Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
i co koledzy i koleżanki wszyscy spiningujemy czy ktoś siada na grunt..??

Ja z miłą chęcią spin, tym bardziej w tak doborowym towarzystwie wiele bym mogła się nauczyć, lecz chyba moja obecność na regionalnym zlocie nie wypali ze względów, niestety niezależnych ode mnie, a żałuję bardzo :evil::???:

Napisano
i co koledzy i koleżanki wszyscy spiningujemy czy ktoś siada na grunt..??

no ja tradycyjnie gruncik (spina też zabiore) ale interesuje mnie co tam na feederka będzie się działo :roll: w końcu ktoś musi coś do zdjęć złapać :mrgreen::wink:

Napisano

Ja przede wszystkim spin, ale po dziesiątym szczupłym dołączę się do kisuxa :mrgreen:

Napisano

pio, z innej beczki- masz chyba zapchaną skrzynkę na pw, bo teraz zauważyłem, że nie przeszła wiadomość, którą Ci napisałem 16.04 :roll:

Napisano

Witam po paru dniach "niebytu", Łódź zwiedzałem, szkoliłęm się, a teraz przyszła pora na odpoczynek na rybkach :lol:

po paru dniach pracy chyba pon-wtorek i środowej imprezie integracyjnej mam 4 dni na ryby - plan prawie dograny. Z niecierpliwością czekam na 1 maja, a potem 2,3, zlot!!!

Napisano

Jak na moje oko to baseny między główkami są dość płytkie. Przy niskich stanach wody odsłania się piach. Za to za główkami tworzą się dość głębokie i szerokie rynny moimi zdaniem dość ciekawe. Uciąg jak to w rynnach spory. Tak przynajmniej jest na kilku pierwszych główkach. We wrześniu byłem tam na zasiadce z gruntówkami, ale miałem za słabe kije, przez co małe obciążenie i zestawy znosiło mi na płytką wodę. Nie dało się łapać, bo drobnica szału dostawała na widok każdej przynęty :evil: . Trafił mi się wtedy na czerwonego sumek koło 40 cm i troszkę mniejszy szczupaczek na białego :mrgreen: . Żeby tego uniknąć brałbym raczej mocniejsze kije.

Napisano
Karolik ajaki uciąg tam jest
Kolega oblicza średnią z TEGO :wink:

pomyśle :mrgreen: - w końcu polibudy na darmo chyba nie skończyłem ! hehe :wink:

P.S. Metoda nie działa na Wałach za tamą :mrgreen:

Napisano

Na Wałach i Rakowie to czasmi spławik przez godzinę aż 10 metrów zrobi :grin: .

Napisano
P.S. Metoda nie działa na Wałach za tamą
Tam to wiele rzeczy nie działa ,nawet sam wodowskaz kiedyś wskazywał stan wody -minus 2,5metra :shock:
Napisano

Żyłeczka za cienka rybkę, czy na kamyczki? :wink:

O której to spotkanko? 05.00 będzie OK, czy śpicie jeszcze o tej porze?

PS. Co z Tym wyjazdem? Lubin się jakoś dogada, czy udajemy, że się nie znamy?

Napisano
Dzis zrobilem maly zwiad nad Odra przy ujsciu Cichej Wody

Miejsce bardzo fajne ,
Dzięki za sprawdzenie ,no i fajnie by było jak byś dał radę.
Napisano

no a teraz zgrozy trochę... wczoraj wieczorem grałem w piłkę i po niefortunnym uderzeniu .... wykręciło mi stope, że z bólu upadłem na glebę.

Po kilkunastu minutach stanąłem na nogę i grałem dalej tyle, że na bramce.

Po powrocie do domu szybki prysznic - noga była jak bania

8636f19db8033a2cm.jpg

rano nie mogłem na nią stanąć, więc pojechalem na rtg i do ortopedy

lekarz pooglądał i stwierdził to co na foto ...

dd2097483c44490bm.jpg

gips na 2 tygodnie!!! p.s. świetne gipsy teraz mają te kliniki prywatne - gość rozwinął taką gazę, przyłożył do nogi, owinął zielonym bandarzem, polał jakims płynem i masował, aż cała noga była gorąca po tymi opatrunkami po czym powiedział dziękuję za wizyte do zobaczenia za 2 tyg i mogłem sobie pójsć

Pierwsze myśli - kur.. nie pojadę na zlot 4 maja i nici ze szczupakow od 1-3. maja!!!

ale mam nadzieję, ze uda mi się doczłapać - na pewno nie odpuszcze!!!

a za odszkodowanie kupie sobie coś wędkarskiego!!!

Napisano

patbaj, nie przejmuj sie.. kolega widuje nad Odrą spiningistę który cały czas wędkuje z jednego miejsca w pozycji siedzącej i miewa wyniki.. :wink:

ps: przykra sprawa i głupia z tą nogą.. :cry::cry: