waldek69 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Koledzy chwilowo lipa na Jeziorsku. Z soboty na niedziele siedziałem. 4 szt leszczyk 10 cm i 2 szt karaś 15 cm. W sumie 8 osób siedziało - podobne efekty. Woda po zakwicie jeszcze niezbyt miło pachnie. Dam znać jak coś się ruszy. Za to Warta w okolicy mostu obsadzona do ostatniej miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafibmw Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Dzieki kolego i czekam na dobre wieści A możesz mi napisać gdzie łowisz bo ja nigdy nie łowiłem na tym zalewie a mam ochote tam połowić jakieś leszczyki a nawet karpie bo słyszałem ze jest ich tam troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 waldek69, w okolicy którego mostu? Bo miałem zamiar właśnie się zaraz wybrać do sklepu po nowy spławik na rzekę ia ryby Myślałem o moście kolejowym, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Jade chyba w sobote na zbiornik, wiec dam znac co i jak ... Pojade pewnie przed miejscowosc Jeziorsko... Wczoraj bylem w miejscowosci Staw za Kalinową na komercynjnym. Bran bylo sporo, ale bardzo slabe. Ryby slabo sie ciely. Czego wynikiem byly 2 karpie ok 2kg sztuka, 2 bąki. Bardzo duzo mi sie zerwalo. Slabo sie ciely. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Miałem jechać w niedzielę do Wojsławic, wiem, że jest tam dość duża i dużo ryby, ale znów coś mi wypadło Będę musiał zadowolić się próbą, i zbiornikiem koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Byłem dzisiaj na Jeziorsku, ale najpierw pooglądałem tamę, potem motory (moja druga pasja:D) a następnie objechałem zbiornik i nie wiedziałem gdzie się zasadzić na jakąś rybę Może wie ktoś, w których miejscowościach jest dobre miejsce, gdzie ktoś łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek69 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Konanik miałem na myśli most w Warcie - droga z Warty na Łódź. W okolicy kolejowego nie byłem w tym roku. Jeżeli chodzi o miejscówki na zalewie, to siedziałem na Brodni i w Siedlątkowie. Jak do tej pory mizerne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Byłem dzisiaj na Jeziorsku, ale najpierw pooglądałem tamę, potem motory (moja druga pasja:D) a następnie objechałem zbiornik i nie wiedziałem gdzie się zasadzić na jakąś rybę Może wie ktoś, w których miejscowościach jest dobre miejsce, gdzie ktoś łowił? Właśnie może ktoś pomoże i da namiar na jakieś miejsca, gdzie da się blisko podjechać autem i coś można złowić z brzegu, nigdy tu nie łowiłem a chciałbym popróbować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Witam, Był ktoś ostatnio na Jeziorsku ? Jaki jest teraz poziom wody wie ktoś może? Pozdrawiam, No KILL!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Na jesień powinni trochę wody spuścić, więc niedługo się wybiorę. Może na sandała? Jak z nim jest? Kiedy jakieś zarybienie karpiem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Czy tak mniej więcej idzie obszar ornitologiczny ja "Jeziorsku" gdzie nie nie można łowić z brzegu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmal Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 szukam osób karpjujących na zbiorniku Jeziorsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Ciekawe kiedy w przyszłym roku jakieś zarybienie. Może w końcu coś się ruszy. Ogólnie wody w w okolicach Sieradza to jest według mnie lipa. W tym roku na łowiskach PZW Sieradz moim rekordem okazał się tylko 0.7kg szczupak 51cm. Ale wiadomo - "Panie! Ryby są, tylko brać nie chcą!". A w wakacje jak byłem nad Próbą to podchodzi do mnie pogadać jakiś dziadek z miejsca obok i mówi: a gdzie masz siatkę na ryby? Ja na to, że nie mam, bo wszystkie wypuszczam, a on takim prawie oburzonym głosem: Jak to? Potem słyszę jak gada z jakimś kumplem: no, w środę to nałapałem takich patelniaczków okonków i płotek. Potem dziw, że ryb nie ma. O linie albo karasiu to już w tym roku na Próbie nie słyszałem, o karpiu nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Panowie łowi ktoś na Jeziorsku na lodzie? Właśnie teraz "walczą" tam ojciec ze szwagrem i z efektami kiepściutko. Raptem jakieś drobne okonki. A poza tym masa sniegu, gruby lód i praktycznie zero wędkarzy. Czy nikt tam nie jeżdzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Ktoś wie jak jest z sumem na Jeziorsku? Idzie coś złowić z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasha Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Nie ma najmniejszego problemu...ale najbezpieczniej łowić sumy od 1-go lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Rozumie się Ale samemu coś złowiłeś? Jest szansa na jakąś metrówkę chociaż z brzegu? W jakim miejscu (miejscowość) najlepiej zasiąść? Będę wdzięczny za wszelkie informacje (przynęty itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek69 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Konanik, byłem w niedzielę na "objazdówce" dookoła zalewu. Z brzegu totalne zero, nawet jednego dotknięcia nie było. Owszem siedzą za karpiem i amurem, ale z pontonami i wywożą zestawy ok 200 m. Posiedzieliśmy trochę na Tomisławicach, później zajechaliśmy na Glinno, Brodnię. Stan wody na Brodni uniemożliwia całkowicie łapanie. Brzegi zarośnięte całkowicie i zalane wodą. Następnie usadowiliśmy się naprzeciwko Siedlątkowa, na opasce przed wyspą. Do godz 20.00 całkowite zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Pytanko ...Był ktoś jakoś niedawno na zbiorniku??Jaki stan wody??Można już sobie na nockę skoczyć czy jeszcze woda wysoka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Witam,powiedzcie mi czy na jeziorsku nie ma zakazu pływania z silnikami spalinowymi?i wędkowania z pontonu-spinning-trolling?W przyszłym sezonie właśnie będę maił pływadło z silnikiem i chcę się tam wybrać,macie może jakieś podpowiedzi dotyczące suma?z góry dzięki pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Byłem dawno na tym zbiorniku ale niestety bez efektów,. Akwen fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Dzisiaj wędkowaliśmy na Jeziorsku w miejscowości Brzeg. Od 4.00 do 13.00 nawet jednego brania Woda czyściutka a przy brzegu mnóstwo drobnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Z piatku na sobotę jedno branie na 5 pinek, niestety nie zacięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Brzeg oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Wczoraj byłem na zalewie Jeziorsko w miejscowości Brzeg , woda piękna ,wszystkie zanęty mnie znane przetestowałem, bez brania od 4rano do 12w południe, słoneczko mnie wygoniło straszny upał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi