keri Napisano 28 Kwietnia 2007 Napisano 28 Kwietnia 2007 Wybrałem sie nad dzisiaj nad wode z wedką ale bez zadnej przynety. Taki wypad typowo rekraacyjny. Całe szczescie ze mialem kanapke wiec i przynęta sie znalazła. A to efekt chlebowego łowienia Ludzie nawet spina ze sobą nie miałem koniec swiata. Oj nie moge sie doczekac 1 maja
Tomaszek Napisano 28 Kwietnia 2007 Napisano 28 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj klasycznie w Ventry - tylko na godzinkę bo byłem umówiony z kumplem - więc nie wybierałem pory no i przyjechałem przy kompletnym odpływie - wody było nawet nie po kolana - efekt zero Tak na spin jak i na grunt - o sorry - miałem na gruntówkę jedno potężne kopnięcie, aż rzuciłem się za wędką co by jej nie stracić tak pociągnęło - ale po zacięciu pusto konger? płaszczka? kto wie...
greenlife Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Dzisiaj od 6.00 rzeka Łeba w Chocielewku. Co tu dużo gadać ojciec skopal mi dupsko ja ani pukniecia a on tęczaka 72cm i 4,5kg jak bedzieta chcieli to wrzuce pozniej zdjecia.
darioushz Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Lowienie z kutra -Portsmouth. Pogoda super , slonecznie i bez wiatru. Dwa zestawy: - lekki- dwa male haczyki z paseczkami kalmara. - ciezki- duzy hak z calym sporym krabem. Wyniki calkiem niezle. jeden garfish ( belona), 5 seabream ( kantar) i 2 smoothound (rekin-mustel). Jeden bream dosyc spory 1 kg. (zdjecie) . Na 8 wedkarzy padlo ok. 20-25 rekinow. Zabrane zostaly tylko trzy- dwa nieduze i jeden duzy samiec , reszta to samice w ciazy( zyworodne). Raz widzialem jak wedkarz ( niedoswiadczony chyba) oprawial ciezarna samice i po rozcieciu brzucha wysypalo sie ok. 25-30 malutkich ok. 7-8cm. martwych ,wpelni wyksztalconych rekinkow. Dlatego szybkie zdjecie (nie wszystkim) i do wody. Rekiny te nie maja jednej pory rozrodu wiec ciezarne samice mozna spotkac o kazdej porze roku. Mialem jedno branie na lekki zestaw gdzie ryba w kilkanascie sekund wyciagnela 130 metrow linki i rozgiela hak. Na ciezkim zestawie bylyby szanse bo 300 metrow linki o wytrzrzymalosci 45kg. , ale moze nastepnym razem .
jaross Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 greenlife piekny musi byc ten pstrag dawaj zdjecia i nie pytaj chlopie
MagnuM Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Na wstepie powiem, że u nas na Podlasiu, na łowisku specjalnym " Bachury" można już łowić szczupaki. Byłem dziś z bratem od 8 i teraz dopiero wrocilem. Złapaliśmy razem 4 szczupłe, 2 na spining, 2 na żywca. Zdjęcia dodam potem.
tomek1 Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Tak dzisiaj było na rybach Ale po kolei. Dzisiaj na jednym z łowisk naszego stowarzyszenia odbyły się doroczne zawody wiosenne. Nie wiedzieć czemu coś mi się ubzdurało, że zaczynają się o siódmej a o szóstej zbiórka. Więc jadę sobie spokojnie (w narastającym deszczu ) na szóstą. Na miejscu okazuje się, że zawody właśnie się rozpoczynają Wpisuję się na listę z ostatnim 84. numerem. Zawody odbywają się w niecodziennej formule dwie największe ryby na wagę. W mocnym deszczu ryby jednak całkiem całkiem współpracowały (na DS) i w rezultacie moje dwie największe dały mi 4760 gramów i pierwsze miejsce Jak widać na załączonym obrazku nagrodami były: fajny puchar, mendal , dyplom i Robinson Xenon Match 4,20 10-20 gr Ogólnie zadowolenie pełne bo do tej pory moje najlepsze miejsca to drugie (w spławikowych) i trzecie (też wiosenne). Teraz trzeba się przyłożyć do pozostałych zawodów (spławikowe- na normalnych zasadach, nocne i jesienne) bo puchar za Grand Prix 2007 jest jeszcze ładniejszy
Patryk Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Oczywiście zasiadke zaczynaliśmy od sprzątaniaKlik Sporo karpi 30-35cm, jeden więszky 42cm i karaś 36cmKlik A na koniec kolega wypuścił amurka 7.5kg Klik Dzień udany karpiki sprawiały, że nie było można odejść od wędek. Pozdrawiam
MagnuM Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Patryk, a gdzie, jeżeli mogę wiedzieć, na tych rybkach byłeś?
Patryk Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Miejscowość nie daleko B-stoku (Gródek) jest tam nie duży zbiornik 6.5ha. Zalew ma ok 7 lat. Jedyny minus to całkowity zakaz nęcenia. Ale jak widać przejemnie można spędzić czas i zawsze coś złowić np Karpik w tamtym roku Klik
MagnuM Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Patryk, aaaa, ja tam się jeżdżę kąpać co rok Prawie co tydzien tam przejazdem jestem.
salem78 Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 a u mnie dzisja taka ryba 35,34,24 cm i to chyba japoniec bo nie jestem pewien
keri Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 tomek1, szacunek A i wszystkim pozostałym kolegom gratulacje z połowów.
Gość VooDoo Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Dzisiaj złowiłem tylko 1 leszcza i 1 krąpia , ale wiater nie do zniesienia. Dałem sobie krzesełko tyłem do wody i wędek i obserwowałem sobie brania innych ludzi .
tomek1 Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Gratulacje Tomek! Tomek - gratuluję tomek1, szacunek Dzięki, też jestem zadowolony Tym bardziej, że sprawdził się mój plan nęcenia i łowienia "pod nogami" podczas gdy większość moich sąsiadów przerzucała rybom nad głowami. To tak apropos tego tematu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=37426#37426 Czasem warto zrobić inaczej niż inni Jaross
Tomaszek Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Nooo tomek1 widzę że spisałeś się w tym odcinku, gratulacje.
kisux Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Noo tomek1 - gratulacje i wygranej tego GRAND PRIX-a salem78 - tak to karasie srebrzyste - populernie zwane japońcami swoja drogą ładne rybcie te pow. 30 już pięknie walczą
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Nooo tomek1 widzę że spisałeś się w tym odcinku, gratulacje Noo tomek1 - gratulacje i wygranej tego GRAND PRIX-a Dzięki Ciężko będzie, bo potrzeba jeszcze też trochę szczęścia Tym razem było po mojej stronie
P Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Ciężko będzie, bo potrzeba jeszcze też trochę szczęścia Masz umiejetnosci i glowe na karku wiec dasz rade wygrac caly cykl zawodow Tylko nie ulegaj presji ze strony forumowiczow na wyniki Oczywiscie gratuluje i zycze kolejnych wygranych
konktenbit Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 byłem wczoraj na "mojej" Chodelce, pstrągów nie było (tylko 3 małe okonki) ale widziałem pierwszy raz stado (ze 20 szt to napewno) trących się minogów, woda miała może 10cm i pływały wśród kamieni posplatane jak warkoczyki siedziałem z 15 min i się gapiłem:)
keri Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 on tęczaka 72cm i 4,5kg jak bedzieta chcieli to wrzuce pozniej zdjecia. Dawaj tą fotkę z teczą w tle. Takie okaziki trzeba zamiescic na forum
jaross Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Nie ciekawie wypadło dzisiejsze wedkowanie lowisko rybne ale bardzo ciezkie pod wzgledem wedkarskim i jeszcze ten wiatr wyrywal zestaw z wody polowy to 9 okonkow malutkich i jedna ploc 23cm i kumpel podobnie, a polowalismy na leszcze bo juz pierwsze podrygi zaczynaja brac jak sie trafi dobrze ze slonko ladnie grzalo
Gość VooDoo Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam byłem dzis na małym stawiku hektarowym. Kolega 2 karpie , 34 i 40. Ja 3 szczupaczki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.