Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to my z małżem po pierwszych tego sezonu rybkach :mrgreen:

niestet, zapomniałam naładować baterii w aparacie - i zdechł mi przy pierwszym zdjęciu :evil:

Jednakże, jestem BARDZO zadowolona, bo nie mieliśmy chwili odpoczynku :D

Oprócz tego, że był paskudny wiatr, to było dużo słońca, i nad samym jeziorem ani razu nie padało :D

Wyniki: co chwilkę wieszały nam się okonki po ok. 15 cm., wzdręgi 20 cm. Na grunt niestety tylko jazgarze za to w ilosciach iście hurtowych.... :evil:

Rybki o przyzwoitych rozmiarach to 3 karasie srebrzyste po 26, 29 i 30 cm :mrgreen:

Bylismy jedynymi wędkarzami którzy złowili coś większego, i na pewno było to dzieki Mańkowemu przepisowi na zanętę i dzięki jego poradom :D

Maniek - dziękuję :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A więc nareszcie!!! Po czterech, kolejnych, bezowocnych sobotach, w dniu Św. Patryka, wreszcie wyłowiłem swoją pierwszą rybę z Atlantyku. Zdobyczą okazał się niewielki czarniak.

75efa294c5729901m.jpg

Wziął na kawałek makreli na haku 1/0. Zestaw to dwu-hakowy flapper z ciężarkiem 170g Poza tym lało, zimno i wiatr 7-demka :shock: więc jakoś dłużej nie bawiłem... :lol:

PS.

Jestem dzisiaj szczęśliwy 'jak szczeniak z dwoma siusiakami' :mrgreen:

Napisano

Gratulacje Tomaszek mała a jak cieszy :mrgreen: z przyjemnoscia czytalem twoje wczesniejsze relacje i ogladalem wypasione zdjecia :cool:

Napisano
skąd ja to znam

Pewnie z autopsji, Artech. No i to permanentne domniemanie klęski:

- Co, na spinning też nic?.

- Przeciwnie - odpowiadam z pozycji idioty - mam już jednego szczupaka, jak złowię drugiego, to narobię zdjęć i wypuszczę.

- Jak to pan masz?! Jak to wypuścisz?! Jak pan nie chcesz ryby, to daj pan mnie! K... jaki nieużyty naród. Chłopaki, słyszeliśta? Facet ma rybę i woli wypuścić niż dać drugiemu.

Ja to rozumiem i nie mam pretensji do ludzi, którzy nigdy nie widzieli kosmity, ale żeby choć umieli dać spokój kosmitom :cool: . Pozdrawiam

Napisano
JAK TY NIE WEZMIESZ TO KTO INNY kretynizm ale sie slyszy

Tak. Są ludzie, którzy z takimi dyskutują, wyjaśniają - ja też to robiłem. Dziś nie robię, bo mi się zwyczajnie nie chce. Pozdrawiam

Napisano

Właśnie wróciłem z rzeki. 0 ryb! :twisted: Rzeka wylała, poziom wody mocno podwyższony. Łowiłem na woblerki i gumki, z myślą o okoniu, nic, nawet skubnięcia... :shock:

Napisano
Przypominam, że tamat brzmi "jak dziś było na rybach"

To stwórz temat: "Jak bywa często na rybach". :mrgreen: Chodzi o to "dziś"? Wczoraj, to dziś - tyle, że wczoraj. Przypominają mi się dowcipy o policjantach. :mrgreen:

Napisano
To stwórz temat: "Jak bywa często na rybach"

Klikasz "nowy temat" i już :wink::twisted:

Temat wyczyszczony, nie ma sensu zaczynać kolejnej dyskusji. :wink:

Wczoraj byłem dwie godzinki na rybach. Brań karpi nie ma od 3 dni (zmiana pogody) więc zarzuciliśmy kije, kołowrotki na luz i zajęliśmy się z teściem rozrzucaniem gruzu nawiezionego w celu zasypania dziur w dróżce dojazdowej do łowiska :mrgreen: Jako, że kilku wędkarzy pracowało nad tym parę dni- droga jest prawie naprawiona. :cool:

Napisano

MagnuM, jaka rzeka?

Ja dzisiaj i wczoraj Sokołda, szukałem kropkowancow ale skubance nie mialy ochoty na moje wabiki.

W sobote i niedziele odbyły sie zawody muchowe miedzy innymi na tej rzece. Na dwa dni i ponad 20 chlopa padły dwa :shock: pstrągi.

Ryby sie potopiły

Klikasz "nowy temat" i już
masz bana :mrgreen:
Napisano

Razem z kolegą wybraliśmy się na pierwsze w tym roku poważne rybkowanie :twisted:

i oto efekt

1a2cbc6603bb5c6dm.jpg

kolega dziabnoł tęczaka 41cm na małego Sieka (3cm) w książkowym miejscu tzn ostry zakręt (prawie 180 st) na zew burcie po przytrzymaniu wobka raz zakręcił korbką i nastąpiło branie...... ekstra było

rybka pływa sobie dalej w wodzie a nie w patelnianym oleju:)

Napisano

Witam

Bylem wczoraj

Ogolnie mozna podsumowac 3 slowami: lipa, lipa, lipa :lol:

Podsypalem znowu grochem ale chyba poki nie przyjdzie wyrazne ocieplenie to sobie odpuszczam

Zlapalem co prawda pierwsza rybe w sezonie mala plotke na robala ale generalnie poza tym to studnia :???:

Na dodatek wiatr deszcz nie zachecal do wedkowania

A teraz caly tydzien sie taki zapowiada :cry:

Pozdr

Napisano

konktenbit, ale to jest pstrąg potokowy nie tęczowy :cool::lol:

Przemek, będzie lepiej :) grunt, że pierwsza rybka sezonu jest, i kilka litrów świeżego powietrza w płucach :D

Napisano

tak trini popieram!!! swieże powietrze, kontakt z natura to jest ekstra sprawa..a rybki jeszcze bedą :wink:

Napisano
konktenbit, ale to jest pstrąg potokowy nie tęczowy

hym, no to miał dziwne ubarwienie jak na potokowca ale mniejsza o to (nie chcę dalej rozwijać tego tematu) najważniejsze jest to że zabawa była nawet pomimo kiepskiej pogody

Napisano

konktenbit, potokowiec ładny i pewnie ładnie poszalał przy holu :wink:

Jak bedziesz miał mozliwosc to wrzuc mi fotke tego Sieka.

Napisano

Witam

bylem kilka dni nad jez. zlotnickim woj dolnoslaskie co prawda pogoda w kratke ale dalo sie jakos wytrzymac dwa dni przesiedzialem z pickerami i dwa uganialem sie z gumka za okoniem bilans polowu raczej marny ryby duzo ale niestety drobnica jedyne godne uwagi to trzy plotki w okolicach 30 cm okoni wyciagnolem okolo 50 a najwiekszy nie wiem czy mial 18cm no coz innym razem bedzie lepiej

pozdrawiam

Gość VooDoo
Napisano

Witam. W sobote byłem na poraju , niestety gdyby nie ten deszcz... niestety ja tylko płoteczke , a znajomy leszcza 37 cm , garbusa 26 cm i płoc 28 cm.

Napisano

Zawsze to coś , początki zawsze trudne :mrgreen: a tak apropo kolego VooDoo, "klusownik szczupakow" brzydka piersza część podpisu :shock::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Witam.

W sobotę byłem pierwszy raz nad wodą ( zbiornik Siemianówka ).

Trafiliśmy na fatalne załamanie pogody, wiało,padało i temp. ok.3 stopni.

Efekt to 3 płoteczki takie po 10cm :oops:

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.