Grey Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Witam Mam pytanie dotyczace dzisiejszej efektywnosci lowiska: portu kolo elektrocieplowni Zeran. Wedkowalem tam z duzym powodzeniem, ale kilkanascie lat temu. Zdarzaly sie ladne sumy ( moj 13 kg), wiosenne karpie i japonce z gruntu, oczywiscie ladne leszcze, sporo krapi, sandacz z gruntu na fileta. Czy obecnie wedkuje ktos z forumowiczow w tych okolicach i moze sie podzielic wrazeniami? (sprawdzalem przez opcje "szukaj" i nie doszukalem sie takiego watku, jesli jednak przeoczylem, to prosze o usuniecie tematu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Przyłączam się do pytania kolegi. Wędkowałem tam niedawno pierwszy raz ale z marnym skutkiem. Gdzie najlepiej ustawić się z feederkiem? Czy wszędzie dno jest raczej płaskie i nie przekracza 3m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxon Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Jeżeli chodzi o samą miejscówkę przy spuście ciepłej wody z elektrociepłowni to już nie te same eldorado co kiedyś. Obecnie elektrownia jest chłodzona wodą w systemie zamkniętym i spusty ciepłej wody są rzadkie, a tym samym woda nie jest tak jak kiedyś podgrzana .Uogólniając jest kiepsko. Ryba nie trzyma się tego miejsca .Można wprawdzie jeszcze coś złowić ale nie tyle co za dawnych lat. Ja obecnie wole nastawić się na białą rybę w innym rejonie Kanału żerańskiego.Łowie na spławik i pikera z różnym skutkiem. Po obfitym i systematycznym nęceniu można jeszcze czasem sobie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spray Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Cześć Jest sens aby wybrać się na kanał z odległościówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grey Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Jeżeli chodzi o samą miejscówkę przy spuście ciepłej wody z elektrociepłowni to już nie te same eldorado co kiedyś. Obecnie elektrownia jest chłodzona wodą w systemie zamkniętym i spusty ciepłej wody są rzadkie, a tym samym woda nie jest tak jak kiedyś podgrzana .Uogólniając jest kiepsko. Ryba nie trzyma się tego miejsca .Można wprawdzie jeszcze coś złowić ale nie tyle co za dawnych lat.Ja obecnie wole nastawić się na białą rybę w innym rejonie Kanału żerańskiego.Łowie na spławik i pikera z różnym skutkiem. Po obfitym i systematycznym nęceniu można jeszcze czasem sobie połowić. Dzieki za informacje:) Wlasnie mialem w pamieci lapanie "za starych" czasow w porcie:) gdzie bylo to swego rodzaju eldorado:) Ostatnio probowalem dalej w okolicach Płochocinskiej, z mizernym skutkiem... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Witam 29 marca wybieram się tam na zawody spławikowe. Nigdy tu nie wędkowałem. Może ktoś mi coś podpowiedzieć o tym zbiorniku. A więc co łowi się najczęściej, jaka głębokość, itp. Czy dobry będzie na tym łowisku bat 7m. (niestety tyczki nie posiadam) A i co na tą porę byście polecali (przynęta, zanęta,zestaw) dodam że to moje pierwsze zawody po za kołem i dobrze by było jakoś błysnąć Będę wdzięczny za każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waszadi Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Do połowy kwietnia tylko i wyłącznie ukleja daje wynik w zawodach na tym odcinku. Wiem co piszę, sporo razy brałem udział w zawodach na k.żerańskim na różnych odcinkach, na tym również. Moja rada to: uklejówki 3, 4 i 5m , miska przemoczonej zanęty uklejowej i na haczyk nr 20 1 pinka. Dobrze jest na haczyk dać mały kawałek gumki np. z wentyla lub igielitowej koszulki żeby zapobiec zsuwaniu się pinek na przypon. Szybkie łowienie w chmurze zanęty z zapachem wanilii, zabarwionej na żółty lub czerwony kolor dała mi kilka razy wygraną na tym odcinku przy moście. Warto mieć w zanadrzu ochotkę i czerwonego na wypadek klęski pogodowej i związanej z tym brakiem uklei. W takim przypadku opukiwanie "mięskiem po kamieniach" daje często, ratujące wynik okonki i jazgarze. 7 metrowym batem połowisz ale jak już będzie cieplej, od drugiej połowy kwietnia. Jeśli jednak nie posiadasz tyczki min 12-13 m, to na kanale musisz mieć zastępczo odlegloścówkę lub bolonkę, to może Ci uratować skórę ale to już później jak się zrobi cieplej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubalame Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Ja łowie od kilku dni na kanale na tym drugin wcieciu(takim najbardziej owalnym) ale narazie najwieksza ryba to leszcz 30 cm, generalnie zero brań, chyba ze na malutki haczyk przy samych trzcinach na 1,5 m gruntu da sie wycignać płotki, ale to zadna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 A na spining da radę coś wyciągnąć?? Łowił ktoś z Was w ostatnim czasie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Chciałem odświeżyć temacik. Jeździł ktoś ostatnio nad kanałek? jeżeli tak to w które miejsca? Wybieram się jutro ale nie mam zielonego pojęcia gdzie się zakotwiczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purchawson Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Tam teraz jakiś remont jest..ciężkie zejście..od strony tzw.''patelni'' ale sam nie weim bo nie byłem i ciężko sie mi wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Znajomy był jakieś 2 tygodnie temu i połowił ładnych płoci, ale o remoncie nie słyszałem. zastanawiam sięnad okolicami Kobiałki i ujścia tamtejszej rzeczki (kanału markowskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Ja bylem dzisian na kanale w okolicach Kobiałki i nie bylo zle. Duzo drobnicy a najwiekszy leszcz nie mial 30 cm. Wszystko wrocilo do wody. słaba jakosc zdjecia, bo robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikor82 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Koledzy, a łowicie na wejściu od strony Wisły tzn. przed portem. Tam też jest sporej długości kanał łączący się z wisłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Wie ktos co sie teraz dzieje na kanale bo w sobote wybieram sie na zawody moze ktos z was tez startuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 byłem zobaczyć w ostatnią niedzielę przy straży pożarnej w Nieporęcie - sporo zabawy z małymi płotkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Sezon rozpoczety, na kanale jak zwykle drobnica ale i tak przyjemnie sie lowi. Maly uciag z gruntowaniem nie ma klopotow, ale trzeba sie przeniesc gdzie indziej:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 no i jak widac po moich zdjeciach i efektow zawodow na kanale slabo z ryba. Zawody sie odbyly ale zadnych wielkoludow nie bylo. do obejrzenia wywiad z Gutkiem... http://www.youtube.com/watch?v=RGVKLLh9jvg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek71 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam. Czy w porcie"ciepłym"coś się dzieje?Można nastawić się na suma? I jak z nocnym wędkowaniem czy samemu bezpiecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Czy jest sens zasiadać z feederem od strony giełdy samochodowej ?? nie wiem jak inaczej to określić bo nie jestem z Warszawy a dopiero będę tam mieszkał i szukam miejscówki Wszelkie propozycje/informacje gdzie z feederem będą dla mnie cenne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Witam po dłuższej przerwie ... Orientuje się któryś z kolegów czy można już łowić na kanałku żerańskim długim kijem ?? Chodzi mi o grubość pokrywy lodowej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Wczoraj koło godziny 14 przypadkowo przejeżdżałem obok kanału na wysokości ulicy Płochocińskiej w stronę Marywilskiej i tam spokojnie można łowić, w niektórych miejscach oczywiście jest jeszcze lód szczególnie przy porcie koło elektrowni Żerań. Generalnie wczoraj sporo wędkarzy siedziało, przeważali grunciarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Mamy jakieś info co do sytuacji na kanale??...bo wybieram się w przyszłym tygodniu..ale czy grunt, czy spławik...o to jest pytanie ...jak szanowne grono uważa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek71 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Poniedziałek ze spinem zero kontaktu z rybą.Podobno przy ujsciu kanałku Bródnowskieko(koło pętli autobusowej) do Żerańskiego chodzi jaź.Syf na brzegu nie do opisania,jakaś MASAKRA.Nawet telewizor leży nad samą wodą.Masa nowych pudełek po robakach.Ja bym kur.a brudasów wyp......lił do sprzątania od Żerania do Nieporętu to by się nauczyli brudasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Zdziwiony??? .....przecież to normalne, każdy "taki" uważa się za wędkarza, ale jak przychodzi co do czego to zostawia syf po sobie....również fakt jest taki, że jak nie posprzątasz takiego miejsca, w którym akurat chcesz usiąść a przyjdzie PSR lub inna służba kontrolna to wyłapiesz kwita...eh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi