Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzisiaj kolejne popołudnie na Wiśle w Krakowie

A w Krakowie nie ma dużej wody i syfu który u mnie w Lubelskim płynie? Byłem dzisiaj nad Wisła której mało brakuje do wylania z koryta ale niestety tylko kilka brań i żadnej ryby a brały na pewno ukleje :roll: Woda jest jak kawa z mlekiem :sad: Niestety przymusowa przerwa bez rybek na jakiś tydzień albo i więcej dopiero jak woda opadnie to się wybiorę ale kiedy to będzie :roll:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Tomek1988

pamiętaj że mieszkasz niedaleko ujścia Sanu ( pare kilometrów ) a to też ma znaczenie.

W Krakowie jest o tyle dziwna sytuacja że Wisła jest przegrodzona dwoma stopniami wodnymi ( Kościuszki od autostrady A4 i stopniem Dąbie) i to ma duże znaczenie na wysokośc stanu wody, którte teraz jest bliski normy ( troszke za niski), kolor wody wydaję się być delikatnie zmącony po opadach.

W KRakowie można JAK NAJBARDZIEJ wybrać się na rybki, zapraszam :)

Napisano

WITAM wszystkich serdecznie – dzisiaj wybrałem się pobiczować za szczupłym - wypłynąłem sobie ok. 8.00 na wodę , srebrna obrotówka iiiiiiiiiiii :arrow: skusił się szczupły 68 cm buziak :razz: i do wody .

<a  href=%7Boption%7Dhttp://images38.fotosik.pl/13/bb152197f14c08aem.jpg' alt='bb152197f14c08aem.jpg'>

Napisano
Dzisiaj złapałem takiego sumika ,na Odrze mały ale radości przyniósł wiele ,jak widać ten sum ma ranę i tylko z jednej strony może ktoś napisać co mu jest , kolega powiedział ze to sprawka jakiegoś ku...sa!!! z szarpakiem :(((

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ad9dc45f6d742eae.html

Rana jest po kotwiczkach po szarpaku :cry: Widziałem dużo sumów u mnie z takim ranami jak szarpali kłusole na elektrowni na tamie i nieraz wędkarze łowili sumy z kotwiczka w ciele lub właśnie z taka sama rana co ma twój na zdjęciu :cry:
Napisano
WITAM wszystkich serdecznie – dzisiaj wybrałem się pobiczować za szczupłym - wypłynąłem sobie ok. 8.00 na wodę , srebrna obrotówka iiiiiiiiiiii :arrow: skusił się szczupły 68 cm buziak :razz: i do wody .

url]

A gdzie to wędkowałeś ?

Napisano

Obrazek]Obrazek

A gdzie to wędkowałeś ?

nr 004 PRZECZYCE ( na dolkach przy wyspie) - jutro też się tam wybieram :mrgreen:

Napisano

rydzu112, fajny szczupaczek.

I super, że:

buziak i do wody

Ale jeżeli masz zamiar wypuszczać złowionego szczupaka to staraj się nie trzymać go tak jak to robisz na załączonej fotce. Rybi krengosłup nie jest przystosowany do takiej pozycji i łatwo można uszkodzić rybkę trzymaną w ten sposób. Najlepiej jest przytrzymać ją, dodatkowo, drugą ręką i najlepiej w pozycji poziomej.

Napisano
rydzu112, fajny szczupaczek.

I super, że: rydzu112 napisał/a:

buziak i do wody

Ale jeżeli masz zamiar wypuszczać złowionego szczupaka to staraj się nie trzymać go tak jak to robisz na załączonej fotce. Rybi krengosłup nie jest przystosowany do takiej pozycji i łatwo można uszkodzić rybkę trzymaną w ten sposób. Najlepiej jest przytrzymać ją, dodatkowo, drugą ręką i najlepiej w pozycji poziomej.

..Poza tym grip bardzo kaleczy rybe, a gdy się ona zacznie majtac mozna jej nawet rozwalic pysk. Lepiej używac go jedynie do przytrzymywania ryby w wodzie.. np. w celu odchaczenia. Popróbuj podbierac ręką.. zaobaczysz że jest przyjemniej i jeszce większa adrenalina :razz: pozdrawiam i gratuluje szczupaczka.

Napisano

dzisija krótko i mało treściwie, łowiłem nad Skawinką, ja złowiłem JAzia na 32 cm a kumpel 4 brzany i wzdręgę

Gość wobler129
Napisano

Jutro przed 6 pobudka :cool:

Koguciki ukręcone :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano

Ok zaraz będą w odpowiednim temacie = ABC koguciarstwa ; ) :mrgreen:

Napisano

W końcu się udało i jest wymiarowy -58cm

e190ee1125437b4dm.jpg

do tego parę niewymiarowych 45-50cm. Ogólnie coraz gorzej znalezć sandacza, w lipcu i sierpniu wystarczyło poszukać stada uklejek albo sandaczyków i biły we wszystko co przypominało rybkę :smile:

Gość wobler129
Napisano

Szaro... No więc jadę :mrgreen:

Herbata jest, kanapki są... ale i tak zawsze wracam z wszystkim do domu, bo gdy zaczynam łowić to kompletnie nic innego mnie nie interesuje :mrgreen: Ale warto je mieć...

Potem wstawię fotki i coś napiszę :mrgreen:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :cool:

Napisano
W końcu się udało i jest wymiarowy -58cm

Obrazek

do tego parę niewymiarowych 45-50cm. Ogólnie coraz gorzej znalezć sandacza, w lipcu i sierpniu wystarczyło poszukać stada uklejek albo sandaczyków i biły we wszystko co przypominało rybkę :smile:

Na początku roku trocie, w końcówce sandacze. Tylko pogratulować !

Gość wobler129
Napisano

Dopiero wróciłem... :mrgreen:

Gryzły aż miło :wink: 3 wyciągnięte, 3 spięte, z czego 2 z gumą :???: Te dwa, które poszły z gumą były na prawdę fajne... :oops: 44-47-49 :grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.