DAWID Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Zgłosiłem 3 pstrągi, żaden nie przyjęty, widze wiele zdjęć bez łowcy nawet samego Lesia, ale nic nie trzeba mi się w to bawić. Nie mam ochoty tracić czas jak i tak zdjęcia są nie przyjmowane. Prosze bardzo: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=6477 Większość bez łowcy a przyjmowane. Widze że liczy się "widzi misie" moderatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 ale jaja... Jako, że GP oficjalnie ruszyło 16.02 to fajnie jakby ewentualne zaległości można było uregulować do 16.03. BTW Tomik wspominał chyba gdzieś coś o tym, że ryby złowione w styczniu będzie można dorzucić w późniejszym terminie (jako, że GP wtedy jeszcze nie ruszyło). Panie Lesio, przyjmij Pan te zgłoszenia niech coś się dzieje na forum obecna sytuacja niech będzie przestrogą dla nas, aby w przyszłości pamiętać o wszystkich danych w zgłoszeniu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 No cóż, moje zgłoszenie odrzucono ze względu na przekroczony czas (30 dni). Uważam tak samo jak pepe, że 30 dni na wcześniejsze połowy powinno być liczone od dnia ogłoszenia zabawy, inaczej to jednak trochę nie fair. Poza tym to wręcz nielogiczne, bo idąc tym tokiem myślenia nie byłoby w ogóle możliwości zgłoszenia ryby złowionej np. 2 stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Każde zgłoszenie ryby odbywa się w ramach 'Rekordowych ryb' , dopiero w dalszej kolejności można brać udział w Grand Prix - zależnie to od decyzji łowcy lub przekroczenia 30-dniowego terminu. Od początku roku nie było przeszkód, aby wysyłać zgłoszenia do 'Rekordowych ryb', dlatego wszystkie powyższe argumenty uważam za chybione. Z mojej strony ten temat jest zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Ogłaszając 16 lutego start kolejnej edycji napisałem: "Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie, czyli zgłoszenie powinno być dodane najpóźniej po 30 dniach od dnia połowu ale w związku z tym, że oficjalnie GP haczyk.pl rozpoczynamy teraz do końca lutego można zgłaszać ryby złowione na początku stycznia." Stąd jeżeli było takie zgłoszenie z początku stycznia dodane do końca lutego przyjmiemy je ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Dobra, nie będę się wykłócał o swoje zgłoszenie. Ale te pstrągi Dawida zostaną chyba uznane? Seria zgłoszeń płoci wygląda faktycznie nieco zabawnie w tym kontekście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 A po ponownym przeanalizowaniu dotychczasowych edycji i zgłoszonych zdjęć oraz kryterii ich dotyczących, zastrzeżeń, uwag i opinii zamiast: Oraz max. dwa wyraźne zdjęcia wędkarza i ryby, dzięki któremu dany okaz będzie można zidentyfikować i ocenić. W tym jedno zdjęcie na którym musi być uwieczniona obok ryby miarka, pudełko od zapałek, kołowrotek, kawałek wędziska, lub inny przedmiot powszechnego użytku. Proponuję po prostu: Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić. I skoncentrujmy się na rybie. Bo na dobrą sprawę tak jak nie wyeliminujemy i nie upilnujemy zgłoszeń z łowisk komercyjnych i ich zastrzeganie nic nie pomoże. Tak w 100 % przy takiej wirtualnej rywalizacji nigdy nie będzie gwarancji, że nawet jak na zdjęciu będzie wędkarz z rybą i nawet jak sobie przykleji kartę wędkarską na czole, że rzeczywiście akurat on ją złowił. Tak, więc musimy mieć nadal do siebie wzajemnie pewne zaufanie. Dwie edycje myśle, że były udane i niech tak dalej się dzieje. Nie komplikujmy, nie utrudniajmy sobie rywalizacji a ewentualne oszustwa i tak same wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 tomik, naprawde już nie wiem czy wstawiać te zdjęcia czy nie, według ciebie zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić. a wejdzie Lesio wyrzuci zgłoszenia i koniec zabawy Uzgodnijcie między sobą konkretnie jak to ma wyglądać, bo szkoda wstawiać jak z 6 czy 5 zgłoszeń ostaje się jedno Koniec gadania jade na pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Spokojnie, tym razem wszyscy ustalimy najpier wszczegóły a jak będzie trzeba podliczymy jeszcze raz poprzednie zgłoszenia Póki co interesuje mnie co myślicie na temat mojej propozycji: Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Mnie pasuje całkowicie to rozwiązanie. Bo wiadomo spinningiści czy łowiący na muche nie dadzą sobie rady w większości zrobić zdjęcia samemu, jak ja pomyśle że dzisiejszej sześdziesionie miałbym kazać czekać a później ładnie pozować do foty to płakać mi się chce ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić. wg mnie jest to rozsądne rozwiązanie.. Popracowałbym jeszcze o nad treścią regulaminu.. 1. Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie, czyli zgłoszenie powinno być dodane najpóźniej po 30 dniach od dnia połowu.2. Zgłoszenie powinno zawierać dane: Powywalałbym słowo "powinno", gdyż ono daje wrażenie charakteru "jest zalecane ale nie obowiązkowe" ..i zamieniłbym np. na taką formę: "1. Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie - jest wymagane, aby zgłoszenie zostało dodane wciągu 30 dni od daty połowu. 2.Przyjmujemy jedynie kompletne zgłoszenia zawierające: -... -... -... " .. co nie pozostawiało by uczestnikom żadnych wątpliwości i niejasności. To takie 3 grosze ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Powywalałbym słowo "powinno", gdyż ono daje wrażenie charakteru "jest zalecane ale nie obowiązkowe" ..i zamieniłbym np. na taką formę: "1. Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie - jest wymagane, aby zgłoszenie zostało dodane wciągu 30 dni od daty połowu. 2.Przyjmujemy jedynie kompletne zgłoszenia zawierające: -... -... -... " .. co nie pozostawiało by uczestnikom żadnych wątpliwości i niejasności. Dobra propozycja, lepiej to brzmi, tak zapiszę to w regulaminie jak proponujesz. Czy ktoś ma, jeszcze jakieś uwagi co do zapisu dotyczącego dodawanych zdjęć?: "Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 A więc jak dodawać kropki czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Regulamin już zaktualizowałem oraz tym razem wysłałem informację o tym do Lesia bo to też przez to, że ostatnio zapomniałem tego zrobić było zamieszanie, za co przepraszam. I jako, że wprowadzamy te zmiany teraz. Pkt 1 - czyli: Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie - jest wymagane, aby zgłoszenie zostało dodane w ciągu 30 dni od daty połowu - zacznie obowiązywać od 1 kwietnia a do końca marca wszyscy zainteresowani GP haczyk.pl - mogą dodać zgłoszenia ryb złowionych od 1 stycznia i takie jeszcze zaakceptujemy. I od teraz obowiązuje: 2. Przyjmujemy jedynie kompletne zgłoszenia zawierające: - Gatunek ryby: - Długość w cm - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok) - Godzina połowu: (wg. 24 godzin) - Łowisko (ewentualnie szczegóły typu: dokładne miejsce połowu, rodzaj łowiska, nazwa łowiska, najbliższa miejscowość): - Przynęta: - Bardzo krótki opis połowu - dwa - trzy zdania. (pogoda, czas, własne wrażenia, ewentualna masa w kg, czy ryba została wypuszczona, itp.): "Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Rozumiem zatem że moje zgłoszenie troci odrzucone przez Lesia będzie uznane, nie muszę zgłaszać jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Hmm ja też musze wrzucać jeszcze raz czy po prostu będzie akceptacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Panowie, skoro i tak "góra" poszła na rękę -zezwalając na wrzucenie tych "odrzuconych" ryb- wrzućmy zgłoszenia jeszce raz do Lesia, zgodnie z nowym obowiązującym regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Tak jest panie kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Moje zgłoszenie jest widoczne, nie zostało skasowane - moje pytanie wyżej było więc tylko czystą formalnością, nie ma przecież sensu wrzucanie takich samych postów jeden pod drugim. Niniejszym proszę zatem o zaliczenie mojego zgłoszenie do Grand Prix 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Zgłosiłem kropki, nie pamiętam już dokładnych dat więc wpisałem tylko miesiąc. W aktualnych rekordach ma być tylko 3 zgłoszenia a 3 ryby mają po 49 cm więc dodałem jako 4 nie wiem czy dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Po raz kolejny zgłosiłem pstrągi po raz kolejny odrzucone, to są jaja jakieś, ja dziękuje świetna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Ja na prawdę nie mam czasu ani chęci, aby każdemu z osobna przypominać, iż należy przeczytać regulamin lub go przeczytać, ale ze zrozumieniem. Jeżeli zgłoszenie nie spełnia łącznie kilku prostych i jasno wskazanych warunków, to wylatuje i żadne płacze w tym temacie nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Regulamin już zaktualizowałem oraz tym razem wysłałem informację o tym do Lesia bo to też przez to, że ostatnio zapomniałem tego zrobić było zamieszanie, za co przepraszam. I jako, że wprowadzamy te zmiany teraz. Pkt 1 - czyli: Przyjmujemy zgłoszenia ryb łowionych aktualnie - jest wymagane, aby zgłoszenie zostało dodane w ciągu 30 dni od daty połowu - zacznie obowiązywać od 1 kwietnia a do końca marca wszyscy zainteresowani GP haczyk.pl - mogą dodać zgłoszenia ryb złowionych od 1 stycznia i takie jeszcze zaakceptujemy. I od teraz obowiązuje: 2. Przyjmujemy jedynie kompletne zgłoszenia zawierające: - Gatunek ryby: - Długość w cm - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok) - Godzina połowu: (wg. 24 godzin) - Łowisko (ewentualnie szczegóły typu: dokładne miejsce połowu, rodzaj łowiska, nazwa łowiska, najbliższa miejscowość): - Przynęta: - Bardzo krótki opis połowu - dwa - trzy zdania. (pogoda, czas, własne wrażenia, ewentualna masa w kg, czy ryba została wypuszczona, itp.): "Oraz max. 2 wyraźne zdjęcia ryby. Np: zdjęcie przedstawiające wędkarza i rybę lub zdjęcie z uwiecznioną obok ryby miarką, kołowrotkiem, częścią wędziska lub innym przedmiotem powszechnego użytku ale takie aby dany okaz można było zidentyfikować i ocenić." Pasowały pod ten regulamin, ale spoko ty nie mam czasu wytłumaczyć swoich widzi mi się i ja nie mam czasu wstawiać 10 razy te same zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 DAWID inne zgłoszenia widzę zaakceptowane, więc widocznie gdzieś miałeś w zgłoszeniach braki i wstaw je tak samo poprawnie i kompletnie jak inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Nie miałem żadnych braków, nie wstawiam już zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi