Skocz do zawartości
Dragon

Samochód na ryby.

miron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Paco, znorszczałeś :mrgreen: Z tego co zauważyłem w Norwegii jest szalona moda na te bagażniki dachowe, czym większy tym lepszy :smile:

hehe no coz czas robi swoje. A tak powaznie to jest autko rodzinne, do tego bagaznik dachowy to doskonale rozwiazanie na wedki. Nie smierdzi w aucie :D

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 315
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja polecam Volkswagen Sharan z silnikiem diesla .Mój ojciec ma owego super sie sprawuje rocznik 2007 mamy go od nowości fotele kapitańskie wersja 7 osobowa .Silnik 1.9tdi o mocy 116 koni w zupełności wystarczy na wyprawy na ryby .Miejsca na sprzęt wędkarski pełno aż trudno zapełnić .Polecam !! Wersje starsze Sharana są lepiej udane niż nowsze .Wiem co mówię ponieważ mój szwagier ma takiego z 97 rocznika z przebiegiem 280tys.kilometrów zero jakiegokolwiek dymka z silnika :wink:

Napisano

jak juz gadamy o niskich autach to mam podobnie jak kolega wyżej niestety, żadnego progu nie przejadę, niestety zdjęcia z nowym zderzakiem nie mam. Na dniach trzeba go skrocic bo szlak trafia mnie na trasie.

Tak wyglądał z miesiąc temu:

dsc000453.jpg

dsc000710.jpg

dsc000920.jpg

Jak widać nie mam gdzie wsadzać akcesorii wędkarskich bo bagażnika nie mam :wink: dlatego kupiłem sobie zwyklego Uno za grosze i na rybki śmigam elegancko cały zapakowany i spokojnie wszędzie wjadę :)

Pozdrawiam!

Napisano

Ja jeśli się wybieram gdzieś dalej na ryby to jadę swoim fiatem uno 1.0 fire w wersji 5 drzwiowej, wszędzie daje radę :mrgreen:

Napisano

Ja miałem jakieś 2 miesiące temu Honde Civic, też na glebie. Nigdzie nie mogłem wjechać, sprzedałem i kupiłem Borę w kombi w TDI - wjeżdżam wszędzie gdzie chcę i prawie nic mnie to nie kosztuje :cool:

Napisano

Jak już wszyscy się chwalimy to i ja wrzucę zdjęcie swojego papamobilu :cool: Sorry za jakość ale moja cyfrówka jest upośledzona, delikatnie mówiąc :lol: Zaraz artone napisze że nadal za wysoko, ale usprawiedliwię się że na wiosnę kupuje nowe laczki (bo obecnie mam za wysoki profil) i auto będzie dodatkowe 2cm niższe :cool: Przy aktualnej 60tce wysokość 11,7 a będzie 50tka 9,7.

xxxn.jpg

Napisano
Zaraz artone napisze...

Jeden wart drugiego. Nie wiem co wy macie z tą "glebą" :roll: Jeśli chodzi o mnie to szkoda mi samochodu na nasze ulice żeby tak go katować :???:

Napisano
Zaraz artone napisze...

Jeden wart drugiego. Nie wiem co wy macie z tą "glebą" :roll: Jeśli chodzi o mnie to szkoda mi samochodu na nasze ulice żeby tak go katować :???:

Ja też wolałbym mieć nawet na wszelki wypadek kilka cm wyżej, choć jeszcze nie zdarzyło mi się w nic pizgnąć miską olejową, mimo że nie oszczędzam swojego Mondeo

Napisano

Witam

Jak już tak o marzeniach to subaru forester albo nissan patrol ver. long :twisted:

volvo V40 którym teraz śmigam niestety pakowne jest ale nie nadaje się w teren, nad Bugiem siedziałem po same progi zakopany :cry:

Napisano
Nie wiem co wy macie z tą "glebą"

Albo jeździsz na glebie albo jesteś emerytem :mrgreen: żarcik oczywiście,a tak na serio to pewnie dlatego że my jesteśmy młode dupy i mamy zamiłowanie do kombinowania co tu jeszcze z autkiem zrobić.

Napisano

Nissan Navara 2,5td - Takie coś przydało by się na Polskie drogi.Siedziałem w takim tylko ze nowszym modelu .Powiem wam że dość duży to on jest ale miejsca to dużo nie ma . Myślimy z tatą nad zmianą na taki model tylko że z mocniejszym silnikiem.Ktoś użytkuje taki model samochodu.? :wink:

Napisano

Kuba940708, sąsiad ma Navare. Auto raczej dla lansu niż jako dupowóz na rybki a broń boże do miasta, jedyne co jest w niej pewne i bezawaryjne to, to że pali jak smok :smile:

Napisano

Ja to chwilowo autka nie posiadam własnego ale prężnie kolekcjonuje pieniąchy i na początku przyszłego roku planuję zakupić VW T4 w wersji MULTIVAN 2,4 TD SYNCRO ( 4x4 ) :) ... Wydaje mi się że to będzie najlepsze rozwiązanie na wypady wędkarskie !!!

Napisano

Navara nie miała być jako dupowóz na rybki tylko miała by służyć na gospodarstwie jako silny samochód to ciągania przyczep coś podrzucić itp.Vw w wersji 2.4 sssie dużo paliwa więc uważaj lepsze Mb Vito 1.9 :wink: Silniki do 500tysiecy wytrzymują.

Napisano

A ja zdania nie zmienię bo uważam że najlepszym samochodem w teren i do miasta jest hummer w wersji militarnej.

Napisano
A ja zdania nie zmienię bo uważam że najlepszym samochodem w teren i do miasta jest hummer w wersji militarnej.

a hak ma żeby podczepić przyczepkę z łódka ? :mrgreen:

Napisano

Ma bo to standard wyposażenia :razz: Jazda takim cudem to poezja. Tankowanie to już inna bajka. Ale w terenie ma moc :twisted:

Napisano

xD Jedni obniżają a ja w ręcz przeciwnie, muszę w swojego unolota wsadzić sprężyny od 1.4 tubo i podkładki gumowe bo już zeszłej zimy jeszcze bez prawka połamałem zderzak przedni na zaspach i chodniku :???: Ot taki urok unolotów :lol:

Napisano

Deuuu u mnie ulica od czasów komuny nie widziała odśnieżarki, to już standard - śnieg spadnie, samochody ubiją i jeździsz po ślizgawce całą zimę :???:

A co do Hammzura, przypatryje się GAZ 92 M to chyba właściwa nazwa, a w przyszłości mam zamiar przykleić się do Honkera :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.