Lary Napisano 21 Lutego 2007 Napisano 21 Lutego 2007 Dziś pierwszy raz ze spiningiem w tym roku (boczny trok) Chciałem troszkę pochodzić za okoniem a tu po pierwszych rzutach wylądował na brzegu szczupak 40cm na szczęscie nie uciął paprocha. Poza szczupłym jeszcze niewielki okoń. Rybki do wody i jutro od nowa
kornik Napisano 23 Lutego 2007 Napisano 23 Lutego 2007 Witam. Trochę mrozu i jest lud. Jutro robię wyprawę na lud, mormyszka i błystka. Ciekawe jakie będą efekty.
Tomaszek Napisano 24 Lutego 2007 Napisano 24 Lutego 2007 Ja dzisiaj ponownie zaatakowałem plażę w Spa i ponownie bez wyniku. Kupiłem sobie za to wędeczkę (w stosownym temacie dam znać) a moje kołowrotki przyjechały do mnie z Polski. Tak więc wypróbowałem nowy sprzęt Tym razem wody było więcej Niestety po jakiejś godzinie wędkowania zerwał się porywisty wiatr i lunął gęsty i gruby deszcz. Tak więc chciał nie chciał zwinąłem się nie uświadczywszy ryby do domu. Ale przeciez liczy się obcowanie z naturą oraz czas spędzony nad wodą, co zrobić, będę próbował dalej. Tutaj kilka zdjęć z dzisiaj http://Tomaszeks.fotosik.pl/albumy/138948.html
dudi Napisano 24 Lutego 2007 Napisano 24 Lutego 2007 Tomaszek a łowiłeś już te słynne Irlandzkie Szczupaki i pstrągi ?
Tomaszek Napisano 24 Lutego 2007 Napisano 24 Lutego 2007 słynne Irlandzkie Szczupaki i pstrągi To dopiero w kwietniu jak przywiozę tutaj swój samochód - bo na szczupaki najbliżej mam jakieś 100km - ale obiecuję że nie zawiodę
andi64 Napisano 24 Lutego 2007 Napisano 24 Lutego 2007 Oooo, jejku jak tam surowo brrrr, Tomaszku wracaj do kraju, u nas piękne okonki, a o płociach nie wspomnę
kaczor Napisano 25 Lutego 2007 Napisano 25 Lutego 2007 Witam Dziś po raz kolejny jez.Lubowisko k.Kościerzyny. Najlepsze brania okoni zazwyczaj do godz. dziewiątej i dlatego byliśmy skoro świt . Jednak nie tym razem, skubał drobniutki okonek i takaż płoteczka , okonia gdzieś wymiotło. Nie zawiódł tradycyjnie szczupak , kolejne cztery mormyszki zostały w wodzie , szkoda , bo trudno teraz o dobre wolframy. Lepsze brania zaczęły się po południu , ryba była do półtora metra i średnio jedna na dziesięć do wzięcia , brań sporo . Łowię przeważnie na mormyszki wolframowe , dobre są też niklowane łezki. Generalnie srebrne kolory , na haku ochotka. Zdjęcia poniżej są z poprzedniej wyprawy dziś byłem bez foto.Ale wynik taki sam. Kolega Piotrek Możecie popróbować razem ze mną To ja a poniżej połów.
Łukasz Napisano 25 Lutego 2007 Napisano 25 Lutego 2007 Ja również dzisiaj byłem na lodzie, efekt - kilkanaście okoni, z czego tylko jeden godny uwagi, jazgarzyk i krąpik. Był to mój pierwszy wypad w tym roku i o dziwo odrazu trafiłem na kontrolę policji wodnej, co w zeszłym roku zdarzyło się tylko raz przez cały sezon. Po wejściu kontroli na lód z kilkunastu łowiących zostało tylko kilka osób, reszta w popłochu uciekła
kornik Napisano 26 Lutego 2007 Napisano 26 Lutego 2007 Witam. Sobota z rana J. Drwęckie , mormyszka - kilka nieciekawych płotek. Na blaszkę - trzy okonki jak szprotki. Niedziela po południu - to samo miejsce - mormyszka , lód przezroczysty ,głębokość ok 6-7 metrów , żadnego brania, lecz kiedy lekko przebijające słonko przez chmury, chyliło się ku zachodowi i zaczęło chować się za drzewa lasu po przeciwnej stronie jeziora, zaczęły się brania , podeszła płotka , w niespełna godzinę miałem ich ponad 20 sztuk, większość 17 - 18 cm. Niedziela się udała.
Gość sebek Napisano 27 Lutego 2007 Napisano 27 Lutego 2007 Byłem dziś na Warcie(okolice Jeziorska) trochę wiało i padało.Dużo płoci,okoni,krąpi no i żyletk(małe leszce)i,ale najwięcej niewymiarowych kleni i sandaczy(to jest ból),przyjadą miesiaże i po drapieżnikach,straży rybackiej tam jak na lekarstwo!!!!
jeux Napisano 28 Lutego 2007 Napisano 28 Lutego 2007 Witam właśnie dzisiaj wyszedłem pierszy raz w tym roku na okonia pogoda nie specjalna i późno poszedłem na rybki ale dzień zakończyłem kilkoma okonikami 12-15 cm 2 okonie 20 cm no i jeden 32 cm jak na przywitanie niebyło źle,
pio Napisano 28 Lutego 2007 Napisano 28 Lutego 2007 JUTRO RANO RUSZAM..PIERWSZA WYPRAWA 2007..OKOŃ PŁOĆ NA BYSTRZYCY..ZOBACZYMY..RESZTE DOPISZE JUTRO..
Gość Pike Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 Witam. Dziś na rybach było tak: Nie spałem całą noc, przejęty jak diabli - bo to i dzień tygodnia, kiedy pracuję tylko 1.5h i to wieczorem, i nowe wędeczki plus kołowrotki, i nowy sezon, i plusowa temperatura - a tam... lód. Pozdrawiam wszystkich zdruzgotanych
tomek1 Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 Nie spałem całą noc, przejęty jak diabli I takich wędkarzy lubię najbardziej.
Gość Pike Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 I takich wędkarzy lubię najbardziej. ...więc pewnie, Tomku, jesteś taki sam. Pozdrawiam serdecznie
tomek1 Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 więc pewnie, Tomku, jesteś taki sam Bingo Może ze spaniem nie mam problemów, ale świrus wędkarski ze mnie pierwsza klasa Czekamy na kolejne opisy pierwszych w tym roku wypraw
dudi Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 No a ja juz jestem taki niecierpliwy - że ide na ... Karpia w Niedziele i poniedziałek napewno bo ma być 15 st Celsjusza Wątpie żebym coś złowił - ale co tam
piotr chorzów Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 Od pierwszego stycznia czekałem na LODEK i się nie doczekałem nogami przebierałem nerwowo i niewytrzymałem pojechałem z kolegą nad wodę pospiningować zaliczyłem debiut w Bocznym Troku totalny RELAX czyli nic nie złowiłem nawet brania nie miałem ale to są początki Narobiłem tyle błędów że szok a to zawiązałem zestaw z krętlikiem a to paproszek nie tak zapięty a to ciężarek za mały bo 7 gramowy albo żyłka nie taka bo 0,2 ale osiągnąłem NIRWANE byłem nad wodą i zestaw się NIEPLĄTA
pio Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 cieplo bylo..wedkarzy sporo..rybki- coz 4 okoniki po jakies 7 cm ) w sobote moze bedzie lepiej:))
artech Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 Cholerka chyba muszę gdzieś na rybki wyskoczyć, bo już mnie nosi
pio Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 a gdzie chcesz lapac?? iskad jestes.,.nie jestes czasem Lublina.??
PaNeK Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 jestem z zamościa chce łapac na rzece zwanej Łabuńka
dudi Napisano 1 Marca 2007 Napisano 1 Marca 2007 artech, no to kij w dłoń Ja też uderzam nad Widawe jutro - może sie kleń trafi lub okonek alebo nawet pstrąg
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.