tomik Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Pomyślałem, że trochę sobie "urozmaicimy" Grand Prix haczyk.pl w 2010 roku. A dzięki firmie MIKADO, która będzie głównym patronem konkursu i ufundowała sporo wartościowego sprzętu wędkarskiego, rywalizacja będzie jeszcze bardziej ciekawsza i atrakcyjna dla startujących. Oto moja propozycja: Edycja 2010 zostanie podzielona na 3 tury: Tura I - od 1 stycznia do 30 kwietnia Tura II - od 1 maja do 31 sierpnia Tura III - od 1 września do 31 grudnia W każdej turze miejsca od 1 do 5 będą nagrodzone zestawami składającymi się z: haczyków, żyłek, przynęt miękkich i twisterów firmy MIKADO. (Oczywiście im wyższe miejsce tym większy zestaw) Ponadto każde miejsce w danej turze zostanie punktowane tzw. "małymi punktami", czyli: 1 miejsce = 1 pkt. 2 miejsce = 2 pkt. 3 miejsce = 3 pkt. itd... A osoby, które uzyskają w całej edycji GP haczyk.pl najmniejszą sumę tzw. "małych punktów" i w podsumowaniu całej edycji zajmą miejsca od pierwszego do trzeciego otrzymają wartościowe wędki spinningowe firmy Mikado . Tak więc o wartościowe nagrody będzie także można powalczyć i je uzyskać już w trakcie trwania edycji i w każdej turze. Co myślicie o takiej formie GP haczyk.pl 2010 ? Ps. Nie widzę też problemu aby dodatkowo jeszcze bardziej "urozmaicić" rywalizację i ustanowić także nagrody za szczególnie rekordowe zgłoszenia, które mam nadzieje podczas trwania Grand Prix haczyk.pl 2010 zostaną zaprezentowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 a jeśli ktoś nie startuje np w pierwszej turze a startuje w pozostałych to jak to wygląda z małymi punktami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Myślę, że pod tym względem przyjmiemy jakieś standardowe zasady panujące w tego typu rywalizacjach, np: jeżeli użytkownik wystartuje np: tylko w dwóch turach, do punktów w nich zdobytych dodana zostanie liczba punktów równa liczbie użytkowników biorących udział w turze w której nie startował +1 punkt. czyli np: w drugiej zajął 2-gie miejsce, czyli zdobył (2 małe punkty) w trzeciej turze 3-cie miejsce, czyli zdobył (3 małe punkty) a za pierwszą turę w której nie stratował a w której brało udział, np: 14 - stu użytkowników, otrzyma 15 małych punktów. Czyli razem jego wynik to: 20 małych punktów. Można też przyjąć, że jeżeli ktoś będzie startował we wszystkich trzech turach do ostatecznego wyniku będą brane pod uwagę tylko dwa najlepsze wyniki osiągnięte z tych trzech tur. W sytuacji równej liczby małych punktów, będzie decydować lepszy wynik uzyskany z przeliczników wagowych. W każdym razie trzeba to będzie tak ustalić aby jednak ilość startów w we wszystkich lub min. dwóch turach miała znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wepster Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam. Jestem nowy na forum i chcę wziąć udział w konkursie grand prix. Wyczytałem, że żeby to zrobić musze najpierw zamieścić moje zdj w konkursie rekordowych ryb i poprosić admina na pw, żeby uwzglednil moje zgłoszenie w grand prix. I tak mam postepować podczas zgłaszania każdej kolejnej ryby. Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Jak już raz zgłosisz, że chcesz brać udział w GP to później przy kolejnych zgłaszanych rybach już tego nie musisz robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Co myślicie o takiej formie GP haczyk.pl 2010 ? a jak to się ma do tego "wagowego" punktowania w GP ? bo w tej chwili(przynajmniej jak dla mnie) niezbyt jasno to wygląda. proszę o jakieś rozwinięcie i przykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 No a jak bez uzyskanych punktów wagowych ustalisz kto wygrał daną turę i przyznasz "małe punkty"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 shaman1111 Gofer Jacek gratuluję Panowie pozostałym oczywiście też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 gratuluję chłopaki i do zobaczenia w edycji 2011 ( o ile będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Graty chłopaki, przede wszystkim wyników nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Dziekuje, i gratuluje wszystkim uczestnikom. Za kazdym zdobytym punkcikiem staly przeciez emocje, radosc, satysfakcja i przygoda, a o to w tym chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Dzięki, życzę sukcesów w edycji na rok 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Niecodziennie wygrywa się takie konkursy, jestem mi niezmiernie miło Gratuluje wszystkim, którzy wzięli udział w GP i życzę powodzenia w tegorocznej wersji Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Sprężę się i za jakiś czas wam nagrody powysyłam. Niemniej adres na które mam je wysłać możecie powysyłać mi na PW już teraz. O ewentualnej kontynuacji GP haczyk.pl w sezonie 2011 poinformuje w najbliższych dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 O ewentualnej kontynuacji GP haczyk.pl w sezonie 2011 poinformuje w najbliższych dniach. Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Będzie kontynuowana. Na tygodniu podam szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Grand Prix haczyk.pl w 2011 roku czas zacząć Firma MIKADO - Patron konkursu ponownie ufundowała wartościowy sprzęt wędkarski. Edycja 2011 tak jak w ubiegłym roku zostanie podzielona na 3 tury: Tura I - od 1 stycznia do 30 kwietnia Tura II - od 1 maja do 31 sierpnia Tura III - od 1 września do 31 grudnia Nagrody: W tej edycji w każdej turze będą nagradzane miejsca od 1 do 3. Wśród nagród: plecionki wędkarskie, żyłki, błystki wahadłowe i przynęty Fishunter ( im wyższe miejsce tym cenniejszy i różnorodny zestaw) Każde miejsce w danej turze zostanie punktowane tzw. "małymi punktami", czyli: 1 miejsce = 1 pkt. 2 miejsce = 2 pkt. 3 miejsce = 3 pkt. itd... Natomiast osoby, które uzyskają w całej edycji GP haczyk.pl najmniejszą sumę tzw. "małych punktów" i w podsumowaniu całej edycji zajmą miejsca od pierwszego do trzeciego otrzymają wartościowe wędki firmy Mikado . Ponado w tym roku jako, że nagrodami głównymi będą różne rodzaje wędzis a dodatkowo łącznie będzie ich 4, czyli : Wędka Mikado UV 700 POLE Wędka Mikado UV 800 POLE Wędka Mikado UV 300 HEAVY HH ROYAL EDITION SPIN Wedka Mikado UV 800 BOLOGNESE Osoby które zajmą miejsca od 1-3 w całej edycji GP haczyk.pl - wg.kolejności - będą mogły wybrać sobie wędkę z powyższych i pozostałych w danym momencie i według własnych preferencji. Wędka która zostanie będzie nagrodą za największe (wg pkt ) zgłoszenie do GP haczyk.pl 2011 Uwaga! Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie, czyli zgłoszenie powinno być dodane najpóźniej po 30 dniach od dnia połowu ale w związku z tym, że oficjalnie GP haczyk.pl rozpoczynamy teraz do końca lutego można zgłaszać ryby złowione na początku stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jeżeli można wtrącić To mamy punktowane rybki: boleń od 60 cm, szczupak od 70 cm i sandacz od 70 cm. Moim zdaniem powinno być: boleń od 65 cm, szczupak od 75 cm i sandacz od 65 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jeżeli można wtrącić To mamy punktowane rybki: boleń od 60 cm, szczupak od 70 cm i sandacz od 70 cm. Moim zdaniem powinno być: boleń od 65 cm, szczupak od 75 cm i sandacz od 65 cm. Zgadzam się i popieram w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 też popieram.. sandacz ma zbyt wygórowaną "barierkę" w porównianiu do bolenia. Artech dobrze zasugerował wymiar.. 65cm. No i jak z kwestią karpi itp ze stawów chodowlanych? Trzeba by cos z tym zrobić Jeżeli ktoś wystartuje tylko w jednej turze lub w dwóch turach to ile dostaje punktów karnych za pozostałe tury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Odnoszę wrażenie choć może się mylne ze próbujecie Panowie ustawić regulamin "pod siebie "a to nie fer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Z rybami ze stawów hodowlanych to jest ciężka sprawa, bo nie ma możliwości kontroli tego i można polegać tylko na uczciwości zgłaszającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Ewentualne zmiany w GP wiążą się ze zmianami w RR. Przecież nie będziemy teraz z RR wyrzucać zgłoszeń ryb, które okażą się wg nowych standardów za małe. Obecnie każda zmiana długości ryb spowoduje tylko bałagan. Sandacz pon. 70cm, to przecież drobnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 No właśnie, ponadto jakby nie było wszystkie przyjęte min. wymiary zgłoszeń i tak są znacznie większe od tych z RAPR Co do ryb ze stawów chodowlanych to bardzo chętnie bym to wyeliminował ale obawiam się, że jak ktoś zechce to i tak napisze, że złowił na wodzie ogólnodostępnej i tego nie zweryfikujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Co do ryb ze stawów chodowlanychA mogę prosić o przykład zgłoszenia z stawu hodowlanego ,był taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi