Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym mieć zawsze takie bezrewelacyjne wyniki

Sama malizna :wink: A bez rewelacji, bo w poprzednich dniach było dużo lepiej.

czyżby kopalnioczek?

nie :twisted:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

U mnie też karpie wczoraj wariowały nad jeziorkiem. Super to wyglądało i parę ich padło podczas łowienia żywców :mrgreen:

Napisano
szef zapytał czy lubisz ciepłą wódkę i spocone baby

Urlop ma 26 dni :mrgreen: Były dwa tygodnie na surfcasting i zlot a teraz tydzień tradycyjnego wędkarskiego urlopu w październiku :cool: Na koniec będzie tydzień na święta i Nowy Rok a wtedy m.in wyjazd do Rybnika :wink:

Zaraz się zbieram na wieczorną dogrywkę.

Mgła, mróz, bezrybie :mrgreen:

Napisano
Mgła, mróz, bezrybie
:mrgreen: A do której wytrzymałeś ,bo ja o 3 nad ranem zwinąłem "majdan",kolega ćwiczył do rana ,ale jeszcze nie mam info.

Ps wczoraj od 22.00 do 1.00 uczyłem kogutki "pływać" :cool: początek beznadziejny ,masa brań i wszystkie nie zacięte ,normalnie tragedia ,nie wiem co robić ,gdzie jest Piotrek :!:

Napisano

Dzisiaj poranny spining zakonczył sie szczupakiem 46cm - pierwszy wymiarowy :mrgreen: , drugiego takiego straciłem - i masa bran ale nie zacietych :wink:

Napisano
początek beznadziejny ,masa brań i wszystkie nie zacięte ,normalnie tragedia ,nie wiem co robić ,gdzie jest Piotrek :!:

A jakiego sprzętu używasz? Przy łowieniu sandaczy na spinna nie można myśleć - każde puknięcie, gdy coś jest nie tak itp trzeba zaciąć odrazu :idea:

U mnie dziś 2 sandacze na cykady i szczupaczek na wobka :)

Pierwszy +/- 50cm:

67a86ad5ab678b39.jpg

84446b5cb1df2c37.jpg

Drugi +/- 50cm:

4d34365f68720ca3.jpg

313c74ccfa006f60.jpg

Szczupak 46cm:

1d3888971bdb97bb.jpg

fee4fa690398022a.jpg

Miałem jeszcze takiego samego wobka w kolorze okonia, ale popłynął ze szczupakiem - zrobiłem przerwę, zacząłem zwijać linkę i poczułem, że rybka jest na kiju - zaciąłem, odjazd i pum. Nie ma wobka :???: Nad 15cm stalką :( Muszę kupić wkońcu tytany i to ponad 30cm, bo tak robię z siebie głupka :(

Napisano

Od 7:00 do 13:00 na zegrzu. z opadu a potem (z rozpaczy) na wobler.

zero kontaktu z rybą, ups sorki był jazgarz- wyciagnąłem go za kapote.

ogólnie słabo

Pzdr

Napisano

dzis wypad na rzeczyce ani jednego pipniecia ani karach ani nic. ale jestem dobrej myśli jeśli chodzi o ten zbiornik podjechał dziś facet co podał mi kilka wskazówek i miejsc gdzie można połowic więc mam nadzieje ze następny wypad nad ten zalew bedzie bardziej udany

Napisano
A do której wytrzymałeś

Zwinąłem się tuz przed pierwszą. Powoli robi się sandaczowa pogoda :mrgreen::lol:

Dziś kompletne zero. :???: Jeszcze na dodatek irytowały mnie szczupaki tłukące mi się pod nosem :lol: Niestety nie potrafiłem ich skusić ani na spławik ani z gruntu ani na spinning :roll: To się nazywa lekcja pokory :mrgreen::lol:

Napisano

wobler129, widze ze cykadki sie sprawdzają :wink: a mam takie pytanie czy te skrzydełko od niej jest płaskie czy takie wypukłe jak w obrotówce :?:

Napisano
wobler129, widze ze cykadki sie sprawdzają :wink: a mam takie pytanie czy te skrzydełko od niej jest płaskie czy takie wypukłe jak w obrotówce :?:

Płaskie ;) I cykada pracuje świetnie - jestem zachwycony tą przynętą! :cool:

Napisano

Ja dziś na podgórkach z rana z bratem. Jedyna rybka to szczupak 52 cm. Może nie jest wielki ale radocha ogromna bo pierwszy wymiarowy w życiu :wink: Teraz tylko większe.

P.S. Zapomniałem że capnięty na żywca na karaska .

P.S.2 Zapomniałem że w roku 2009 w pobliskich trzcinach znowu postaram sie go złapać :smile:

P.S.3 Jutrom z rana o tej samej porze tylko po zmianie czasu :lol: jade z kuzynem na spina w to samo miejsce bo zabrakło czasu dziś żeby zaopatrzyć sie w nowego żywca .

Napisano

Wczoraj u mnie okonie ładnie z rana brały. A popołudniu złapałem na małego woblerka.....35cm lina, zaskoczony byłem troszkę...Szczupaki niestety od miesiąca strajkują.

Napisano

No i dziś klapa na spina . To łowisko jest przełowione przynętami spin. Tylko żywiec :wink:

Napisano

dokładnie tak samo miałem ostatnio ;p, moja była numer 2 dragona srebrna long, miała chwost biało-czerwnony

a dzisiaj nic, ani na obrotówki ani na kopyta małe/duże nic nie brało, na żywca też nie widziałem w ogóle brań >.< od 8,30 do teraz nic, tylko jakiś koleś 2x 30centymetrowe szczupaczki

Napisano

Nocka na poraju :) Zimno jak ***.

e9f6e9aa224d329fm.jpg

Ale ryby były. :)

7d68c731177c90bdm.jpg

niestety bracik mnie zdeklasował.

0c534331bb93d543m.jpg

Napisano

Wczoraj wypad w 4 osoby na jeziorko Glinna w puszczy Bukowej. Totalna klapa, mielismy 2 pontony i plywalismy 5 godzin po jeziorku. Jedyna ryba - szczupaczek 40 cm zlowiony przeze mnie. Po za tym nikt nie mial nawet brania na spina, tragedia ;)

Napisano

zakończenie sezonu spławikowego zaowocowało w... okonie, ktore brały nawet na pusty czerwony haczyk :lol: . Ogolnie klapa. Ale czas spedzony milo :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.