Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj miała być miła wyprawa na leszcze a skończyło się na 2 płociach ponad 30 i leszczyku. Dwie łaty spięte tuż przy pomoście bo przypony nie wyrobiły. Na czerwonego nie dało rady połapać bo okoń brał z opadu :mrgreen: jakieś 10 sztuk powyżej 20 cm wróciło do wody. Najważniejsze że pogoda dopisała i był relaks :wink:

Napisano

Dzisiaj w godz. 14 do 17 ponownie odwiedziłem Wisłę ze spinem. Efekt to 3, 20-to cm sandaczyki :roll: złowione na paprocha, na 4-ro gr główce (niech rosną w spokoju) :razz: . Większe przynęty, twarde i miękkie, niestety nie sprowokowały żadnych drapieżników. Na stanowisku obok gościowi, pod samymi nogami, wypiął się około 80-cio cm szczupak i to jego szczęście, bo facet widział go już na patelni :grin: Co ciekawe wziął również na paprocha. Wogóle paprochy - dokładnie herbata z pieprzem, to jedyne przynęty, na które cokolwiek dzisiaj reagowało :?:

Napisano

Próba zlokalizowania większego sandacza na moim odcinku Wisły w tym roku nie przyniosła efektów :evil: Poza 4 małymi maleństwami złowionymi w czerwcu :cry: Dzisiaj szły do wody wszystkie duże gumy na ciężkich główkach i nawet brania nie zanotowałem :???: Stwierdzam fakt sandacze są wybite albo się wyniosły gdzieś bardzo daleko :cry: Nawet z łódek nie łowią chłopaki więc można powiedzieć najgorszym sandaczowym roku w historii mojej przygody ze spinem bo zawsze miałem na rozkładzie kilka wymiarowych sandaczy a poza tym w tamtym roku gdy miałem przerwę w wędkarstwie to bywałem nad wodą i widziałem kilka złowionych ładnych sandaczy przez kumpli :neutral: Sezon jeszcze się nie skończył i ja się nie podaje ale czas leci i już tracę nadzieje w złowienie wymiarka w tym sezonie :???: Dobrze że w tym roku szczupaki wynagrodziły mi brak sandaczy bo sezon bym uważał za najgorszy ze wszystkich lat ;) A tak uważam za średni jak na razie :???:

Napisano

U mnie też cienko, wczoraj kilka godzin spędzonych nad Wieprzem, do wody szło wszystko co było w pudełku, dodatkowo żywiec sobie pływał na różnych głębokościach i nic. Jedynie co mi humor poprawiło to złapanie trzech leszczyków ponad 25cm i kilku ładnych płoci na jednego białego robaczka podczas łowienia żywca:) Rybki pływają sobie dalej nie licząc jednego żywca. Dodam, że poziom wody znów się podniósł o kilnakaście cm i ciężko jest dość do miejsc połowu.

Napisano

W wakacje łowiłem z powierzchni okonie i mam trochę filmików - mam lepsze, dłuższe prawie po 700MB ale nie da się ich wgrać na neta :sad: Ten wgrywał się około godziny :roll:

Powierzchniowe - film

Napisano

wczoraj i dzisiaj walczyłem uganiałem się ze spinem za okoniami po Bystrzycy przy wylocie z mietkowa. Wielkie nic zero brań i kontaktu z rybą, nawet odprowadzenia przynęty nie było, jak by ryby wymiotło... Poszedłem jeszcze zobaczyć sobie jak tam woda przy tamie wygląda i przeżyłem szok!! setki okoni i klonków 10-20cm pływały w ławicach i zbierały sobie coś na płytkiej wodzi, a z głębokiej wody co chwile pojawiały się stada pasiaków 30+ takie po ok 20szt. Powoli podpływały do drobnicy i atakowały jak wilki, po czym znikały na głębinie. SZOK :shock: pierwszy raz coś takiego widziałem, wszystko oczywiście na wodzie zabronionej do wędkowania <50 m. od zapory. Miło było popatrzeć :grin:

Napisano
tak, zeszłego weekendu woda już wychodziła na brzeg w niektórych miejscach :roll: Robert okolice Kocka?

Dokładnie miejscowość nazywa się Sułoszyn.

pozdrawiam

Napisano

Wczorajszy dzień od świtu do zmroku spędzony na odrze w okolicach Bileinka. Biczowanie wody w wielu miejscach najróżniejszymi pzynetami i metodami nie przyniosło oczekiwanego rezultatu.

Bolenie mnie pokonały i nie dały się zlokalizowac:(

Napisano

Wczoraj któtki wypad nad staw i normalnie masakra, nie da się łowić na spina.

Pełno liści na powierzchni z dębów i po rzucie guma lub blacha nurkuje pod wodę z przyczepionym liściem.

Napisano
Dokładnie miejscowość nazywa się Sułoszyn.

atakuję ostatnio w drugą stronę, czasem wątpię że w Wieprzu są ryby, ale jestem dobrej myśli jak na razie ;) Życzę Tobie i sobie powodzenia :P

Napisano

Dziś z kumplem stwierdziliśmy, że tak nie może być, postanowiliśmy że jako eksperci wyrobimy sobie tablicę z informacją "Mariusz G. i Mateusz D. jako eksperci informuja iż w tym zbiorniku NIE MA RYB.. Za złowienie 25cm szczupaczka nie odpowiadamy.."

Ogólnie tyle wspólnych wypadów, także dziś i kompletna pustka, albo coś nie tak z nami, naszym sprzętem, przynętami, prowadzeniem przynęty, albo już nie wiem co może być nie tak.. Albo nie trafiamy w przynęte, albo w pogodę..

Napisano

daTeo00, znam to :) dlatego na tym łikendzie, planuję pojechać gdzieś zaczaić się na białą rybkę ;p muszę odpocząć od tylu wypadów i powrotów z 0 ...

Napisano
:lol: Jakos nie widzę tych wielkich łat, szczupaków metrowych.. czyzby internet odcięli? A może nie biorą? :twisted:
Są wybite siatkami i szarpakiem już dawno :evil:
Napisano

Pytanie lekko z innej beczki, widziałem kiedyś post, że ktoś łowi w Chełmie na gliniankach, chcialbym się dowiedzieć jak tam obecna sytuacja jeśli chodzi o spining - są tam jakieś efekty ?

Napisano

Kolejna wizyta ze spiningiem nad Wisłą. Wynik to 7 sandaczy-ków. niestety brakowało im trochę do wymiaru. Ogólnie wyprawa udana :lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.