abu Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 maniek, kupiłeś taki parasol? Parasol z bokami 2,5m ZEBCO http://arnal-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=18922&pro=96038 To daj jakiś komentarz, bo potrzebuję sobie sprawić coś porządnego na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 abu, Dokładnie ten sam i w tym sklepie ,szczerze , to nie polecam za taka kase oczywiście .Kup parasol Kongera ,wytrzyma tyle samo co Zebko ma takie same wymiary a stówka zostanie ci w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Dzięki maniek, stówka w kieszeni się przyda, bo podpórki też już wiekowe i czas je zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 A jak bez boków to Anaconda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 A jak bez boków to Anaconda Albo doszyć samemu boki tyle ze to parasol do samochodu ,bo sporo wazy . Zebko jest fajny bo mało wazy ,i to tylko tyle z plusów ,średnica czaszy to tylko 2,15 wiec nic rewelacyjnego .Wykonanie i materiał dość dobre ,ale sztyca za krótka i z rurki cienkościennej nie jest też zakończona "świdrem",osłona analogicznie też za krótka ,okna żle wszyte ,nie w tym miejscu. Parasol Zebko jeszcze nie przeszedł testów hardcorowych ,wiec opisze to w testach dopiero jak będzie po . A to fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_sde Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 zakładając, że nasz wędkarski parasol ma nam służyć jako schronienie przed długotrwałym opadem /4-6h/, słońcem oraz wiatrem dokonałem testów "metodą Macajewa" ,rozpatrując trzy przedziały cenowe doszedłem do następujących wniosków : do 150zł Mikado,Jaxon i najlepszy z grupy Kongerek, który niestety po 2h puścił wode, lało się z niego po szwach jak z sita. Termoizolat ?? wygląda jak folia aluminiowa i nie bardzo wiem do dzisiaj do czego służy-czyżby producent chciał z niego termos zrobić?? poza tym zarówno mikado i konger po 2 sezonach wyblakł na słońcu-boi się UV i pruje jak stare prześcieradło 150-250zł obiektem testu był Cayman, który na pierwszy rzut oka wzbudza zaufanie choć jednostronnie ale podgumowaną czaszą i bokami, 10h na deszczu to dla niego pestka -mój faworyt, jedyny minus to brak świdra na sztycy w komplecie szpilki i odciągi, dł transportowa 138cm waga ok 3kg powyżej 250zł tutaj opisywany przez mańka Zebco nie zachwycił mnie niczym poza dużą ceną jeśli ktoś by chciał przeznaczyć powyżej 300-350zł niech szuka produktów Browninga lub Quantuma nie słyszałem o tych parasolach ani jednej złej opinii poza ceną osobiście używam takiego Caymana cena ok 190zł http://img237.imageshack.us/img237/9039/1003634p.jpg http://img213.imageshack.us/img213/6415/1003637r.jpg http://img30.imageshack.us/img30/8826/1003636y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 luk_sde, podaj jakie ma wymiary Cayman i gdzie go szukać ,bo w necie nie wiele o tym wyrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_sde Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 luk_sde, podaj jakie ma wymiary Cayman i gdzie go szukać ,bo w necie nie wiele o tym wyrobie. rzeczywista średnica to 237cm a nie jak podaje producent 250cm na parasolu jest nadruk i doczepiana etykieta z adresem www importera jak tylko dotrę do sprzętu to podam ci te namiary kupując parasol zwróć uwagę na powłokę-są modele zwykłe i gumowane zwykłe są tańsze o 40-50zł jednak sprzedawca ostrzega że podczas ulewy bedzie ciekło na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 luk_sde, OK ,dzięki jak byś jeszcze znalazł wagę tego parasola to bym był wdzięczny. Zastanawiam sie też nad parasolem Anakondy ,taki mi najbardziej by pasował ,boki mogę wszyć sam ,tylko ta waga mnie przeraża 5kg Cena nie jest przerażająca ,mieści sie w300pln ,a jakość solidna.Dudi ma i nie narzeka . A tu link do sklepu -Parasol Anakonda http://www.takaryba.com/strona_produktu.php/info/p3500_Parasol-Wedkarski-Anaconda-Nubrolly-3m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_sde Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Cayman to 3,2kg tyle pokazuje moja waga Dudi czy czasza Anakondy też jest gumowana ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk_sde Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Maniek tak jak obiecałem podaje ci adres dystrybutora : parasol Cayman strona niestety w przebudowie ale możesz mailowo spytać kod produktu to UT-25S PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 luk_sde, Wielkie dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Odświeżam temat. O parasolu Kongera już zostało co nieco napisane. Nie znalazłem żadnej informacji o parasolu Rumpol . Jeżeli ktoś miał do czynienia z tym drugim to będę wdzięczny za informacje, bo waham się między dwoma wymienionymi wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 tomek1, nie szukaj wynalazkow,tutaj masz link wlasnie do kongera tanio-http://aukro.ukazse.cz/item1008702426_parasol_namiot_konger_2_5_m_z_oknem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Miro1956, dzięki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Ja to się chyba na takie coś zdecyduję bo pada i pada ... PARASOL JAXON 2.5m GUMOWANY http://allegro.pl/item1027588718_parasol_jaxon_2_5m_okna_oslona_gumowany_z_gwintem.html Ma ktoś może ... ?? Jakieś doświadczenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Ma ktoś może ... ?? Jakieś doświadczenia ?? Miałem raz na rybach i na szczęście udało mi się go sprzedać Nie jest warty tej kasy no chyba że ma służyć jako przeciw słoneczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Kolega Darek używa owala na bazie parasola ,materiał wygląda na solidny taki podgumowany ,ale czy się sprawdzi na dłuższą metę to czas pokaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 maniek mi przeciekał po ok. 2 godzinnym deszczu [na szwach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 slowik, ten nowy typ podgumowany ,czy starszy model.Darek siedzi po 3 dni nie raz pada całą noc ,ale na razie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Miałem go dwa lata temu,czyli ten starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 maniek, czyli mówisz że temu Darkowi się sprawdza ten model o którym ja pisałem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 maniek, czyli mówisz że temu Darkowi się sprawdza ten model o którym ja pisałem ??Tak ,jak kupisz podobny to ci wytrzyma parę sezonów ,jak na chiniczyka to dobra jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 maniek, czy to jest ten parasol jaxon za 303 zl na alegro? bo na tych fotkach widze podloge a w jaxonie nie ma http://www.allegro.pl/item1013668382_jaxon_parasol_namiot_2_2m_gumowany_pobranie_0zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Miro1956, Muszę zapytać Darka ,może sam dorabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi