikuś Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Kurcze Lesio gdzie Ty takie piękne ryby łapiesz Wielkie gratulacje Mam nadzieje, ze ja też kiedys tutaj wstawie przynajmniej takiego na 46cm Bo jak narazie idzie jak po grudzie....buhahahhahahahaha ale ze mnie spiningista
kiri88 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 dzisiaj po poludni jedna wedka z gruntu druga na splawik .na zestaw z koszyczkiem nic a na splawik melduja sie 2 karpie 36cm i 47 cm.
kocur Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Na Cegielince standard 3 płocie 33-35 cm na spławik. Leszcze ruszyły ale na razie bez sukcesów
egon Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Witam, jestem nowy, ale myślę, że to nie będzie jakimś wielkim problemem Co do dzisiejszych, a w zasadzie wczorajszych już połowów to dziś słabiutko, kilka okoni i jeden szczupaczek mały, wszystko wróciło do wody
piotr chorzów Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Szybkie podsumowanie SOBOTA : pogoda pod psem najgorszy był wiatr Z Dziećkowic pogoda mnie zgoniła ok 6:30 rano ,fala jak na morzu jeden mały szczupaczek i to tyle. Szkoda wracać do domu tak wcześnie więc jeszcze po drodze odwiedzam Pogorie 4 - i 4 okonie w przedziale 15-25 cm Niedziela powtórka z rozrywki Dziećkowice i 2 małe szczupaki /ręce opadają/ zacząłem już łowić na spore karasie 10-15 cm w celu wyeliminowania niewymiarków ale ta szarańcza jest niemożliwa udusi się karasiem ale dalej łyka Na otarcie łez 5 okoni 20-25 cm złowione na boczny trok.
dudi Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Z soboty na niedziele pierwsza karpiowa zasiadka nad Odrą. Tylko z soboty na niedziele, w przyszły weekend będzie dłużej ;/ Niestety bez Amurków i karpi, ale za to ładny przyłów - kleń 50cm ok 2kg
DAWID Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 gratuluje dudi będzie to nowy rekord haczyk.pl o ile tam zamieścisz rybke
Tomek1988 Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Piękny kleniuch dudi, na co go złowiłeś jeśli można wiedzieć? W ogóle klenie wczoraj bardzo dobrze brały bo moich kilku znajomych troche ich połowili na kukurydze, myślę żę na spina też by brały i dlatego dzisiaj ide na klenika
dudi Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Tomek1988, przyjżyj sie 1 fotce :DDD Bałwanek z 2 kulek jedna 20mm i jedna 14 chyba
Gofer Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Tomek1988, przyjżyj sie 1 fotce :DDD Bałwanek z 2 kulek jedna 20mm i jedna 14 chyba Miał spust
dudi Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 NO miał jedną kulke - tą 20 chyba sciągnął albo coś wcześniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.