Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

też tak własnie widze że chyba sie zagalopowalismy wobler129 -przenosimy dyskusje do tematu wiosenny jaż i klen bo chyba taki gdzieś był a jak nie to sie założy w sposobie na rybe drapieżną :wink:

Napisano
Ale przepraszam że pytam CZY Sandały nie powinny być brane do PARY

Powinny, ale jakiś kiepski ten obuwniczy :wink::lol:

Napisano

na dorsza i sandacza :mrgreen: CAMEL77 poczytaj sobie grudniowe wydanie wędkarskiego świata tam jest :na co w grudniu nad może itp. :wink:

Napisano
Znaczy sie rozumiem ze ryb poki co brak? bo sie zastanawiam nad wypadem moze w przyszlym tygodniu

Dzisiaj 8 godzin nad wodą BEZ BRANIA :cry: Ale jechać zawsze warto :wink:

Napisano

Ja dzisiaj kilka godzin na Wiśle - To ostatni mój wypad w tym roku a przynajmniej jeden z ostatnich. Tak czy inaczej ryb pustek. :???:

Napisano

No a ja wreszcie w sobotę połowię trochę.W sobotę ruszam nad mój zbiornik Osieczek za szczupłym. Baaaardzo dawno nie byłem nad wodą (chyba z miesiąc) i myślałem że już sezon skończyłem, ale nadarza się okazja i trzeba wykorzystać te pogodowe anomalia, bo dla szczupaków to jest teraz pażdziernik. Zdam relację.

Napisano

byłem dziś na rybaczówce i widziałem że łódki są poukładane jedna na drugiej

sam zaś wgramoliłem się w spodniobuty i obeszłem od zatoki przed rybaczówką do kamieni od strony wsi tzn. Pławniowice, i zero ,przede mną też było trzech wędkarzy i to samo mówili

ani puknięcia, a wczesniej byli na małym dzierżnie, znajomy dzisiaj nocke siedzi ale na małych pławkach, jutro jak pogoda dopisze to się z nim cylne i zobaczę czy coś pociągnął.

Gość wobler129
Napisano

tomek1 a gdzie haczykowa czapeczka? :lol:

Ja przed chwilką wróciłem z rybek. Byłem przez 1 godzinkę i totalne ZERO. Prubowałem sił z malutkimi kogucikami i także nic. Prócz kaczek i mnie nie było nikogo... pustka :roll:

Napisano
oprócz niego echo, ryby zgupiały od tej pogody
totalne ZERO

a ja jade w niedziele tradycyjnie nad Odrę lub na stare jej koryto ze spinem ,pogoda ma być to dobrze ,wżuce foty i zdam relacje :wink:

Napisano

Popołudniowa dogrywka dużo lepsza :cool:

Najpierw moje oczy ucieszył pełnołuski karpik

img0069je8.jpg

Chwilę potem to co tygryski lubią najbardziej- piękna jazda na żywcówce i sześćdziesiątka na brzegu :mrgreen:

img0070pu4.jpg

I specjalnie dla ciebie Wobler Haczykowa czapeczka :wink::lol:

img0072xn1.jpg

Podsumowując dzisiaj miałem na brzegu tyle sandaczy co w ciągu całego poprzedniego miesiąca :shock: Czyżby długo oczekiwany przełom? Sandały stwierdziły- wiosna nie wiosna, ale jeść trzeba :mrgreen::lol:

Napisano
Tomek ładnie sobie poczynasz ,finisz będzie udany

Najwyższy czas na jakieś efekty bo ostatnio była taka bryndza, że aż przykro....

Gość Anonymous
Napisano

@ Tomek1

To chyba tak dobry dzień na Zalewie Szczecińskim jedna ekipa zaliczyła z trola szczupłego 122cm 14,5 kg i parę 90 tek.

John

Gość wobler129
Napisano

Zaraz ide na klenia z gruntu. Zobaczymy, czy po 2 dniach necenia będą stały :wink: Jak będą to codzień będę nęcił odpowiednimi porcjami, żeby mi naa zime nie nzikły bo nie będę miał co łowić :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.