maniu394 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 A jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Ja bym chętnie odwiedził okolice Brzegu Dolnego - nigdy tam nie łowiłem, a chciałem spróbować. Może to będzie dobra okazja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 zaczynam i ja spinningować więc chętnie się dołącze jak termin dopasuje,chętnie podpatrze i coś sie nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Panowie może zrobimy teraz w lipcu np na przyszły weekend jakis mini zlocik nad wodą czy to ze spinem, czy z gruntówkami za białorybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Booseib jak dla mnie pasuje akurat mam urlop,jeżeli chodzi o białorybę to mogę zapodać miejscówkę,jak znajdą się chętni,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Ja chętny na zasiadkę spinningową, czy feederową ! Gdzie wstępnie polecasz - pytam czy Wrocław, czy coś poza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 jeżeli chodzi o feederka to Wrocław,a jeżeli o spina to ja się dostosuję bo dopiero zbieram praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Można się umówić na całodzienne feedrkowanie we Wrocławiu...pytanie tylko kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Proponuję za 2.5 tygodnia - 31 sierpnia/1 września. Miejsce to np. Odra poniżej ujścia drugich barek albo okolice Brzegu Dolnego - na obydwa te miejsca czaję się już od jakiegoś czasu, ale ciągle coś wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Przecież Wy, chyba i tak spotykacie się nad wodą Może i ja dołączę. Miejsce jak na razie bez znaczenia. Będę śledził wątek, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja tez chetnie bym się dołączył akurat sie przeprowadze do wro to byscie pokazali jakies ciekawsze miejsca na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 To Panowie kiedy i gdzie robimy zlot? Może tak 30-31 sierpnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 30 sierpnia odpada, przynajmniej dla mnie, bo to piątek. 31 jak najbardziej. W takim razie, żeby się za długo nie zastanawiać: kto się piszę na 31. sierpnia w tym mniej więcej miejscu (klik) ? Dopisujcie się do listy chętnych, kopiując poniższą "listę" i dodając swoją nazwę użytkownika: 1. pankowaty Nie wiem jak tam z dojazdem, ale postaram się sprawdzić w najbliższych dniach. Jeśli ktoś zna szczegóły to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Michał miejscówka, którą podałeś zapewne jest ciekawa, ale...tam trzeba przejechać wał, co się wiąże z mandacikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Booseib, a co ztym miejscem ? Widać tam trochę samochodów. Myślisz, że i tam nie da się wjechać? Ja tam nigdy nie łowiłem, tylko tuż przy ujściu, ale szedłem wtedy od barek, albo zostawiałem samochód obok osiedla. Jeśli nie, to Brzeg Dolny (zielona strzałka), ale o tym miejscu nie wiem zupełnie nic, tyle, co słyszałem od wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Michał, lepiej poszukać czegoś w granicach miasta, Brzeg Dolny pewnie będzie nie osiągalny dla niektórych, choć nie wiem ilu nas będzie chętnych, chcesz łowić również w nocy, czy tylko za dnia? Może rejon opatowic byłby lepszy, zależy czy auta mają być obok... Tam gdzie podajesz to wszędzie trzeba przejechać wał, co się może wiązać z mandatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Ok, masz rację, w takim razie nie będę się upierał przy tym Brzegu. Co do Opatowic, to możesz na mapce wskazać, które miejsce Cię interesuje? Być może dobrą propozycją byłaby Odra na Karłowicach, o ile nie jest tam teraz rozkopane? Samochód można zostawić za wałem i przejść 50m nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Karłowice w rejonach Leclerca są rozkopane, a jeśli chodzi o Opatowice to myślałem o rejonie od strony Zoo, jak Wyspa Opatowicka, jest tam parę fajnych miejsc na przeciwko wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 W zeszły weekend organizowane były zawody na Zawalnej, więc chyba tylko z jednej strony jest rozkopane: szczegóły. Ale mogą być okolice Opatowic. W takim razie ponownie, lista chętnych, proszę się dopisywać: 1. pankowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Tam gdzie podajesz to wszędzie trzeba przejechać wał, co się może wiązać z mandatem. Witam. Apropo przejazdu przez wał. W zeszłym roku napisałem do straży miejskiej czy można przejeżdżać przez wal w jednym miejscu i dostałem od nich oficjalna odpowiedź. Cytuje fragment: Informuję że poruszana przez Pana kwestia jest uregulowana w Ustawach: Kodeks Wykroczeń (art 80 §1) oraz Prawo Wodne (art. 85) przytoczone poniżej artykuły określają sposób poruszania się po wałach przeciw powodziowych cyt.:Art. 80. § 1. Kto: 1) przejeżdża pojazdem lub konno albo przepędza zwierzę gospodarskie przez wał przeciwpowodziowy w miejscu do tego nie przeznaczonym lub wzdłuż po wale, na którym nie ma drogi o dostatecznie mocnej nawierzchni; Art. 85. 1. Dla zapewnienia szczelności i stabilności wałów przeciw powodziowych zabrania się: 1) przejeżdżania przez wały oraz jazdy ko roną wałów pojazdami, konno lub przepędzania zwierząt, z wyjątkiem miejsc do tego przeznaczonych . Z przeprowadzonych oględzin wskazanego przez Pana miejsca ustalono, że przejazd przez wał odbywa się utwardzoną drogą wyłożoną płytami betonowymi, brak też jest tam innych ograniczeń wjazdu (znaki, zapory). Dlatego jeżeli w miejscu o którym piszecie spełnione sa te warunki to raczej mandat nie grozi. Chyba że się trafi na jakiegoś upierdliwca z którym normalnie się nie pogada. PS Oczywiście piszę się na spotkanie o ile córa nie odwali mi jakiegoś numeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja też się piszę ! A może zrobić zlot na Odrze powyżej Wrocławia ? Np. Trestno albo koło Czernicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Tresno po 1 czy po 2 stronie byłoby też ciekawe, to wstępnie byłoby 4 chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 i ja postaram się dołączyć, bez względu na miejsce, choć prawdopodobnie będę miał czas jedynie w godzinach porannych. Mogę też zaproponować kilka miejscówek, choć dobrze byłoby żebyśmy od razu określili, czy łowimy na spina czy na feedery. Jeśli spin to polecam Brzeg Dolny albo okolice mostu na wschodniej obwodnicy wrocławia, choć tu dużo zależy od tego jaki będzie przepływ wody z jazu w jaszkowicach. Brzeg Dolny to szybka woda, ciągnący nurt. Polecałbym jednak stronę od miasta - naprawdę dużo fajnych miejscówek i pełna rozpiętość gatunków. Brzeg od strony wsi Głoska też jest fajny ale w górę jest trudno dostępny (mocno zakrzaczony), a na dolnym odcinku jest budowa mostu i nie wiem czy da się ją łatwo obejść bo nie byłem tam. Jak coś to dysponuję miejscem w samochodzie. Okolice wschodniej obwodnicy to oczywiście zupełnie inna woda, nurt w większości miejsc wolny, a przy obecnym stanie wody czasem niemal zerowy. Ale oczywiści też jest sporo fajnych miejsc, choć raczej innego typu, bo głębokich i wolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Panowie może tak tym razem długo oczekiwany zlocik ze spinem w rączce? Idzie ku jesieni, zimne nocki, woda się ochładza, ryba to czuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 A może zrobić po prostu zlot , a metodę każdy sobie sam wybierze ? No i gdzie ? Może w Gajkowie na Odrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi