Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

@Sobi byłem z rana, zaliczyłem 3 brania na gumę i to wszystko. Zapomniałem wziąć swojej haczykowej czapeczki i to pewnie przez to :wink:

Napisano

Dziś kupiłem nowy kijek (Shimano Hyperloop 27 5-20) no i poszedłem go od razu wypróbować(godzina 15) po paru zarzuceniach, wyciągnąłem szczupaczka 34cm :) Złapałem go na nową obrotówkę Dragona, która potem niestety zgubiłem :(

Napisano

Wczorj zupełnie przypadkowo odwiedziłem starorzecze Warty w okolicach Uniejowa. Efekt- dwa szczupaki, 51 i 55 cm. Oto jeden z nich :grin:

57ed87a3f137b102m.jpg

A to szczęśliwa miejscówka:

b5f6c04d269cdf33m.jpg

Napisano

60-tak na Slidera 10 S

Był jeszcze jeden podobnej wielkości na Dorado Drunka ale spadł :neutral:

86c75675f6170760.jpg

Napisano

wobler129 zwolnij tempo bo zaczynasz coraz bardziej szokować starszych kolegów po kiju (mnie zdecydowanie)..

Przed sobotnimi zawodami postanowiłem się dzisiaj wybrać na mały rekonensans, od godziny 7:00 nad wodą zwarty i gotowy, do mniej więcej 13:00 i po prostu studnia... Nic, a wczoraj było tak pięknie bo w ciągu 3 godzin wyłuskałem około 40pięknych ponad 20cm okoni w tym 32 i około 35 jednego.. Jak wczoraj woda się otworzyła, tak dziś zdecydowania zamknęła, mam tylko nadzieję że jutro będzie dużo lepiej..

Połamania kija..

Napisano

dzisiaj wybrałem się po szkole na Kopalnioczek. od 14 do 18 wyciągnąłem 3 karpiki. Jeden ok30 sazan, 39, oraz 43. Zabawa była niezła :lol: . Jeden spadł zaraz po zacięciu. Dzień ogólnie udany. Myślę, czy jutro jechać na solanke ze spinem, czy kopalniok z gruntem :twisted: .

Maćku gratuluje rybki! :smile:

Napisano

Dzięki ;)

Tempo się zaczyna dopiero w weekendy :oops: Bo teraz tylko w weekendy wędkuję, chociaż spodziewajcie się wielu fotek przez następny tydzień, bo Tata jest na chorobowym i może mnie zawozić na ryby :grin: Jutro mam nadzieję, że trafi się coś większego :???: Chociaż nie powiem, że 60-taczek też cieszy :wink:

Muszę wymienić agrafkę, bo trochę się wygięła po tym, jak łowiłem około 60-70g jerkiem :lol: Muszę założyć większą, mocniejszą :wink:

Napisano

Dzisiaj Turawa z łodzi, wyprawa za sandaczem ale nic... pogoda extremalna wiało jak diabli, nawet trolowac sie nie dalo przez fale. Ja i kumpel wrocilismy o kiju, no i pudełko z przynetami lzejsze.

Napisano

sandacz 64 i okoń 29 ...efekt czterogodzinnego spacerku ze spinem po odrze przynęta...fluozielone kopytko kongera z czrnym grzbietem na 10 gramowej główce

Napisano

Dziś kupiłem 13 nowych gumek i jade o 15 nad wodę ze spinnem. Wezmę aparat może coś sie uda złowić w końcu bo juz dawno na rybkach nie byłem;/

Napisano

U mnie dziś dwa szczupaczki. 60-tak na Siudaka i 40-stak na Slidera 10 S

Gość jarek 307h
Napisano

ach więc tak wyruszyłem dzisiaj o 4 rano byłem na łowisku Dziećmiarki o 5 wszystko ładnie pięknie rozstawiłem rod poda wędki porobiłem zestawy i zarzuciłem o 5,30 potem jeszcze zrobiłem zanęte kulki konopie kuku taki mini paktykular i wywiozłem to koło markera pontonem i dobra usiadłem sobie i chwile siedzie zachciało mi się siusiu zrobiłem siusiu zrobił mi tata ognisko i tu nagle pipipipi swinger idzie do góry i na wprost czyli karp ucieka dobra dobiegam i tnę rybka siedzi przestała uciekać pompuje ją pompuje tata z podbierakiem stoi mata rozłożona wszystko oki i już jest pokazuje się przepiękny karp nie miałem miary ale miełem wage warzył on 5,5 kilo nie był aż taki ruchliwy

tylko na początku ten odjazd a tak to pompowania i był już na brzegu no a złowiłęm go na kulkę o smaku miodu z firmy lorpio rozmiar 16 a potem jeszcze karpik 1,200 i na koniec leszczyka 2,5 kilo wszystkie ryby wróciły do wody było fajnie następnym razem będe próbował na rybne sorki fotek nie ma bo jak wczesiej pisałem aparatu nie mam miałem zamiar kupić ale znów miśki wygrały z funduszem i to na nie przeznaczyłem aparatową kasę pozdrawiam i życze takich miśkówwwwwwwwwwwwwwwwwww

Napisano

No i są fotki ;)

9aa3d0d72e91f97d.jpg[

60-tak na Siudaka:

0f790f72ba5a3c6e.jpg

414065c0611b14d2.jpg

40-staczekk na Slidera 10 S:

tu była fotka niewymiarka

Napisano

U mnie dzis skromnie. Jeden szczupak 50-pare cm, jeden spiety oraz 3 okonie w tym jeden 32cm. Lowilem dwie godzinki glownie obrotowkami.

Napisano

Dzisiaj 4-godzinne biczowanie wody we trzech i tylko jeden szczupaczek 45cm. Ogólnie pogoda do d*** strasznie wiało i zimno :???:

Napisano

U mnie też wiało i zimno :???: Ręce mi prawie odpadły z zimna :lol: Ale potem zjadłem gorącą zupę z termosu i było ok :smile:

Napisano

wobler nie zapomniales o regulamnie wstawiania zdjęć??

40-staczekk na Slidera 10 S:

mi to zdjęcie nie przeszkadza ale wiesz jak regulamin to regulamin!

[ Komentarz dodany przez: sinus: 18-10-08, 17:33 ]

masz rację

regulamin obowiązuje!

Napisano

Dzisiaj krótki 3h wypadzik na Kopalniok celem złowienia karpia, ale one chyba mają focha za wczoraj :lol: . W sumie 10 wędek od 13 do 15 bez brania :shock: . Później juz nie wiem bo musialem się zbierać. Jutro wypad na Rontok, ale to juz z tyczką, i nie ma że boli :lol: musi coś być :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.